Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Csak 7 év házasság után gyerekvállalás?
Tegyük fel,hogy egy pár fiatalon házasodik össze L23 és F23, de tovább tanulás miatt csak kevesebb mint 1 éve kezdtek el dolgozni. Csak 1 gyereket szeretnének 30 évesen.
Terveik szerint addigra állnak jól anyagilag, addigra érzik magukat elég érettnek, és ha úgyis csak 1 gyereket szeretnének úgy gondolják ráérnek.
Ez eléggé eltérő a hagyományos felfogástól, mi szerint már nászéjszakától kezdve várják a gyerekeket.
Szerintetek kb. 7 év után gyereket vállalni furcsa, a mai világban normális, vagy ki mit gondol róla?
Csak úgy érdekel. :D Elképzelhető, hogy velem is hasonlóan alakul majd.
Tényleg senkinek nincs beleszólása, viszont azzal legyetek tisztában, hogy a gyermekvállalás nem úgy működik, hogy azt mondjátok, hogy jöhet, és akkor jön is...
Néha éveket kell várni a gyermekáldásra, és ez nem is olyan ritka. Úgyhogy ezt is érdemes belekalkulálni.
Szerintem a nagyszülőkön kívül senkit nem érdekel a baba érkezése annyira komolyan. Érdeklődni is csak megszokásból érdeklődnek.
Talán a leg magától értetődő kérdés esküvő után a babavállalás kérdése.
Ti tervezgessetek, mert legtöbbször csak másként alakulnak a dolgok, hosszútávon... Bár, jó ha előre terveztek...
Sok sikert az àlmok megvalósításához!
Eleinte mi is később akartunk vállalni gyereket. 5 év házasság után terveztük, szintén 30 éves koromra. Idő közben kiderült, hogy nem is lehet. Szóval nem lesz gyerek. Még csak 4 éves házasok leszünk pár hónap múlva, 29 éves vagyok, de azóta se hagynak békén a gyerek témával. Érdekes módon szinte csak az kérdezi akinek van. Akinek nincs gyereke, azt nem érdekli:)
Mi meg úgy vagyunk vele, hogy nem tartozik senkire, se a gyerekvállalás téma, se az hogy nem lehet, nekem nem kell a lesajnáló tekintet, ezért azt mondjuk, hogy még nem tervezünk. Aztán majd észreveszik magukat, hogy nem lett.
Ezt azért írtam le, hogy a tervezgetés sem mindig úgy alakul ahogy korábban gondoltuk. Szóval ne is húzzátok el nagyon, mert ha 30 éves leszel mire belevágtok, és esetleg többet kell várni a babára, vagy van valami gond, leszel 35-40 mire szülhetsz.
Szerintem sokkal jobb egyébként egy több éves házasságba gyereket vállalni, hogy minél többet legyetek kettesben. Mert ha megjön a gyerek, akkor már késő vágyni a szabadságra. Mert gondolom nem azért akartok gyereket, hogy mindig lepasszoljátok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!