Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Jogos, hogy most becsapva, félrevezetve érzem magam?
Párommal már tizen évek óta, tinédzser korunk óta együtt vagyunk. Már a legelején úgy éreztem egyenesnek kell lennem vele és elmondanom még mielőtt valami komolyabba bonyolódunk, hogy én soha nem szeretnék gyereket (ilyen meg olyan okokból, nem ez a lényeg). Higgadtan megbeszéltük, ő ebbe akkor belement és úgy döntött mellettem marad és elvesz engem ezek ellenére is. Hanem most tíz évvel később hirtelen a semmiből előjött belőle a gondolat, hogy hoppá hát neki mégis kellene egy baba... Természetesen kikeltem magamból, hiszen megegyeztünk és ő is beleegyezett, pedig ha akkor megmondja, hogy ő így ezt nem vállalja, nem "pocsékolunk" el egymásra 17 évet. Most úgy érzem nem volt akkor őszinte velem, nem vett komolyan, félrevezetett annyi éven át. Borzasztóan szeretem, ezért bármit megtennék azért, hogy boldog legyen, de most tényleg rá leszek kényszerítve a szülésre?
35/N
Őszinte volt, de változnak az emberek.
Te is, csak magadon nehezebben veszed észre.
Ha valóban semmit nem változtál semmit 35 éves korodra tinédzser korod óta, akkor bajok vannak nálad :)
Ha nem szeretnél gyereket, akkor ne szülj csak az ő kedvére, hogy veled maradjon, mert nem fogod szeretni azt a kisbabát.
A gyerek lesz az áldozat és te leszel a bűnbak, teljesen jogosan!
Nehéz helyzet. Én értem, hogy abban egyeztetek meg, hogy nem lesz gyerek, de nyilván az idő előrehaladtával változnak az emberek, 17 év sok idő, simán megváltozhatott az álláspontja és most mégis akar gyereket. Viszont ha te nem, akkor ne szülj, ez egyértelmű. Ez tipikus az a helyzet, ahol nem igazán van kompromisszum. Ha az egyik akar, a másik nem, akkor abból vagy szakítás/válás lesz, vagy az egyik lemond a vágyáról. Jelen esetben a férjed a gyerekről.
Amúgy meg nem tudom mit ítélkeznek itt egyesek, hogy szakember kéne a kérdezőnek és hogy jobb lenne, ha menekülne a férje.. Szánalmas. Kinek mi köze van ahhoz, hogy a kérdező nem akar gyereket? Az ég világon semmi, ő így érzi jól magát, létezik számára gyerek nélkül is élet, ennyi. Én sem szeretem a gyerekeket, nem is fogok szülni, de még sem ítélkezek és szólok be azoknak, akik meg gyerekekkel rohangálnak, hogy ugyan minek szültél? Ez mindenkinek a magánügye.
Szerintem jó dolog hogy nem szülsz gyereket. Belátod hogy nem lennél jó anyja. Sajnos sokan nem képesek belátni, és akkor lesz egy csomó sérült gyerek, vagy ahogyan írtad, az anyja megöli, vagy otthagyja valahol. Ha ennyire utálod a gyerekeket, akkor a lehető legjobb döntés, hogy nem vállalsz. És ezért senki nem ítélhet el, így érzel, és kész.
Viszont te sem ítélheted el, amiért ő akar gyereket. És nem jogos, hogy most átverve érzed magad, mert 17 év alatt bizony nagyon sok mindenben változik az ember. Hiába mondod, hogy te nem változtál.
Üljetek le, és beszéljétek meg higgadtan, érett felnőtt emberek módjára. Mondd el neki, hogy a te hozzáállásod nem változott, és te nem akarsz gyereket. Ha ő nem tud élni nélküle, akkor tegyetek pontot a végére, mert nem lesztek már együtt boldogok.
"szerintem ezz a gyerek ellenszenv beteg dolog keress egy szakembert mert ilyeszto vagy" - sztem meg az az iJesztő, hogy ilyen emberek léteznek, mint te..
Amúgy nem teljesen jogos, mert változhatnak az emberek, vágyak, ugyanakkor érthető ha nem szeretnél gyereket, nem lehet belekényszeríteni senkit. Vagy enged valaki, vagy elválnak az útjaitok.
Elképesztő hogy az emberek egy része mennyire lenézi a kérdezőt. Aki nem való anyának ne szüljön. A gyerek tudni fogja, hogy csak egy púp az anyja hátán, akkor is ha nem mondja. "Normális" szülők gyereke is érzi néha, főleg tinikorban, de ebben az esetben egész életében tudná, érezné.
Ha nem akar egy nő szülni senkinek nincs joga rákényszeríteni.
Egyébként, nem jogos. Tényleg nem tudhatta mire fog vágyni 10-17 év múlva. Lehet csak egy újabb fellángolás...
Párommal mi is így éreztünk amig nem ismertük meg egymást. Most a "talán" kategóriába vagyunk de 25 éves koromnál előbb semmiképp nem akarok szülni. Csak hátráltatna egy gyerek, nem akarok otthon ülő lenni évekig...
Remélem együtt maradtok és megoldjátok úgy, hogy mindkettőtöknek jó legyen :)
19/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!