Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Mit tennél a helyemben, ha...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit tennél a helyemben, ha életed nagy szerelmét 12 év után vissza akarnád kapni?

Figyelt kérdés
Őt szerettem a legjobban egész életemben. Nehezen tettem tól magam rajta ,4-5 évebe telt. Azt hittem, lezártam magamban, azóta jött 1 nagyobb és 2 kisebb szerelem az életembe. Most vagyok 30 és fél éve megint ráébredtem, hogy őt szeretném. A második nagyobb szerelmemben is talán őt kereshettem, mert sok mindenben emlékeztetett rá. Jelenleg semmi esély nem lenne rá, hogy bármi legyen, van párkapcsolata és lett egy gyereke. Hosszú évek óta nem is láttam, bár a neten sok minden fenn van róla, ami miatt kicsit nyomon követhettem, mik történtek azóta vele. Nagyon szeretném, ha egyszer megint visszatérne az életembe. Tudom, hogy most nem szabad ennek élnem és a rabjává válnom, most jövök ki egy párhónapos mélyrepülésből, ami miatta volt és amire ráment a fél nyaram.. Mit gondoltok ? Nektek van olyan ember, aki időről időre visszatér a gonodlataitokba ? Hogy lehet azzal az érzéssel megbirkózni, hogy annyira jó más senki nem lesz, mint ő volt ? Meg azzal, hogy olyan rég történt az egész, hogy 6-8 évig én sem emlékeztem szinte semmire belőle, csak pici emlékfoszlányok maradtak belőle. Engem ez is nagy szomorúsággal töltött le az utóbbi időben- hogy valaha volt valaki, aki a legfontosabb dolog volt számomra, aki miatt a legboldogabb voltam, akihez életem legszebb részét kötöm, a nap az életemben és még a memóriámból is kitörlődött a történet nagy része.. fura ebbe belegondolni. Azóta persze rengeteget gondoltam rá és sok minden eszembe jutott a távoli múltból. Bár ezzel együtt vannak olyan események is, amikre nem tudok már visszaemlékezni pontosan, hogy igy vagy úgy történtek- apróságokra gondolok (mit mondott, hogy ért hozzám), mégis akkor és utána hosszú évekig a legszebb élményeim ezek voltak, mégis ugy törlődtek ki az elmémből, mintha sose lettek volna benne.. ezzel a kettősséggel is fura megbarátkoznom.
2015. dec. 4. 17:51
1 2 3 4
 21/35 A kérdező kommentje:

"Bár ezt jobb lett volna megtenni, amíg nem volt gyerek.Én meg fogom próbálni újra felvenni az enyémmel a kapcsolatot, mert nem szeretném, megvárni, míg az új párjával komolyabbra fordulnak a dolgok. "

Igazából náluk gyorsan jött a gyerek, ugyhogy ez a mi esetünkben nem lett volna megoldás. A lánynak megtetszett, felvette vele a kapcsolatot és pár hónap mulva összejöttek, a fiu otthagyta az akkori barátnőjét. És vagy másfél évre rá terhes is lett. Akkoriban nyilván magasról tett volna rám, az első 1-2 év a legintenzivebb egy kapcsolatban. És engem sem érdekelt akkoriban, bár azt az egyet tudtam, hogy lett egy uj barátnője, meg aztán azt is, hogy jön a gyerek, de akkoriban nekem ez semleges dolog volt. Utolag visszanézve az egész elmult 12 év ugy telt, hogy nem biztam abban, hogy összejöhetne még ez a dolog és egy kis sz.rdarabnak éreztem magam hozzá képest, ezért is távolodtam el tőle és azt gonodltam, rég lezártam magamban. De most tudatosult, hogy nem. Egyébként nem az ő kapcsolatukra értem, de : én (már) nem tartom a gyereket, a házasságot olyan végleges összetarto erőnek, mint régen, a környezetemben elég sok példa van mostanában válásra, van két-három ismerősöm, aki elvált, sőt az egyik egy elvált és kétgyerekes férfival házasodott meg és most lett gyerekük, és ők teljesen jol elvannak az előző kapcsolatbol jövő gyerekekkel, szóval nem érint olyan rosszul egy ilyen élethelyzet,mert látok rá példákat, hogy müködhet igy is. Vagy ott van a hires szinész szerelmespár Latinovits és Ruttkai, egyiküknek már volt gyereke, mikor egymásra találtak, közös meg nme lett, nem akartak , és mégis egymást tekintették az igazinak. De mondom, ezeket nem az én esetemre vonatkoztatva irom,csak annyit szeretnék mondani ezzel, hogy tul vagyok már azon az életszakaszomon, hogy elszakithatatlan köteléknek érezzem a házasságot, a gyereket, a közös lakást..stb. Valaki irta, hogy ismer olyanokat, akik másra gonodlnak , miközbenvan kapcsolatuk, ilyet is ismertem már jópárat.Olyat is, aki összejött X-szel, miközben Y-t szerette (ezt persze el is mondta az elején X.nek, nem titkolta), meg olyat is, aki évek ota kapcsolatban élt és szerelmes lett másba. Egyáltalán nem ritka dolog. Állitolag staatisztikák szerint a párkapcsolatban élő emberek 25%-a másba szerelmes belül. Nehéz ügy a szerelem, tul sok dolognak kell együtt állnia megfelelő időben, megfelelő helyen ahhoz, hogy összejöjjön. Akinek nem jön össze, az mással vigasztalodik vagy elnyomja magában.Legalábbis próbálja...

