Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A férjemnek mennyi pénzt kellene beadnia közösbe?
Elméletileg közös kasszán vagyunk, de ő nehezményezi, hogy kevés költőpénze marad.
A fizetése br. 230E Ft, ez nagyjából netto 226E, a gyerekek utáni adókedvezmény miatt. Fizet egy hitelt, ami havi 80E Ft, a cigi 16E. Ő úgy gondolja, hogy havi 100E Ft-ot ad a közösbe, a megmaradó 30E-t pedig gyűjtögeti erre-arra (tv, házimozi, számítógép stb.). Eddig még semmi használhatót nem vett, de a pénz elkopott.
Én megkértem rá, hogy még vagy 20E Ft-ot adjon a közösbe, amit meg is tett de 2 hónap után most megmakacsolta magát, hogy neki igenis, jár ennyi költőpénz...
Tényleg olyan nagy kérés, hogy ne hülyeségekre szórja el a pénzt, hanem a közös életünkre költse?
Nem igazan ertem itt a hozzaszolok tobseget.
Adott egy 5 fos csalad, X jovedelemmel, amibol a ferj sajat koltsegeire 126 ezret szeretne forditani, ami luxusnak tunik nekem. A gyerekeket kozosen valaltak, tehet nincs olyan, hogy "miert szultel a ferjednek 3 gyereket" ismetlem kozos dontes alapjan szulettek a gyerekek, tehat kozos a koltseg is. A kerdezo kommentjeibol tiszta latszik, hogy a ferj nem tud banni a penzel, a hitel osszegenek az elfolyasa is ezt bizonyitja, ezer forint nincs nala biztonsagban, nem hogy tobb tiz ezer.
Kerdezo, ti nem kozos kasszan vagytok, az nem ilyen.
Szerintem pedig a férj kemény munkával megkeres 226 ezret, a nő otthon heverészve 168 ezret, itt alapból van egy 60 ezres differencia. A hitel visszafizetése mindenkinek az érdeke, szerintem teljesen mindegy, hogy mire és mikor vette fel, azt fizetni kell és kész.
Azért havi 394 ezer forintból illene megélni szerintem, akkor is, ha van belőle 120.000 Ft hitel.
Ha engem is kisemmizne az asszony, és csak fejőstehénnek tartana, én sem akarnék előrébb lépni, de még csak dolgozni sem, mert semmi értelme nem lenne. Mi értelme annak, hogy egész hónapban keményen dolgozom, és egy rágót nem tudok megvenni a boltban, mert le kellett jattolnom az asszonynak?
Azert az a hevereszes a kozos harom gyerek nevelese nem gondolod?
Azert nem ilyen egyszeru az a hitel sem, az csak a ferje, es eltapsolta a semmire a 4 milliot, azert alljon meg a menet. Ja es ferfikent iriom.
Először is leírom, nálunk hogy van. Fizetésünk egy része közös. a lakás a páromé, a részletét törleszti. A gyerkőcöm az előző kapcsolatomból van.
jövedelmem 180 ezer, páromé átlag 150 ezer.
Én fizetem a rezsit, a gyerkőc kiadásait. Ő fizeti az ennivalót. Háztartási dolgokat én állom. Ruházkodni mindenki a fizetéséből.
DE ha nekem több kiadásom adódik, pl. a kocsim miatt.... akkor, ha van módja ad rá.... ha neki több kiadása adódik és nem futja rá, én adok neki. És még vissza is adja... aztán én meg RÁ költöm :)
Szóval a kérdezőnél a fontossági sorrenddel van baj!
ha az apuka elismerne téged kedves kérdező, gondolom másképp állnál a dolgokhoz.
A válaszolókat pedig nem értem (már aki azt írta, hogy a férjnek van igaza, meg hogy a nő kihasználja....)
Hát nem a családom a legelső???? nem a gyerekeimre, a páromra akarom fordítani a pénzem? hogy jól éljenek? esetleg közös programokra?
és ha valaki szerint 3 gyerek gyerek mellett GYED-en, láblógatás, ajánlom neki, próbálja ki a láblógatást!
37/N
A férjem 9-én kapott fizut, nekünk adott 75000Ft-ot, ahogy megbeszéltük és már most sír, hogy nincs egy fillérje sem és megkapta a számlákat. Engem kérdez, hogy miből fizesse be. A jövő hónapban meg már adókedvezményt sem kap, szóval fel van adva neki a lecke.
Nem tudom, mi kell még ahhoz, hogy belássa a tévedését.
Éltem lén is családban a közös kassza közöst jelentett. Ettől még vettem magamnak cigit, és kütyüket, meg az asszony is, mikor mit.
Ha nagyobb tétel volt, akkor beszéltünk róla előtte.
De hogy egy pasi, 3 gyerekkel fontosabbnak tartsa a "saját" 30 ezrét, mint a családját... szar egy alakférfiként, férjként és apaként is.
Kérdező ez nem közös kassza, ami nálatok van. Ez egy öszvér megoldás a közös illetve külön kassza között.
Én sem értem a hozzászólók azon részét akik a férj mellé állnak. Azt sem szabad elfelejteni a férjnek azért ennyi a nettója mert van 3 gyereke. Ha nem lenne rájuk kedvezmény akkor a 230 ezer bruttó 150 ezer nettó lenne.
Abból kifizeti az eltapsolt 4 millás hitelének a törlesztését illetve a közös hitel felét és máris csak 50 ezre marad egy hónapra. És akkor még nem számoltam a gyerektartással, ami 3 gyerek esetében általában a nettó jövedelem 50 %-a. (kb. 75 ezer Ft)
Már a férj minuszban van és még a jövedelméből kellene az albérletét, a rezsit, a kaját, a cigit fizetnie.
Ha jól értem a gyerekek nem egymás után jöttek, hanem vannak köztük ikrek. Ebben az esetben lehet, hogy a 3 gyerek vállalása nem tervszerű volt.
Hamar rá fog jönni a férj, hogy a 10 ezer is több, mint a 0 Ft.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!