Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Az anyagiakon elég sokat...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Az anyagiakon elég sokat vitázunk, ezért ideiglenesen külön kasszára térünk át. Mennyi pénzt kérjek a férjemtől? Mennyi lenne a reális összeg?

Figyelt kérdés

A br bére 230E Ft, családi adókedvezménnyel ez kb 226E Ft (anélkül kb 150E lenne). Szerintetek ebből mennyit kellene adnia? Fizet egy 70E Ft-os hitelt, ami nem közös.

Nem sikerült megállapodnunk az összegről, ezért érdekelnének a vélemények.

2015. aug. 22. 10:29
 1/10 anonim ***** válasza:
66%
És te mennyit keresel? A külön kassza arról szól...
2015. aug. 22. 10:30
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
A külön kassza azt jelenti, hogy abból élsz ami a tied, amit te keresel meg.
2015. aug. 22. 10:34
 3/10 A kérdező kommentje:
Én gyeden vagyok a legkisebb gyermekünkkel. Max. gyedet kapok és csp-ot, ez együtt kb 188000Ft.
2015. aug. 22. 10:37
 4/10 A kérdező kommentje:
Értem, hogy az a külön kassza, de a gyerekek közösek és az utánuk járó pénzt úgy gondolom, hogy rájuk kellene költeni. Ráadásul én fizetem a rezsit és az össze kiadást, én főzök, én vásárolok be. Ezért akarjuk úgy megoldani, hogy ő átutal nekem X E FT-ot, hogy ne még nekem kelljen kuncsorognom, meg levezetnem, hogy mire és mennyi kell.
2015. aug. 22. 10:40
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Akkor ő pontosan mit is csinál? mert ezek alapján nem túl sokat.
2015. aug. 22. 10:42
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Hány gyereketek van? :O
2015. aug. 22. 11:15
 7/10 A kérdező kommentje:
3 gyermekünk van.
2015. aug. 22. 11:41
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem mi ismeretlenül nem igazán tudunk abban tanácsot adni, hogy mi lenne egy korrekt megoldás, mivel nem ismerjük a körülményeiteket és nem vagyunk tisztában a kiadásaitokkal.

Ti tudjátok, hogy mennyi a rezsiköltségetek, kb. mennyi a közös gyerekekkel járó havi kiadás, illetve a élelmiszerre, a megélhetés és a háztartás egyéb szükségleteire fordított havi kiadás, szóval szerintem nektek lenne érdemes megpróbálni közösen leülni és kalkulálni, aztán megállapodni valamiben, amit mind a ketten igazságosnak tartotok.

Ha sokat vitáznánk az anyagiakon, én valószínűleg inkább azt tenném, hogy minden kiadást tételesen könyvelnék egy excel táblázatban kategóriákra bontva, hogy lássa a férjem is feketén-fehéren, hogy mire megy el a pénz.

A férjed egyébként úgy gondolja, hogy amikor a nem jövedelemarányos, fix összegű GYES-t kapod majd, ami tudomásom szerint jelenleg nettó 25.650 Ft, akkor is külön kasszán lesztek, és emellett netalán továbbra is neked kéne majd a rezsit és a bevásárlásokat finanszíroznod az esetleges saját megtakarításaidat erre fordítva?

2015. aug. 22. 11:56
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Forintra leosztva nem tudom megírni, csak ha a kiadásokat is felsorolod. Mi külön kasszán vagyunk, és így oszlik meg:

- ház törlesztője, biztosítása, rezsije, az átlagos ételre szánt összeg egy közös számlára megy, ebből fizetünk be csekkeket és ebből megyünk bevásárolni - fele-fele arányban fizetünk be rá.

- ami fennmarad abból x előre megbeszélt összeg a közös megtakarítás szintén fele-fele arányban

- a saját autóját, üzemanyagát, biztosítását, telefonját, stb.-jét mindenki külön fizeti (ide tartozna a férjed külön hitele is).

- ami megmarad, saját költőpénz.

A ti helyetekben az 1. pontot annyival egészíteném ki, hogy a közös dolgok közé tartoznak a gyerek költségei is - számold össze tehát, hogy mennyi a fent említett kiadás egy hónapban, oszd el 2-vel, és azt kérd el a férjedtől és ugyanennyit tegyél bele te is.

2015. aug. 22. 15:03
 10/10 anonim ***** válasza:
Az összes havi kiadás felét kérném tőle:Rezsi,kaja,gyerekek,közös hitel,így igazságos fele-fele.
2015. aug. 22. 17:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!