Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Egy jó apa sosem válna el a gyerek miatt, ha némileg kihűlt már a házasság, de azért szereti a feleségét, viszont a képbe jön valaki más?
Egy jó apa odafigyel, mi a gyerekeinek a legjobb, és nem veszi félvállról azt, amit a gyerekei mondanak.
Sokan el se tudják képzelni, mennyi harcom volt nekem apámmal, hogy vegyen komolyan, anyámnak romlik az állapota, most, hogy nekem stabilizálódott a munkám, és költözöm is meg a tesóm is csak hétvégén jön, ő meg nyugdíjasként otthon van, a saját bőrén tapasztalja, ez kellett...
A jó apa jó anyát akar a gyerekének. Egy kihűlt házasságban mindkét fél frusztrációt él meg, és ezek az energiák mind a gyerektől vonódnak el. Éltem kihűlt házasságban, boldogtalanul, depressziósan... hát nem tudtam helytállni az anyai szerepemben. Türelmetlen voltam, mert a saját problémáimmal voltam elfoglalva.
Azóta lett új párkapcsolatom, amiben boldog és kiegyensúlyozott vagyok, és SOKKAL több odafigyelés, megértés, türelem, elfogadás jut a gyermekemnek is.
Utólag azt mondom, semmi értelme látszatházasságot fenntartani, még akkor sem, ha egyébként nincs veszekedés, hanem csak az apátia... mert abban a gyerek tuti nem érzi jól magát. A gyerek akkor érzi jól magát, ha a szülei boldogok és kiegyensúlyozottak.
Szóval a jó apa jó anyát teremt, sok-sok törődéssel, odafigyeléssel... (és viszont: a jó anya is jó apát teremt).
Az apát és a férjet már csak azért sem lehet különválasztani mert az apa férji minősége minta a gyerek számára arra, milyen egy párkapcsolat, egy házasság.
Volt férjem mereven házasság ellenes volt, mert szülei rossz házasságának negatív mintája belé égett. "Sosem értettem, miért vannak még együtt. A végén már senkinek nem volt jó a kialakult légkör" ilyesmiket mesélt.
Szerintem egy korrekt válás után egy ex férj aki tisztelettel és elfogadással fordul az ex neje felé jobb példa, mint egy férj aki csalja az asszonyt és ez mondjuk kiderül.
Valaki, aki vállalja a felelősséget a döntéseiért és nem túlélésre játszik és hazudozik egy életen át számomra emberileg tiszteletet parancsoló és bizalmat ébreszt. Ilyen apához mernék odamenni a problémáimmal és értékelném a véleményét. Mert tudnám hogy ő is meghozott kemény döntéseket és mégis ember maradt.
Egy jellemgyenge,hazug apa miért jobb?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!