Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Ti hogyan kezelitek a pénzt?...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ti hogyan kezelitek a pénzt? Van olyan, hogy "tied", "enyém"?

Figyelt kérdés
Ugyan én most Gyesen vagyok, nem panaszkodom a férjemre, de havi 220ezer a fizetése. 100ezret hagy nálam, úgy hogy abból fizetem a telefonszámlát, rezsit, ruhát, mindent. Nála marad 120. Hetel úgyhogy nagyrészt külön eszünk, meg a benzinpénz is abból megy ami nála van (30 ezer ft) kb. Nekem furcsa, hogy számon kér és azt mondja tanulhatnèk még beosztani, amikor mindent kifizetek, 50 ezer ft marad ételre. Neki meg ott van 90 és elmegy kajára? Én még pelenkát is veszek... nagyon össze vagyok zavarodva. Nem érzem jónak de rossznak se ezt az egészet, egyszerűen nem tudok senkivel beszélni erről, mert ezek az anyagi dolgok annyira személyesek.. Bármi érdekel, amit hozzá tudtok szólni. Köszönöm.

2015. szept. 30. 22:50
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
70%
Írj le egy hónapon keresztül minden kiadást és mutasd meg neki,vagy egy hónapig csak nála legyen a pénz és mindent ő vásároljon meg.Ha akkor is elmegy ennyi,mint idáig,akkor belátja majd,hogy nem volt igaza,ha pedig kijön kevesebb pénzből,akkor kezelje ő a kasszát ezentúl.
2015. szept. 30. 23:07
 12/34 A kérdező kommentje:
10, 11! Köszönöm :) Minden blokkot elteszek, mindent leírok! Ha mondom, az nem elég, csak magyaráz, ha én kérdezem, akkor "rosszból" kérdezem :( így h hetel kicsit bonyolult lenne, ha csak ő kezelné a kasszát :( én nagyon szívesen átadnám neki!!! Sok munkám van a pénzkezelésben, a felelősség, minden... Nyűg ez nekem amúgy. Lehetne nála az összes pénz, Isten áldja! :D De abban sem vagyok biztos h a gyereknek pelenkája lenne-e a hó vègén...
2015. szept. 30. 23:12
 13/34 anonim ***** válasza:
70%
Hát sajnálom,hogy nálatok ez a helyzet,de az az igazság,hogy ez így nem jó,nem igazságos.Javul majd a helyzet ha te is dolgozni kezdesz,van jó állásod ahová visszavárnak?
2015. szept. 30. 23:20
 14/34 anonim ***** válasza:
70%
Ha átadod neki,szerintem még szarabb helyzetben lesztek.
2015. szept. 30. 23:22
 15/34 A kérdező kommentje:

Igen, van rendes munkahelyem, várnak és 80 ezret fogok keresni. Az nem vmi sok, de vmivel jobb lesz. Nem tudom mi lesz akkor, én remélem, hogy legalább a fele nálam lesz és az eddigi összeg. Vmivel könnyebb lenne. Nem kaviárt akarok enni. 2 hónapja akarok Manna szappant rendelni, és egyszerűen sajnálom mag

amtól. Csak ezt szeretném. H ne kelljen havi 5ezret magamra sajnálni, meg én is tudjak gyűjteni. Mindig azt mondja h abból gyűjtünk, ami nála van, azéRL73010026556488rt hagy nekem ennyit, de mindig elveri az összeset az utolsó fillérig. Jövő hónaptól pedig karácsonyra is készülhetünk, mert hatalmss a családja.

2015. szept. 30. 23:32
 16/34 anonim ***** válasza:
78%

Ez nem igazságos,ha több lenne az össz pénz akkor még azt mondom,hogy oké,de annyiból amennyit nálad hagy én biztosan nem tudnék kijönni.Ügyesen osztod be a pénzt.

Valójában a férjed része sem egy hatalmas összeg,de hát Magyarországon senki nem dúskál az anyagi javakban.

Sajnos nincs ötletem hogyan változtathatnál a helyzeten,csak megnyugtathatlak,hogy jogos a panaszod,bár ez téged aligha nyugtat meg.

Nekem még nincs feleségem,de ha lesz biztos,hogy sokkal jobban fogok figyelni a jogos igényeire és minden kiadást közösen beszélünk majd meg.

2015. szept. 30. 23:43
 17/34 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod, jól esett most :) Ő azt hiszi megbeszéljük, de aztán elfogy ami nála van..
2015. okt. 1. 00:19
 18/34 anonim ***** válasza:
78%

Biztos hogy el veri ?

Miota vagytok együtt ?

Én is el tettem a lovém meg el is teszem de nem mondtam meg soha se hogy félre tettem x öszeget

Elő vigyázatosságból jo gyerek nem volt meg 8 hónapot voltunk az exel együtt de nem volt ilyen gond soha volt neki is nekem is

Albi

Kaja

Rezsi fele fele de ha van gyerek ott borul a rendszer ez szerintem már egy családba nem jo stratégia ...

23 F

2015. okt. 1. 04:07
 19/34 anonim ***** válasza:
79%

Tisztazzunk valamit: hazassagban nem letezik jogilag olyan hogy az en penzem, a te penzed.

Hazassagban minden jovedelem kozos (nehany ritka kiveteltol eltekintve, de a munkajovedelem mindenkeppen).

Vilagositsd fel a ferjedet, hogy amit megkeres az nem az ove, hanem a kettotoke. Akkor is igy van ha te nem kapsz egy fillert sem, o meg havi egymillat kap.

Mi a hazassagkotesunk utan azonnal kozos szamlat csinaltattunk, megszuntettuk a sajatunkat, es azota minden jovedelmunk arra a szamlara erkezik. Mindkettonknek van kartyank hozza, es ami szukseges azt megvesszuk. Nincs ilyen hogy az en penzem-te penzed, nem is ertem hogy egy (valodi) hazassagban hogyan lehet igy gondolkodni.

A nagyobb kiadasokat termeszetesen megbeszeljuk elore, de ez manapsag szerencsere csak technikai kerdes, eleg magas jovedelmunk van.

Azt meg kulonosen patkany dolognak tartom, ha valaki a gyesen levo felesegen keri szamon, hogy mire kolti el a penzt, es ott akarja eroltetni ezt a kulon kassza dolgot.

2015. okt. 1. 08:11
 20/34 anonim ***** válasza:
0%
na, megjöttek a családi kapcsolatos femináci 40-50-es matrónák...
2015. okt. 1. 08:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!