Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyi a reális összeg egy esküvői fotózásért? Kérem azok ne írjanak, akik olcsón akarják/vagy úszták meg a fotózást. Én fontosnak tartom, hogy jó legyen, és olyan, ami kiváló minőségű.
#1: Ostobaságokat beszélsz. Amihez nem értesz arról miért nyilvánítasz véleményt?!
Kérdésre válaszolva:
Egy főállású közép-felső kategóriás fotósnak helyben (50km-en belül) évi 20 esküvővel számolva kb. 70-80 ezer forint KÖLTSÉGE (tehát ezt kifizeti és ebből semmi sem marad neki) van egy egész napos esküvőn, fotózik 12 órát és azt 80-100 óra alatt feldolgozza. Ha ezer forintos órabért számolunk akkor kb. 180.000 Ft jön ki.
Mi a reális?!
A főállású esküvőfotósok 150.000 Ft-nál kezdődnek és kb. az általad is említett 650.000 Ft a plafon árban, de véleményem szerint nem lehet a fotósokat táblázatok alapján összehasonlítani. Akinek szerelmes tudsz lenni a képeibe azt válaszd. :)
(Az általam leírt számokat egy korábbi válaszomban részleteztem, nem írnám le újra (#50-es válasz):
http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__eskuvo__4.. )
Attól függ mennyi pénzed van rá. Én nem gondolom fél millióra fontosnak a képeket. Egy 100-150-nél többet én sem adnék érte.
De azzal a kommenttel értek egyet, aki azt írta, hogy ez nem az ártól függ. Tehát ha valaki tehetséges, de kezdő, vagy hobbifotós, az is tud nagyon jó képeket csinálni, és az öreg profifotós is tud rossz képeket csinálni, vagy olyat ami nem a te ízlésed. Szóval inkább nézd meg a referenciáikat, és az alapján válassz.
Köszönöm a válaszokat, bár még mindig várok több véleményre is. Az utolsóra azért reagálnék:
"mi értelme van erre költeni ekkora összegeket?! más gürcöl minden ft-ért erre itt fotókért ennyit kell fizetni?!:O" Igen, én is gürcölök a forintokért, de nem nézem le egy fotós munkáját. Miért is tenném? Művészetről beszélünk, nem pedig arról, amit én tudok fotózni, a saját kis zöld színű gépemmel!
Ismét kérek mindenkit, hogy aki olcsóságra akar azért rábeszélni, mert ő maga sajnálja a minőségért, és (szerintem) az esküvő legfontosabb pillanatáért pénzt kiadni! Köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!