Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Csak 7 év házasság után...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Csak 7 év házasság után gyerekvállalás?

Figyelt kérdés

Tegyük fel,hogy egy pár fiatalon házasodik össze L23 és F23, de tovább tanulás miatt csak kevesebb mint 1 éve kezdtek el dolgozni. Csak 1 gyereket szeretnének 30 évesen.

Terveik szerint addigra állnak jól anyagilag, addigra érzik magukat elég érettnek, és ha úgyis csak 1 gyereket szeretnének úgy gondolják ráérnek.

Ez eléggé eltérő a hagyományos felfogástól, mi szerint már nászéjszakától kezdve várják a gyerekeket.

Szerintetek kb. 7 év után gyereket vállalni furcsa, a mai világban normális, vagy ki mit gondol róla?

Csak úgy érdekel. :D Elképzelhető, hogy velem is hasonlóan alakul majd.

2015. aug. 5. 16:53
 1/8 anonim ***** válasza:
Szerintem mindenki akkor vállaljon gyereket, amikor akar. Ebben a témában nem érdekelne mások véleménye.
2015. aug. 5. 17:01
 2/8 anonim ***** válasza:
Szerintem ebben ma már semmi fura nincs.
2015. aug. 5. 17:04
 3/8 A kérdező kommentje:
Nem az itteni vélemények alapján fogom eldönteni,hogy majd hogy legyen. Csak egy kicsit érdekel a társadalmi megítélése.
2015. aug. 5. 17:04
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
8 éve vagyok a párommal, idén házasodunk, és még várunk két évet a gyerekkel...Ahogy Ti érzitek, úgy kell csinálni. :)
2015. aug. 5. 17:13
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Tényleg senkinek nincs beleszólása, viszont azzal legyetek tisztában, hogy a gyermekvállalás nem úgy működik, hogy azt mondjátok, hogy jöhet, és akkor jön is...

Néha éveket kell várni a gyermekáldásra, és ez nem is olyan ritka. Úgyhogy ezt is érdemes belekalkulálni.

2015. aug. 5. 18:27
 6/8 anonim válasza:

Szerintem a nagyszülőkön kívül senkit nem érdekel a baba érkezése annyira komolyan. Érdeklődni is csak megszokásból érdeklődnek.

Talán a leg magától értetődő kérdés esküvő után a babavállalás kérdése.

Ti tervezgessetek, mert legtöbbször csak másként alakulnak a dolgok, hosszútávon... Bár, jó ha előre terveztek...

Sok sikert az àlmok megvalósításához!

2015. aug. 6. 14:27
 7/8 anonim ***** válasza:

Eleinte mi is később akartunk vállalni gyereket. 5 év házasság után terveztük, szintén 30 éves koromra. Idő közben kiderült, hogy nem is lehet. Szóval nem lesz gyerek. Még csak 4 éves házasok leszünk pár hónap múlva, 29 éves vagyok, de azóta se hagynak békén a gyerek témával. Érdekes módon szinte csak az kérdezi akinek van. Akinek nincs gyereke, azt nem érdekli:)

Mi meg úgy vagyunk vele, hogy nem tartozik senkire, se a gyerekvállalás téma, se az hogy nem lehet, nekem nem kell a lesajnáló tekintet, ezért azt mondjuk, hogy még nem tervezünk. Aztán majd észreveszik magukat, hogy nem lett.

Ezt azért írtam le, hogy a tervezgetés sem mindig úgy alakul ahogy korábban gondoltuk. Szóval ne is húzzátok el nagyon, mert ha 30 éves leszel mire belevágtok, és esetleg többet kell várni a babára, vagy van valami gond, leszel 35-40 mire szülhetsz.

Szerintem sokkal jobb egyébként egy több éves házasságba gyereket vállalni, hogy minél többet legyetek kettesben. Mert ha megjön a gyerek, akkor már késő vágyni a szabadságra. Mert gondolom nem azért akartok gyereket, hogy mindig lepasszoljátok.

2015. aug. 13. 13:03
 8/8 fodormenta válasza:
Egyetértek azokkal a hozzászólókkal, akik arról írtak, hogy nem biztos, hogy rögtön összejön a gyerek. Igazából a 20-as években, annak is az első felében a legtermékenyebbek az emberek. Aztán szépen csökken. 30évesen már nem biztos, hogy olyan könnyű teherbe esni. Mi majdnem egy éve házasodtunk, 30leszek, és nem jön a baba. Szóval ember tervez, isten végez, és arra gondolj, nehogy megbánd utólag, hogy éveket vesztettetek el, mert még nem akartátok, amikor meg már akarnátok, esetleg nem lehet, vagy csak hosszú évek múlva, lombikkal...de amúgy megértem, ha egy pár nem azonnal akar, de lehet ha 30 évesen akartok, kb 28 évesen már elkezdhetitek a "babaprojektet", és kiélvezhetitek hogy nem kell védekezni, csak önfeledten együtt lenni ;-)
2015. szept. 10. 20:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!