Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Szerintetek milyen hatással...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek milyen hatással lesz a következő generációra ez az anti-házasság életfelfogás, ami manapság van?

Figyelt kérdés

Én régimódi vagyok, úgy nőttem fel, hogy anyám és apám szerették egymást, összeházasodtak, együtt élek, aztán jöttem én. Egy gyerek is akkor azt tanulta, hogy ez az élet rendje, a herceg megmenti a királylány, feleségül veszi és boldogan élnek, utána pedig jönnek a gyerekek, pl ezt szinte bármelyik rajzfilm vagy mese érezteti.

Manapság meg senki sem akar házasodni, az emberek félnek az elköteleződéstől, a felelősségvállalástól, ha probléma van egy kapcsolatban, akkor inkább eldobják a másikat, ahelyett hogy megoldanák a problémát. A környezetemben is azt tapasztalom, hogy a 30-hoz közelítő pasik ugyan már szeretnének egy kis utódot, de eszük ágában sincs házasodni. Ugye ahogy egy képen is láttam, hogy a jegygyűrű nem a szerelem szimbóluma, hanem "nesze itt van, most már befoghatod a szád és nyugtom lesz a rinyádtól, hogy 10 év után se kértelek még meg". Ha meg megunják a családosdit fogják és lelépnek. Volt munkatársam, aki egy óvodai szülőin ő volt az egyetlen apuka, a többi mind szingli anyuka vagy "barátnő" anyuka.

Szerintetek ez milyen hatással lesz majd ezeknek az embereknek a gyerekeire? Hogy "hát anyukám csak apukám barátnője", már ha egyáltalán ott az apa vagy nincs még két másik nője. Ott fog állni értetlenül a mesekönyv felett, hogy a hülye herceg miért veszi el a királylányt, amikor az csak egy darab papír? Netán ezt fogja majd ő is továbbvinni, ha felnő? Hogy apámnak két nője volt anyám mellett, akkor nekem is lehet? Hogy ez a normális?

2016. júl. 28. 22:40
1 2 3 4 5 6 7
 31/65 anonim ***** válasza:
74%

25

Nem az utca embere miatt. Egymàs miatt kellene felelőssèget vállalni. Az mitől felelősségvàllalàs, ha at emberek 1 évig ezzel, fél évig amazzal, 2 évig megint màssal dobja össze a szennyest? Nem véletlen, hogy sokaknak útban van a hàzassàglevél. Nem akarjàk a felelősséget ami ezzel jàr.

Ha annyira csak egy papír, akkor tépjék össze a munkaszerződést is és dolgozzanak feketén. Elvégre az is csak papír...

2016. júl. 29. 17:36
 32/65 anonim ***** válasza:
53%
De nem jár felelősséggel, mert el lehet válni.
2016. júl. 29. 17:38
 33/65 Titusztitusz ***** válasza:
23%
Drága 30-asom...Üdvözlöm a szüleid kitartó ragaszkodását egymás iránt,csak SAJNOS NEM EZ AZ ÁLLTALÁNOS DOLOG...Tudod kiscsillag,ez is olyan,mint amikor valaki azt mondja hogy:"Ugyanmár...Ki mondja azt,hogy a dohányzás,meg az alkoholizmus egészségkárosító dolog? Amikor én ismerek olyan bagóst,meg alkoholistát,aki 95 évig élt"...Szóval hagyjuk már a manipulatív példákat...
2016. júl. 29. 17:39
 34/65 anonim ***** válasza:
38%
Ha meg nem érted, hogy a szerelem lepapírozása és a munkaszerződés közt mi a különbség, az élethez vagy hülye, nem ehhez a vitához.
2016. júl. 29. 17:40
 35/65 anonim ***** válasza:
80%

Kedves Titusztitusz, mindenkivel ilyen lenéző vagy, vagy csak ha megijedsz akkor?

Ocsmány a stílusod.

2016. júl. 29. 17:41
 36/65 anonim ***** válasza:
74%
#33: Te kinek hiszed magad, hogy megszóld azt, aki nem úgy él, ahogy az SZERINTED normális?! Neked lehet az az általános, másnak meg nem!! Ennyi. Nem értem mire fel jelented ki, hogy nem ez az általános, hanem az... Vicc.
2016. júl. 29. 17:50
 37/65 Titusztitusz ***** válasza:
29%
Drága 35-ös..."Ocsmány stílus" tekintetében előszöris SÖPRÖGESS A SAJÁT PORTÁD ELŐTT...Én MINDIG úgy beszélek mindenkivel,ahogy az illető beszél velem...(Ha még eddig nem tünt volna fel neked,és néhány más illetőnek ez az érdekes dolog...)
2016. júl. 29. 17:54
 38/65 anonim ***** válasza:
73%

Milyen hatása lesz? Az fog folytatódni ami már érzékelhető. Rengeteg zabigyerek fog születni.

Valamint sok nő majd itt fog rinyálni, hogy a pasija akivel x éve együtt élt nem akar neki adni semmit, hiába voltak együtt 10-20-30 évig, jogilag nem hozzátartozói egymásnak.

Ha nem tetszik valami, el lehet takarodni, ő nem házastárs, csak egy barátnő, semmi több. Volt itt nemrég hasonló kérdés, akinek a pasija ezt mondta a nőjének, pedig gyerekeik is voltak. De mivel házasok nem, ezért az úriember nem is érezte úgy, hogy emberszámba kellene venni a párját, és úgy kezelni mint egy hozzátartozót.

Ha hirtelen meghal a pasid, csajod és nincs végrendelet, nem örökölsz utána semmit.

2016. júl. 29. 18:05
 39/65 anonim ***** válasza:
82%

Lehet, hogy el lehet válni, de attól még a házasság ideje számít, és arra az időre bizony felelősségvállalás. Nem tudom mit nem lehet ezen felfogni. Olvass utána,hogy milyen jogok illetik meg a házastársakat, ha nem tudod. Míg ha összebútoroztok, te a törvény előtt senkije nem vagy a nagy szerelmednek.

Nem arról van szó, hogy a szerelmemet igazolom a házassággal, hanem arról, hogy vállalom a felelősséget azért, hogy őt választottam, elismerem őt a törvény előtt.

Ha egy ember nem akar házasságra lépni egy adott emberrel, az azért van, mert nem érzi úgy, hogy vele akarja leélni az életét. Persze jelenleg, vagy pár évig jó lesz amíg nem jön más... Erre nyilván nem akar senki házasodni. Természetesen ezt sokan nem vallják be. Könnyebb azzal takarózni, hogy "csak egy papír".

2016. júl. 29. 18:17
 40/65 anonim ***** válasza:
62%
Mindenképp negatív hatással. Vagy iővel elmúlik ez a trend amit pár éve tömegesen elkezdtek követni, vagy nem. Én férfiként fontosnak tartottam, hogy ne csak egy csajom legyen akivel összebatyuztam, hanem feleségem aki a szerelmem, házastársam, legfontosabb hozzátartozóm akit a hivatalok és a törvény elismer. Ha az a bizonyos nő nem akart volna ilyen elkötelezettséget, akkor bizony elköszöntem volna tőle, mert nem egymást keressük. Nem kellett volna olyan nő aki megelégszik kevesebbel.
2016. júl. 29. 18:30
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!