Ki kezeli nálatok a pénzt, hogyan osztjátok be? Hogyan kezelitek a pénzes a vitákat a párotokkal?
Figyelt kérdés
Amióta megszületett a kisfiam csak folyik ki a pénz nálunk az ablakon és már szinte folyamatosan csak a pénzen veszekszünk.2010. júl. 23. 08:51
1/5 anonim válasza:
Nálunk én kezelem a pénzt.Mármint a feleség.....Persze annyit vesz ki a pénzta´rcából amennyi kell neki.Nála is van pénz.Na meg persze azt is tudja hol van eltéve a félretett......
2/5 anonim válasza:
Nálunk a férjem a pénzügyminiszter. Ez mindig is így volt (15 éve vagyunk házasok). Ez, most hogy picink van (15 hónapos) néha terhes, mert én szívem szerint sokkal többet költenék rá, mint ami a "havi limitbe" belefér. De veszekedés soha nincs. Így is mindene meg van, sokkal több is, mint némelyik gyereknek, de annyi aranyos ruci, játék van, amit az ember úgy megvenne.
3/5 anonim válasza:
Elég kevést pénzt kell beosztani, közösen döntünk mindenben, de a csekkekről, hogy fel legyen minden adva nagyjából időben, én gondoskodom. (feleség) Minden kiadásnak csináltam egy külön mappát, amibe a számlák, csekkek kerülnek, először azt kifizetjük, utána jöhet a többi kiadás. Ruhát 90%-ban inkább csak a 3 gyerek kap, mi csak elvétve veszünk ruhát. Néha vitatkozunk dolgokon, hogy most ez vagy az minek;) De nem vészes, csak jó lenne egy kicsivel több...
4/5 anonim válasza:
Nálnuk mindenki külön kezeli a pénzét s ad a közösbe. én (mint a nő) tegnap döntöttem el, hogy spórolni kellene, legyen tartalék mert bármi lehet s ha csak úgy levegőben lóg ez a szó akkor odébb hesegetjük.
Csekkek, iratok mint külön a megfelelő mapákkban. mostantól egy füzetbe irom a kiadásokat. Külön: háztartás, babaholmik, étel, szórakozás. Ha így sorakoztatom fel esténként a blokkokról akkor majd látjuk mire kell kevesebbet mire többet kiadni.
Valamint mivel van pici ezért vagy egy befőttes üveg amibe káromkodás vagy kiabálás esetén egy-egy 100ftost dobunk. Így lassan leszokunk róla s a pénz késöbb jól jöhet. :)
5/5 anonim válasza:
16 éve vagyunk házasok, de szerintem a férjemnek fogalma sincsen arról, hogy mennyibe kerül mondjuk 1 kiló kenyér.A pénzt mindig én kezeltem, de soha nem is volt ebből vita.Van nála is zsé, de szerintem csak tankolni szokott belőle, mert ruhát is nekem kell venni, ő azzal sem foglalkozik.Igaz, dolgozik szinte mindig, nem is várnám el, hogy bevásároljon.Meg szerintem minden hülyeséget megvenne.Hó elején kifizetem a számlákat, ami marad azt osztom be kajára, benzinre, a fiam zsebpénze, fodrász, uszoda, havi 2-4 masszázs, egyszer kozmetika,stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!