Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Szerintetek milyen hatással...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek milyen hatással lesz a következő generációra ez az anti-házasság életfelfogás, ami manapság van?

Figyelt kérdés

Én régimódi vagyok, úgy nőttem fel, hogy anyám és apám szerették egymást, összeházasodtak, együtt élek, aztán jöttem én. Egy gyerek is akkor azt tanulta, hogy ez az élet rendje, a herceg megmenti a királylány, feleségül veszi és boldogan élnek, utána pedig jönnek a gyerekek, pl ezt szinte bármelyik rajzfilm vagy mese érezteti.

Manapság meg senki sem akar házasodni, az emberek félnek az elköteleződéstől, a felelősségvállalástól, ha probléma van egy kapcsolatban, akkor inkább eldobják a másikat, ahelyett hogy megoldanák a problémát. A környezetemben is azt tapasztalom, hogy a 30-hoz közelítő pasik ugyan már szeretnének egy kis utódot, de eszük ágában sincs házasodni. Ugye ahogy egy képen is láttam, hogy a jegygyűrű nem a szerelem szimbóluma, hanem "nesze itt van, most már befoghatod a szád és nyugtom lesz a rinyádtól, hogy 10 év után se kértelek még meg". Ha meg megunják a családosdit fogják és lelépnek. Volt munkatársam, aki egy óvodai szülőin ő volt az egyetlen apuka, a többi mind szingli anyuka vagy "barátnő" anyuka.

Szerintetek ez milyen hatással lesz majd ezeknek az embereknek a gyerekeire? Hogy "hát anyukám csak apukám barátnője", már ha egyáltalán ott az apa vagy nincs még két másik nője. Ott fog állni értetlenül a mesekönyv felett, hogy a hülye herceg miért veszi el a királylányt, amikor az csak egy darab papír? Netán ezt fogja majd ő is továbbvinni, ha felnő? Hogy apámnak két nője volt anyám mellett, akkor nekem is lehet? Hogy ez a normális?

2016. júl. 28. 22:40
1 2 3 4 5 6 7
 21/65 anonim ***** válasza:
86%

Nem értem miért kell ekkora problémát és felhajtást csinálni abból, hogy nem akar sok ember házasodni. Meg sokan gyereket sem akarnak egyébként. Ehhez kinek mi köze? Mindenki azt kezd a saját életével, amit akar. Fel van fújva a házasság is, szerintem a legkevésbé sem azon múlik 2 ember szerelme, hogy házasok-e. Anélkül is lehetnek boldogak, szerelmesek.

Az meg már nem a házassággal függ össze, hogy apunak/anyunak 2 másik nője/pasija is van még pluszba.. Rengeteg a megcsalas, rengetegen tartanak férj/feleség mellett szeretőt. Most akkor az mennyivel jobb? Semennyivel. Ja és ott sokszor az az indok, hogy jaj nehéz lenne elválni, de vágyom másra, ezért inkább szeretőt tartok..

Én sem akarok házasodni, se gyereket, mert egyszerűen nem vágyom rá, hidegen hagy, sőt irritál az egész.. Most akkor minek? Mert ez lenne az "elvárás" és a megszokott? Egy életem van és azt úgy fogom leélni, ahogy nekem megfelelő, nem ahogy másnak az lenne. Aki akar felőlem aztán házasodjon, de ne tegyen megjegyzéseket azokra, akik meg nem.

2016. júl. 29. 14:22
 22/65 anonim ***** válasza:
48%
Szerintem több csonka család és félárva gyermek lesz így békeidőben, mint a második világháború után volt!
2016. júl. 29. 14:37
 23/65 anonim ***** válasza:

Az embereknek ideje megtanulniuk körültekintően társat választani. Nagyon sokáig volt az, hogy mások döntötték el helyetted, és nem lehetett válni. Ez változott, de az átmenet lassú, és a megszokás erős. Ha viszont az emberiség ezen továbblendül és megtanulja az új lehetőségeket, akkor talán boldogabb házasságok jöhetnek létre idővel, és kiegyensúlyozottabb légkörben nőhetnek fel a gyerekek, és csökkenne az, hogy a rossz mintát viszik tovább automatikusan, amit generációkon keresztül görgetnek megoldatlanul.

Én tudatosan odafigyelek arra, hogy milyen társat válasszak magam mellé, nem illik hozzám bárki.

