Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Házassági szerződést szeretnék kötni párommal, viszont nem akarja aláírni. Jogos részemről az igény?
6éve vagyunk együtt, hamarosan esküvőnk lesz. Mindig eltartottam amióta együtt vagyunk, nincsenek anyagi gondjaink nekem köszönhetően. Lakást vásároltam önerőből, autót, vállalkozásom berindítottam. Biztosítottam mindent ami az élethez kell. Nagy anyagi különbség keletkezett, jelentős 0.8-1.1m fizetést/jövedelmet tudok a konyhára hozni havonta, ő pedig ennek a töredékét. Továbbá szellemi termékeim vannak is vannak és lesznek. Szeretném kikötni a szerződésben, hogy válás esetén a házasság ideje alatt elért anyagi javakat váláskor ez arányában osszuk fel. Ha lesz gyerek, vagy félrelépek akkor természetesen a fele őt illeti, hisz szeretem, nem becsapni akarom, viszont fordítva se szeretném hogy velem ezt tegyék. Mivel eddig is biztosítottam számára mindent szerződések nélkül is, hisz én keresem a többet, semmibe nem kellett beleszállni, csak magára kellett költeni ha akar, de azt is fedeztem, akkor szerintetek jogos hogy meg akarom magam védeni ha valami rosszul alakul? Köszönöm a választ.
28/F
Kedves kérdező! Én a férjem mellett tanultam, éltem, pihenhettem, nem kellett azon stresszelnem, hogy maradjak e egy szar mhelyen vagy ne, fejlődtem, sok olyan dolgot elértem, amit csak neki köszönhetek.
Kvázi, a ó magas jövedelme az enyém is volt, használtam, élveztem, de nem én kerestem meg. És bár lehet azt mondani, hogy de én biztosítottam neki a hátteret, hogy ezt elérje, de valószínűbb, hogy nélkülem is ugyanilyen színvonalon élne, sót jobban, mert csak magára kellene költenie.
Ha elválnánk, akkor nem tartanék igényt semmire, mert igazságtalan lenne. Ha adna elfogadnám, de ha nem akkor sem haragudnék rá, mert éveken keresztül olyan színvonalon éltem, amit soha nem gondoltam.
A házassági szerződés nem a házastárs kisemmizéséról szól, hanem arról, hogy senki ne kapjon többet, mint amiért megdolgozott.
Az én olvasatomban addig közös minden, amíg egy család vagyunk, onnantól mindenki abból építkezzen amilye van.
És tudod mi a bizalom? hogy bármikor aláírnám a házassági szerződést, mert bízom annyira benne, hogy tudjam, hogy válás esetén nem hagyna sza@ban. Nálunk is felmerült, simán belementem, és végül nem csináltunk. Na ez a bizalom. Ha besértódtem volna, és hisztiztem volna stb., akkor lehet, hogy elbuktam volna a közös életünket.
Gondolkozz reálisan, ha bízok benned, szeret, akkor nem nyafog, hanem elfogadja a kérésedet.
Bocs, kérdező, de most már én is úgy érzem, hogy kicsit furán állsz a dolgokhoz. Amiket leírtál, hogy le szeretnéd védeni az ingatlant és a szellemi termékeidet, teljesen rendben van.
De az utolsó kommented kicsit fura. Miért akarsz úgy elvenni valakit, hogy nem vagy benne biztos, hogy ő kell neked? Ki akarod számolni, mennyit ér a takarítás? Ennyire azért tényleg nem kellene lepapírozni az életed.
A lényeg, hogy ha elváltok, ő ne követeljen semmit a cégedből és az ingatlanjaidból. De egyébként mit akarsz? Órabérrel kiszámolod, mennyit ér a házimunka? Ne már.
Én is azt mondom, hogy ne vedd el a barátnődet, amíg úgy gondolkodsz, hogy majd meglátod, mit visz bele a házasságba (tudom, hogy nem anyagiakra értetted, épp ez az).
"úgy vagyok vele, hogy 1-2éven belül szerintem kibukik ki mit akar"
Akkor egyszeru a valasz, majd az egy-ket ev letelte utan hazasodjatok, addig csak eljetek egyutt.
amúgy csak nekem tűnt fel, hogy hogy írsz arról a nőről, akit el akarsz venni?
miért is szeretnéd, hogy a feleséged legyen, nekem nem tűnik úgy, hogy nagy a szerelem meg hogy jó ez az egész. (és nem azért mert ház.szerődést akarsz írni, hanem a kommentjeidből)
#126 leírta amit én szintúgy gondolok.
Különben ritka a mai világban, hogy valaki 28 évesen ekkora sikereket érjen el itthon.
Ha meg mégis, akkor valóban ott van az ügyvéded kérdező, mivel ismeri a jogot, gondolom jobb tanáccsal tud szolgálni mint mondjuk én.
Leírtam korábban, ha szeret, aláírja, ha nem szeret, akkor hisztizik ezen.
Amúgy mivel elég pénzcentrikus vagy, köss házasságot az ingatlanjaiddal, autóiddal.
Ettől függetlenül, én bármikor aláírnám, mert kimondhatatlanul szeretem, pénz meg nekem amúgy sem a legfontosabb az életben.
Mikor már valaki a válásnál tart, bármilyen okból is, bszhatjuk a bizalmat, hogy nem lesznek jogtalan igényei, nem kap vérszemet...
Változhat a felállás, és kerülhet a kérdező a párja szintjére. És ott a párja érezheti inkorrektnek, hogy miért is adjon, amikor ő teremtette stb stb.
Leélhetnek évtizedeket gondok nélkül papírral és papír nélkül. De akár egy év múlva is kijöhet, hogy a másik fél csak pénzre megy, és az neki jár.
Ebben az esetben mint nő, egy kikötésem lenne, a viselkedésed negatív irányba ne változtasd, ha eddig nem volt teher ezután se legyen teher az igényeim kielégítése, ne dörgöld az orrom alá sose, hogy eltartasz, azzal, hogy az aláírásommal elismerem mindezeket, és már írnám is alá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!