Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Ti hogyan kezelitek a pénzt?...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ti hogyan kezelitek a pénzt? Van olyan, hogy "tied", "enyém"?

Figyelt kérdés
Ugyan én most Gyesen vagyok, nem panaszkodom a férjemre, de havi 220ezer a fizetése. 100ezret hagy nálam, úgy hogy abból fizetem a telefonszámlát, rezsit, ruhát, mindent. Nála marad 120. Hetel úgyhogy nagyrészt külön eszünk, meg a benzinpénz is abból megy ami nála van (30 ezer ft) kb. Nekem furcsa, hogy számon kér és azt mondja tanulhatnèk még beosztani, amikor mindent kifizetek, 50 ezer ft marad ételre. Neki meg ott van 90 és elmegy kajára? Én még pelenkát is veszek... nagyon össze vagyok zavarodva. Nem érzem jónak de rossznak se ezt az egészet, egyszerűen nem tudok senkivel beszélni erről, mert ezek az anyagi dolgok annyira személyesek.. Bármi érdekel, amit hozzá tudtok szólni. Köszönöm.

2015. szept. 30. 22:50
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
100%
Speciel 40 eves ferfi vagyok, de ne zavarjon.
2015. okt. 1. 08:51
 22/34 anonim ***** válasza:
100%
Az a baj, hogy szerintem ezek a jelek már személyiséghibára utalnak. Sajnállak kérdező, de próbáld meg vele megbeszélni, úgy hogy kockásfüzetben mutasd meg a költségeidet és mondja meg, hogy mit csináljatok másképp, vagy vegye át az egészet. Nem tetszik ez a különkasszázás sem. Ő mire költi? Kérdezd már meg tőle. Kíváncsi vagyok mit reagál.
2015. okt. 1. 09:40
 23/34 anonim ***** válasza:
70%

mi még nem is vagyunk házasok de minden közös

nagyobb kiadás előtt egyeztetünk

rossz pasinak szültél

gyerek előtt is ilyen volt?

2015. okt. 1. 09:42
 24/34 anonim ***** válasza:
70%
Természetesen, mivel egy család vagyunk, így minden bevétel és minden kiadás közös. Olyan, ami nálatok van, nálunk nem fordulhatna elő.
2015. okt. 1. 10:28
 25/34 A kérdező kommentje:

Megkérdeztem és nagyon nem tetszett neki. Én meg visszaszóltam, hogy: - Te is tudsz mindent, csak nem baj, ha én is érdeklődöm, nem?

Jött a szokásos csend.

Nem mondom, hogy rossz embernek szültem, én boldog vagyok vele. Ez az egy dolog necces. Voltak anno ezzel kapcsolatban gondjaink... Akkor szakítottunk anno. Aztán újrakezdtük és jó volt. Most 3 hónapja csinálja ezt... volt hogy kevesebbet kaptam. Lehetett vele beszélni. Menthető ez a dolog. Köszönöm a jó tanácsokat. Azért írtam ide, mert annyira erősködik hogy neki igaza van, hogy majdnem elhittem neki.

2015. okt. 1. 15:33
 26/34 anonim ***** válasza:
56%
Minden közös, nincs enyém, tiéd. Mivel az én fizetésem kevesebb, ezért azt úgy ahogy van félretesszük megtakarításnak (70 ezer havonta) plusz még külön a férjeméből havi 20 ezer ft-ot. Ebből alkalmanként ki szoktunk venni szórakozásra, a férjemnek kártyákra, nekem könyvekre, vagy extra kajára néha (kínai, mcdonalds) Ő 100-120 ezer körül keres, ebből élünk. Az ő fizetése is, és az én fizetésem is mint megtakarítás, közös. Mindig minden kiadást megbeszélünk, ruhát egyikünk sem vett amióta együtt vagyunk (5+ év). Csak akkor veszünk ilyesmit ha nagyon muszáj lesz. Amíg semmi baja a ruháinknak, addig feleslegesnek tartjuk.
2015. okt. 1. 18:34
 27/34 anonim ***** válasza:
17%

Van enyém-tiéd: a közös dolgokat közösen, arányosan fizetjük ki (természetesen a gyerek kiadási is ebbe tartoznak), a sajátot (saját autó, biztosítás, benzin, stb.) meg magunk, és az egész fennmaradó fizetésünk saját.

Szerény véleményem az, hogy aki otthon ül gyesen, és panaszkodik a pénzügyek miatt, annak tessék elmennie dolgozni ^_^. Ugye van az az időszak, amikor TGYÁSt és GYEDET kap az ember leánya, addig érdemes otthon maradni a gyermekkel, utána pedig visszamenni dolgozni, kivéve, ha természetesen olyan jól éltek, hogy megengedhetitek magatoknak azt, hogy GYES-en otthon maradsz.

Nálatok feltételezem nem ez a helyzet, mert GYES+CSP+fizetés összesen kb. 260.000 ft, ami 2 felnőttre és két gyermekre statisztikailag a létminimumot súrolja...alulról. Magyarán nagyon kevés.

Ahogy beosztjátok a pénzügyeket nagyon nem igazságos, de az sem, hogy te semmit nem teszel hozzá a bevételhez.

2015. okt. 1. 23:15
 28/34 anonim ***** válasza:
77%

"te semmit nem teszel hozzá a bevételhez."

Mondjuk gondozza a gyereket.

Menjen el anyuka dolgozni, a gyerek melle pedig fogadjanak egy teljes allasu bebiszittert. Akkor majd latni fogjak, mennyit is er a munkaja.

2015. okt. 1. 23:28
 29/34 anonim ***** válasza:
0%
A gyerek mellé nem bébiszitter kell, hanem óvoda vagy bölcsőde.
2015. okt. 1. 23:30
 30/34 anonim ***** válasza:
85%

Viszont ha szamszerusiteni akarod az anyuka munkajanak erteket, akkor igy kell szamolnod.

A bolcsode nem egyenrangu azzal, amikor az anyuka neveli otthon a gyereket, egyszeruen csak egy szuksegmegoldas, es sokkal tobb hatranya van mint elonye.

Aki azon kattogo hogy anyuka mit tesz be a kozosbe, az nagyvonaluan mindig elfelejti azt a munkat amit otthon vegez, mintha az nulla erteku lenne.

2015. okt. 1. 23:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!