Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Házassági szerződést szeretnék kötni párommal, viszont nem akarja aláírni. Jogos részemről az igény?
6éve vagyunk együtt, hamarosan esküvőnk lesz. Mindig eltartottam amióta együtt vagyunk, nincsenek anyagi gondjaink nekem köszönhetően. Lakást vásároltam önerőből, autót, vállalkozásom berindítottam. Biztosítottam mindent ami az élethez kell. Nagy anyagi különbség keletkezett, jelentős 0.8-1.1m fizetést/jövedelmet tudok a konyhára hozni havonta, ő pedig ennek a töredékét. Továbbá szellemi termékeim vannak is vannak és lesznek. Szeretném kikötni a szerződésben, hogy válás esetén a házasság ideje alatt elért anyagi javakat váláskor ez arányában osszuk fel. Ha lesz gyerek, vagy félrelépek akkor természetesen a fele őt illeti, hisz szeretem, nem becsapni akarom, viszont fordítva se szeretném hogy velem ezt tegyék. Mivel eddig is biztosítottam számára mindent szerződések nélkül is, hisz én keresem a többet, semmibe nem kellett beleszállni, csak magára kellett költeni ha akar, de azt is fedeztem, akkor szerintetek jogos hogy meg akarom magam védeni ha valami rosszul alakul? Köszönöm a választ.
28/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!