2015. dec. 4. 22:42
 22/35 A kérdező kommentje:

bizony, sokan meg is éneklik ezeket, amit valamelyikőtök irt, hogy van ám nem is ritkán olyan is, amikor nemcsak az egyik, hanem mindkét fél akarna valamit, de mégis mindkettő mással jön össze. https://www.youtube.com/watch?v=NcpHni_B5iU

https://www.youtube.com/watch?v=U1q8TpUGVtU

2015. dec. 4. 22:57
 23/35 anonim ***** válasza:

Bár lehet könnyebb lenne hozzászólni, ha tudnánk, miért mentetek szét?Nálunk egyrészt a távolság miatt lett baj, másrészt, mert én félreérthető voltam és azt hitte, nagyon komoly kapcsolatot, esetleg házasságot akarok és ettől megijedt, pedig igazából nem ezt akartam, de így legalább kiderült, hogy mi az igazság...Végül is, az igazat akartam tudni és megtudtam, bár nem így akartam megtudni, nem ezt...

De igazából nem szakítottunk, nem vesztünk össze véglegesen, csak valami megváltozott és nem találkoztunk.Szerintem ő úgy volt vele, hogy ezt így nem lehet folytatni, nem tudott mit csinálni.Én meg büszkeségből nem foglalkoztam vele, vártam, hogy ha akar valamit, akkor ezek utána neki kell lépnie.Várhatok még én is pár évet.De ugyan így nem fog történni semmi és ahogy írtad, hogy törlődnek ki akaratlanul is emlékek, mindennap kitörlődik egy kicsit és egyre kisebb lesz a lehetőség bármire is.

Ahogy említettem azt a "misztikus köteléket" amit érzékeltem, sokszor távolról is tudtam, megéreztem, mi történik vele, vagy megálmodtam.Mindig tudtam mit hogyan érez, akkor is, ha nem mondta.De már ez is nagyon meggyengült sajnos.

2015. dec. 4. 23:16
 24/35 anonim ***** válasza:
37%

Mi eletunk elso igazi es legnagyobb szerelme voltunk egymasnak 5 evig tartott a kapcsolat jegyesek is voltunk aztan szetmentunk.

25 ev utan szabadon mindketten valassal a hatunk mogott talalkoztunk es osszejottunk.

2015. dec. 5. 13:23
 25/35 anonim ***** válasza:
100%
Én a másik oldalon vagyok: vagy egy csodálatos vőlegényem és egy kisfiam. És már két exem is felbukkant az utóbbi időben, hogy szeretne valamit. Ezek rémesen kellemetlen és megalázó beszélgetések, amelyeket jobb lenne elkerülni. Engem megaláz, mert feltételezi, hogy akkora görény vagyok, hogy otthagynám a családomat. Magát pedig azzal alázza meg, hogy beleszalad egy ekkora visszautasításba. Ha rám hallgatsz békén hagyod.
2015. dec. 5. 13:24
 26/35 anonim ***** válasza:
49%

Kérdező, te egyszerűen beteg vagy, fordulj pszichológushoz, a saját érdekedben!

30 éves vagy, és egy TINIKORBAN tönkrement kapcsolatod után vágyódsz, akivel több éve nem is beszéltél, már nem is ismered, ráadásul családos, és abban reménykedsz, hogy titokban még téged szeret és majd elhagyja érted a családját.