Ne ítélkezz a nem házasodók fölött, ők tudják az okát, inkább szélesítsd a látókörödet, és láss túl azon, amiben felnőttél, képzeld bele magad más helyzetekbe, te mit tennél, az jó döntés lenne-e, mi lenne, ha a gyereked szenvedné kárát egy rossz választásodnak...

2016. júl. 29. 14:45
 24/65 anonim ***** válasza:
83%

Van pocsèk hàzassàg, boldog együtt élés, ès van boldog hàzassàg szar együttélős kapcsolat is.

A lényeg annyi, hogy voltak, vannak és lesznek olyan emberek akik legalàbb vàllaljàk a felelősséget a kapcsolatukért. Ők összehàzasodnak. Hogy x év múlva mi lesz, csak rajtuk múlik. Nem csak vàlàs létezik, de rengeteg szakítàs, szétköltözés is.

Szerintem ha a gyerekek felnőnek, kialakul jobb esetben a sajàt személyiségük, stílusuk, gondolkodàsmódjuk, ès nem divatoznak majd "a hàzassàghülyeségcsakpapírnemjelentsemmit " dumàval , nem azt fogják lökni, mint a sok birka, hanem felfogjàk mit is jelent.

2016. júl. 29. 16:56
 25/65 anonim ***** válasza:
60%

"emberek akik legalàbb vàllaljàk a felelősséget a kapcsolatukért. Ők összehàzasodnak"

De itt azt nem érted, és még sokan, hogy rengeteg embernek a házasság nem jelent felelősségvállalást. Ha valaki szeret, az szeret, az utca embere meg nem tudja, hogy te -né vagy, vagy valakit felvállalsz.

2016. júl. 29. 16:58
 26/65 Titusztitusz ***** válasza:
27%
Hogy milyen hatással lesz?Azaz már van is...Nagy ész nem kell ahhoz hogy lássuk a következményeket:A népesség egyre rohamosabb ütemü kipusztulását...Aztán idővel,amikor már drasztikusan lecsökkent már a népesség,talán kijózanodnak az emberek még megmaradt egyedei,és lassan visszaáll a világ normális rendje majd...Már amennyire lesz olyan szerencsénk...
2016. júl. 29. 17:03
 27/65 anonim ***** válasza:
12%

Igen, a normális rend. Amikor a szüleid választották ki, kihez mész, és csak egy gazdasági döntés volt a házasság.

A szereteten kívül nem számít semmi.

2016. júl. 29. 17:10
 28/65 anonim ***** válasza:
100%
Na azért nem kell túlozni, sokan akarnak még mai napig gyereket, nem mellesleg rengeteg országban túlnépesedés van, nem fog kihalni az emberiség... És szerintem senkinek nem kell észhez térnie, aki nem akar gyereket, mert egy nő ne azért szüljön, hogy megfeleljen bizonyos felfogású embereknek és megszokásoknak!
2016. júl. 29. 17:16
 29/65 Titusztitusz ***** válasza:
59%
27-es:NEM...Nem az a NORMÁLIS REND,AMIRÖL TE BESZÉLSZ...Hanem az,hogy amennyiben egy férfi és nő szeretne gyerekeket,akkor bizony TISZTESSÉGES PÁRKAPCSOLATI FORMÁT KELL VÁLASZTANIA,ÉS TELJES ÉRZELMI-ANYAGI ELKÖTELEZETTSÉGET VÁLLALNIA A MÁSIK FÉL FELÉ...Ez a világ normális rendje...És nem az,hogy valaki két hónapig "együtt él"valakivel,aztán 5 hónapig egy másikkal,majd 1 évig egy harmadikkal,és így tovább...Közben becsúszik talán egy-két gyerek is,akinek az anyukája néha még maga sem tudja,hogy ki is a gyerek apja,meg amire egy gyerek eléri mondjuk a 10 éves kort,sokszor már volt 3-4-5 "anyukája",vagy "apukája" is...Akik közzül időnként még az is előfordul,hogy egyik sem az igazi szülője volt...Na..ENNEK AZ ELMEBAJNAK fog a természet rendje hamarosan véget vetni,és nem annak,amiröl te beszélsz...
2016. júl. 29. 17:25
 30/65 anonim ***** válasza:
51%

Csakhogy itt a házasságról van szó. Az én szüleim 31 éve együtt vannak, és nem házasok. És ugyanúgy szeretik egymást.

Erről van szó, nem a herefájásodról.

2016. júl. 29. 17:27
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!