Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ti hogyan kezelitek a pénzt? Van olyan, hogy "tied", "enyém"?
mi még nem is vagyunk házasok de minden közös
nagyobb kiadás előtt egyeztetünk
rossz pasinak szültél
gyerek előtt is ilyen volt?
Megkérdeztem és nagyon nem tetszett neki. Én meg visszaszóltam, hogy: - Te is tudsz mindent, csak nem baj, ha én is érdeklődöm, nem?
Jött a szokásos csend.
Nem mondom, hogy rossz embernek szültem, én boldog vagyok vele. Ez az egy dolog necces. Voltak anno ezzel kapcsolatban gondjaink... Akkor szakítottunk anno. Aztán újrakezdtük és jó volt. Most 3 hónapja csinálja ezt... volt hogy kevesebbet kaptam. Lehetett vele beszélni. Menthető ez a dolog. Köszönöm a jó tanácsokat. Azért írtam ide, mert annyira erősködik hogy neki igaza van, hogy majdnem elhittem neki.
Van enyém-tiéd: a közös dolgokat közösen, arányosan fizetjük ki (természetesen a gyerek kiadási is ebbe tartoznak), a sajátot (saját autó, biztosítás, benzin, stb.) meg magunk, és az egész fennmaradó fizetésünk saját.
Szerény véleményem az, hogy aki otthon ül gyesen, és panaszkodik a pénzügyek miatt, annak tessék elmennie dolgozni ^_^. Ugye van az az időszak, amikor TGYÁSt és GYEDET kap az ember leánya, addig érdemes otthon maradni a gyermekkel, utána pedig visszamenni dolgozni, kivéve, ha természetesen olyan jól éltek, hogy megengedhetitek magatoknak azt, hogy GYES-en otthon maradsz.
Nálatok feltételezem nem ez a helyzet, mert GYES+CSP+fizetés összesen kb. 260.000 ft, ami 2 felnőttre és két gyermekre statisztikailag a létminimumot súrolja...alulról. Magyarán nagyon kevés.
Ahogy beosztjátok a pénzügyeket nagyon nem igazságos, de az sem, hogy te semmit nem teszel hozzá a bevételhez.
"te semmit nem teszel hozzá a bevételhez."
Mondjuk gondozza a gyereket.
Menjen el anyuka dolgozni, a gyerek melle pedig fogadjanak egy teljes allasu bebiszittert. Akkor majd latni fogjak, mennyit is er a munkaja.
Viszont ha szamszerusiteni akarod az anyuka munkajanak erteket, akkor igy kell szamolnod.
A bolcsode nem egyenrangu azzal, amikor az anyuka neveli otthon a gyereket, egyszeruen csak egy szuksegmegoldas, es sokkal tobb hatranya van mint elonye.
Aki azon kattogo hogy anyuka mit tesz be a kozosbe, az nagyvonaluan mindig elfelejti azt a munkat amit otthon vegez, mintha az nulla erteku lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!