Nem jutott még eszedbe az, hogy NEM ÉRDEKLED, hogy boldog a családjával úgy ahogy van, és ahogy azt az egészséges emberek szokták - elfelejtett vagy 12 éve téged??

Egyszerűen abnormális az, amit művelsz, te nem szereted őt, hanem csüggesz egy saját ideán, aminek a valósághoz semmi köze. Tévképzeteid és függőségre hajazó érzelmeid vannak a semmitől!

2015. dec. 5. 17:59
 27/35 A kérdező kommentje:

"abban reménykedsz, hogy titokban még téged szeret és majd elhagyja érted a családját.

Nem jutott még eszedbe az, hogy NEM ÉRDEKLED, hogy boldog a családjával úgy ahogy van, és ahogy azt az egészséges emberek szokták - elfelejtett vagy 12 éve téged?? " Sehol nem irtam, hogy ilyeneket gondolok. Nem kell sem megérteni vagy egyetérteni velem természetesen, de kedves kommented alapján lehet, hogy neked is elkelne egy pszichológus a szociális agresszió optimálisabb levezetésére. Üdv. :)

2015. dec. 5. 18:39
 28/35 A kérdező kommentje:
23-mas válaszoló : hát ez egy elég hülye történet, én rontottam el sokkal mindent, részben ezért is pórbáltam utána évekig kerülni. 4-5 évig még foglalkoztatott, persze nem folyamatosan, hanem hullámokban. Közben volt 1 kisebb szerelmem is, de egész más érzésekkel. aztán 5 év mulva jött a második nagyobb, aki volt már majdnem annyira nagy nekem, mint ő, azóta számoltam ugy, hogy mostmár biztos végleg lezártam. Neki is 4.5 év mulva lett barátnője, egészen addig, amig a mostani nem jött a képbe, bár az távkapcsolat volt.hogy meddig foglalkoztattam, nem tudom pontosan, azt tudom, hogy abban a 4-5 "átmeneti" évben én is benne maradtam még vagy 3-3,5 évig, ezt barátoktól tudom, illetve történt pár dolog (véletlen találkozások), amikből kiderült ez számomra. Annyi haszna azért volt a mostani 5hónapos őrlődésemnek, hogy néhány elfojtott rossz élményt feldolgoztam, szembe néztem velük. Egy barátnőm szerint most értem meg rá és lehet, csak ezért jutott most eszembe. Ez is igaz, de a feldolgozással együtt felszinre jött az is, hogy szeretném még egyszer valamikor ismerni.. Az előző kommentelőnek még annyit, hogy egyáltalán nem várom el senkitől, hogy egyet értsen ezzel és én sem tartom egészségesnek ezt a dolgot (igaz, mindenki a maga módján bolond, sztem mindenkinek vannak ilyen problémás lelki nyavalyái , legfeljebbb az élet más területén, akinek nem ,az meg az tapasztalataim szerint általában nem egy érzelemgazdag ember ), de egyáltalán nem gondolok ilyesmiket, amiket irtál nekem, ugyhogy érdemben nem tudok rájuk reagálni.Ráadásul többször kifejtettem, hogy nem szeretném senki életét feldulni, sem beleszólni a magánéletébe, és nem is a közeli jövőben szeretnék vele találkozni, illetve az agyammal tudom, hogy most nekem egy másik párkapcsolat kellene, hogy jöjjön, hogy rendbe tegyen kicsit (bár nem sok kedvem van hozzá, de a lelki fejlődésemhez kellene).
2015. dec. 5. 18:57
 29/35 anonim ***** válasza:
Utolso kettonek igaza van!!!Felejtsd el es ot,te reg nem erdekled!Erkolcsileg se normalis egy csalados emberre vagyni es azon gondolkozni,hatha meg egyszer veled lesz.Lepj tovabb es elj egy normalis eleted idealok kergetese nelkul.Csak igy lehetsz boldog!Lehet ma vel irod h sok mindent te rontottal el abban kapcsolatban csak ezt nem tudod feldolgozni.Avval,ha bocsanatot kernel lehet valtoznanak az erzeseid es tovabb tudnal lepni
2015. dec. 5. 20:46
 30/35 A kérdező kommentje:
köszönöm az eddigi kommenteket :)
2015. dec. 6. 01:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!