Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Az anyagiakon elég sokat vitázunk, ezért ideiglenesen külön kasszára térünk át. Mennyi pénzt kérjek a férjemtől? Mennyi lenne a reális összeg?
A br bére 230E Ft, családi adókedvezménnyel ez kb 226E Ft (anélkül kb 150E lenne). Szerintetek ebből mennyit kellene adnia? Fizet egy 70E Ft-os hitelt, ami nem közös.
Nem sikerült megállapodnunk az összegről, ezért érdekelnének a vélemények.
Szerintem mi ismeretlenül nem igazán tudunk abban tanácsot adni, hogy mi lenne egy korrekt megoldás, mivel nem ismerjük a körülményeiteket és nem vagyunk tisztában a kiadásaitokkal.
Ti tudjátok, hogy mennyi a rezsiköltségetek, kb. mennyi a közös gyerekekkel járó havi kiadás, illetve a élelmiszerre, a megélhetés és a háztartás egyéb szükségleteire fordított havi kiadás, szóval szerintem nektek lenne érdemes megpróbálni közösen leülni és kalkulálni, aztán megállapodni valamiben, amit mind a ketten igazságosnak tartotok.
Ha sokat vitáznánk az anyagiakon, én valószínűleg inkább azt tenném, hogy minden kiadást tételesen könyvelnék egy excel táblázatban kategóriákra bontva, hogy lássa a férjem is feketén-fehéren, hogy mire megy el a pénz.
A férjed egyébként úgy gondolja, hogy amikor a nem jövedelemarányos, fix összegű GYES-t kapod majd, ami tudomásom szerint jelenleg nettó 25.650 Ft, akkor is külön kasszán lesztek, és emellett netalán továbbra is neked kéne majd a rezsit és a bevásárlásokat finanszíroznod az esetleges saját megtakarításaidat erre fordítva?
Forintra leosztva nem tudom megírni, csak ha a kiadásokat is felsorolod. Mi külön kasszán vagyunk, és így oszlik meg:
- ház törlesztője, biztosítása, rezsije, az átlagos ételre szánt összeg egy közös számlára megy, ebből fizetünk be csekkeket és ebből megyünk bevásárolni - fele-fele arányban fizetünk be rá.
- ami fennmarad abból x előre megbeszélt összeg a közös megtakarítás szintén fele-fele arányban
- a saját autóját, üzemanyagát, biztosítását, telefonját, stb.-jét mindenki külön fizeti (ide tartozna a férjed külön hitele is).
- ami megmarad, saját költőpénz.
A ti helyetekben az 1. pontot annyival egészíteném ki, hogy a közös dolgok közé tartoznak a gyerek költségei is - számold össze tehát, hogy mennyi a fent említett kiadás egy hónapban, oszd el 2-vel, és azt kérd el a férjedtől és ugyanennyit tegyél bele te is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!