Hogy kezelitek mind a családi, mind a párkapcsolataitokban a pénzt? Normális amit csinálok?
Beszéljétek meg. Mások vagytok és ez jó!
Közösbe pl rakd a jövedelmed 90%-át maradékot meg tedd külön. Így van közös, de neked is lesz egy külön. Megnyugtató tartalékod.
Ha a közös kassza mellett döntötök, akkor kicsit ciki fillérezni meg rászólni, hogy az "felesleges".
Szerintem inkább legyen egy közös rész, a fizetésetek x%-a, a többi pedig lehet saját és mindenki költi, amire akarja :-)
Nekünk külön számlán van a pénz, de a kiasádokat felesben álljuk. Nincs enyém-tied, ha valamire költünk, megbeszéljük. Pl. ha veszünk valami olyat, ami nem alapfelszerelés egy háztartásba, vagy ruhanemű, ezeket előre letárgyaljuk, hogy költsünk-e rá és mennyit, az már mindegy, kinek a kártyájával fizetjük, az ilyen esetek kiegyenlítődnek.
Teljesen egyertértek veled, hasonlóak vagyunk, én apám is sóher és otthon mindig vita ment a pénzről, ki mennyit fogyaszt, annyira idegesítő volt és érdekes, most én is azt csinálom, sőt talán durvábban. :D Vagyis hát vita az nincs, csak nagyon spórolok, nagyon számolom, mire mennyi megy. Párom szülei felelőtlenek anyagi szempontból, tele vannak adóssággal, de ő érdekes módon ezt nem örökölte, takarékos, bár ennek ellenére nyalánkságra el szokott csábulni, ha boltba megy, de hát Istenem, annyi belefér. :)
23L
Mi közös kasszán vagyunk, egyrészt mert jelenleg nincs munkám.
De amúgy nyugodtan üljetek le és beszéljétek át a dolgokat amiket leírtál, megfogja érteni a párod tuti.
De amúgy az is megoldható szerintem, hogy mind ketten a fizetésetek 50-50% -át rakjátok a közösbe a többiből pedig magatokra költitek, vagy félre rakjátok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!