Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek milyen hatással lesz a következő generációra ez az anti-házasság életfelfogás, ami manapság van?
Én régimódi vagyok, úgy nőttem fel, hogy anyám és apám szerették egymást, összeházasodtak, együtt élek, aztán jöttem én. Egy gyerek is akkor azt tanulta, hogy ez az élet rendje, a herceg megmenti a királylány, feleségül veszi és boldogan élnek, utána pedig jönnek a gyerekek, pl ezt szinte bármelyik rajzfilm vagy mese érezteti.
Manapság meg senki sem akar házasodni, az emberek félnek az elköteleződéstől, a felelősségvállalástól, ha probléma van egy kapcsolatban, akkor inkább eldobják a másikat, ahelyett hogy megoldanák a problémát. A környezetemben is azt tapasztalom, hogy a 30-hoz közelítő pasik ugyan már szeretnének egy kis utódot, de eszük ágában sincs házasodni. Ugye ahogy egy képen is láttam, hogy a jegygyűrű nem a szerelem szimbóluma, hanem "nesze itt van, most már befoghatod a szád és nyugtom lesz a rinyádtól, hogy 10 év után se kértelek még meg". Ha meg megunják a családosdit fogják és lelépnek. Volt munkatársam, aki egy óvodai szülőin ő volt az egyetlen apuka, a többi mind szingli anyuka vagy "barátnő" anyuka.
Szerintetek ez milyen hatással lesz majd ezeknek az embereknek a gyerekeire? Hogy "hát anyukám csak apukám barátnője", már ha egyáltalán ott az apa vagy nincs még két másik nője. Ott fog állni értetlenül a mesekönyv felett, hogy a hülye herceg miért veszi el a királylányt, amikor az csak egy darab papír? Netán ezt fogja majd ő is továbbvinni, ha felnő? Hogy apámnak két nője volt anyám mellett, akkor nekem is lehet? Hogy ez a normális?

Régen nem megmentették a kapcsolatot, hanem elviselték az életüket, de nem voltak boldogok vagy elégedettek, csak nem volt lehetőség válni, meg nem volt annyira szokás.
Pl anyám is leélte az életét apám mellett, bár elvált volna, mindenki jobban járt volna, még mi, gyerekek is...
Ne gondold, hogy a mai öregek mind boldogok voltak együtt, az alkoholista férjek mellett, mert ha tetszik ha nem az 55-80 éves korosztály egy alkoholista generáció lett, szerinted azok mellett mit élveztek a nők? Csak nem váltak el, mert nem tudták anyagilag megoldani, meg nem is volt szokás.
A mai fiatalok már nem ilyenek, mernek kilépni egy rossz kapcsolatból...Az egy dolog, hogy lehet valakivel 10 évig tökéletesen megérted magad, aztán változik a jellemetek, sokat vitáztok, stb. Miért kellene ha semmi lehetőség a kapcsolat megmentésére még 30 évet mondjuk együtt tölteni.
Amúgy én házasság párti vagyok, április végén lesz az esküvőnk a párommal, de inkább azért házasodunk, mert sok szempontból jó a papír, ügyintézésekhez stb.
Amúgy lehet mi is maradtunk volna élettársak, sokat nem szoroz az a papír.

Egy felnőtt ember tudja, hogy az élet nem tündérmese, nincsenek hercegek, nincsenek királylányok, sem fehér ló, pláne boldoganélnekamígmegnem.
Furcsa lelkivilágod lehet egyébként, én még nem találkoztam olyan kislánnyal, aki megnézte a Hamupipőkét, és a beszélő egerek meg a tündérkeresztanya varázslatai helyett az esküvőre és a házasság szentségére koncentrált volna.

23:44 74%:
Aki nem akar felelősséget vállalni az a házasságtól sem fog megváltozni, sem attól, ha "véletlenül" becsúszik a gyerek. A jogi kötelességei megvannak a gyerek felé házasság nélkül is mindkét félnek, de ha olyan az ember, akkor úgyis kibújik minden felelősség alól.
A gyereknek normál esetben lényegtelennek kellene lennie, hogy a szülei házasok/élettársi kapcsolatban vannak vagy "csak" partnerek, mert ettől függetlenül biztosítaniuk kellene a szülőknek a biztonságos otthont, lehetőségeket, erkölcsi normákat stb. Az ember nem lesz több egy gyűrűtől, ez csak a mesében élő gyerekek gondolata, akikre a szülei ráhagyják ezt a viselkedést.
A fűvel fával lefekszem emberek egy teljesen más kategória, mint azok akik úgy döntenek, hogy nem házasodnak össze, csak együtt élik majd le az életüket.

"Van olyan gyerek aki nem anyunak hívja az anyját hanem a teljes lány nevén csak azért hogy sértegesse és kinyilvánítsa a nemtetszését hogy nem ment férjhez az apjához."
Ez 100%, hogy kitaláció.

Mindig volt egy reteg aki hogy is fejezzem ki nem tartotta a torvenyt fontosnak es csak ugy osszebatyuzott.
Most ez a reteg van tobsegben.
A magasabb tarsadalmi statuszban elo csaladoknal igen is divat es illik a hazassag.
Talan azert mert ezzel kulonboztetk meg magukat az osszebatyuzo csak ugy gyereket pottyanto 4 gyerek 4 apatol elo egyszeru emberektol.

Én úgy nőttem fel, hogy apám-anyám megszerette egymást, összeházasodtak, aztán jöttem én, aztán a tesóm, közben anyai nagyanyám folyton fúrta a szüleim házasságát, szította a feszültséget megállás nélkül az egész családban, anyámon úrrá lett egy pszichés betegség, a szüleim házassága megromlott, én állandó feszültségben nőttem fel, közben egyre többet tudtam meg a családom többi tagjáról, két nagynéném is kilépett a rossz házasságából... stb. stb. stb.
Nem ragaszkodom a házassághoz, de nem is vagyok ellene, csak nem akarok belerohanni meggondolatlanul. Eddig nem találtam megfelelő társat, akivel működne, 30 elmúltam, nő vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!