Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
180 fős esküvőnél dekorációra milyen összeg elfogadható?
Székszoknya, futó kb. 500 forint fejenként felrakással együtt, ezért az árért jó minőségű anyagból készült terméket kapsz.
500 x 180 = 90 000
A virágdíszek az asztalokra kb. 2000 forinttól kezdődnek, határ a csillagos ég. Mivel kb. 10 főnként kell egy, plusz a főasztal, 20 darabbal számolok, és picit drágább változattal.
20 x 4000 = 80 000
A textildekor a plafonra és falra nagyban függ a terem állapotától és méreteitől, de legalább 50 ezer forintot arra is számolhatsz szabással, felhelyezéssel, fénnyel együtt.
Ehhez még jöhet sok apróság: gyertyák, szalvéták, ültetőkártyák, menükártyák, asztalszámok, drágább virágok stb. A fentiek alapján a 250 ezer a kiinduló összeg szerintem, de persze határ a csillagos ég...
Biztosan nem luxus díszítettség lesz a végeredmény, de egy átlagos, nem lepukkant helyet ennyiből már egy ügyes dekoros ünnepivé tud varázsolni. :)
Azért sok mindentől függ az ára, hosszú asztalokra kisebb virágdíszek is elegendők, mint a körasztalokra, sokat számít, mennyit kell eltakarni a falakból, mennyezetből, mit ad a helyszín a terítékhez (abroszt, szalvétát stb.), milyen hónapban lesz (a virág ára ettől függ)... Keress meg 3-4 dekorost, annyi ajánlat alapján már tudsz kalkulálni.
Hát ez nagyon változó szerintem. Nekem a 250 ezer egyáltalán nem lenne elfogadható, mivel nálunk is a hely adott mindent a székszoknyán kívül, ami nem kellett, mert gyönyörű székek voltak és olyan színt választottunk szalvétának, abrosznak, futónak, asztaldíszeknek és gyertyáknak (ez mind ingyen volt) ami passzolt hozzá. A főasztal díszt is ingyen csinálták. Egyedül plafon vagy faldíszlet kellett volna, de szintén olyan szép volt a hely nélküle, hogy az sem kellett... Mivel tucatnyi módon lehetett a fényeket szabályozni, csak bezavart volna a sok drapéria keresztbe kasul a plafonon. Sokat gondolkodtam, hogy tényleg ne legyen-e, de sok feldíszített képet megnéztem és a hely jellegéből adódóan anélkül sokkal jobb volt. Így a saját készítésű menü és ültetőkártyákon kívül semmi egyebet nem kellett dekorra költeni.
Amúgy a kaja árába sem kalkulálták bele ezt a "szívességet" mert fejenként mindössze 9000 forintba került a menü (leves, két pörkölt, sültek, köretek, saláták, mártások, éjféli töltött káposzta, gyümölcsök) és a korlátlan italfogyasztás.
Szia,
aktuális még az esküvői dekoros kérdésed?
Ha még nem vásároltatok, lehet, tudnék segíteni abban, hogy egy helyen nagykeráron vásárolhassatok, kb feleannyi, mint a sima árak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!