Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A férjemnek mennyi pénzt kellene beadnia közösbe?
Elméletileg közös kasszán vagyunk, de ő nehezményezi, hogy kevés költőpénze marad.
A fizetése br. 230E Ft, ez nagyjából netto 226E, a gyerekek utáni adókedvezmény miatt. Fizet egy hitelt, ami havi 80E Ft, a cigi 16E. Ő úgy gondolja, hogy havi 100E Ft-ot ad a közösbe, a megmaradó 30E-t pedig gyűjtögeti erre-arra (tv, házimozi, számítógép stb.). Eddig még semmi használhatót nem vett, de a pénz elkopott.
Én megkértem rá, hogy még vagy 20E Ft-ot adjon a közösbe, amit meg is tett de 2 hónap után most megmakacsolta magát, hogy neki igenis, jár ennyi költőpénz...
Tényleg olyan nagy kérés, hogy ne hülyeségekre szórja el a pénzt, hanem a közös életünkre költse?
Bruttó 230-ból semmilyen adókedvezménnyel nem lesz nettó 226.
Egyébként akkor legyen egy közös számlátok, arra menjen minden pénz, abból fizessetek mindent. Én utálnám, ha nem lenne nálam pénz. 30 ezer forint egy hétre is kevés...
Sztem az h marad neki 30 ho vegen magara az teljesen korrekt hiszen beletette a kozosbe a ra eso reszt es azt h mire szorja el az o dolga hiszen o dolgozott erte:-)
Az h te erre gyereket vallaltal, az pedig a te dolgod de nehogy mar egy felnott pasi havi 10-ezere forinttal a zsebeben maszkaljon, ezt azert te sem gondolod komolyan:-)
Masreszt mennyire kiegett dolog, h elmegy reggel dolgozni, hazajon es a vegen minden penzet leadja es meg a maradekot is elkerned tole. Axt irod h enelkul is kijottok a penzbol, akkor legalabb legyen nala valamennyi a SAJAT fizetesebol amit arra kolt amire akar.
Ilyenkor annyira orulok h nem vagyok pasi a ferjem execsaja detto ugyanez volt.
Nem megbantani akartalak meg oke h gyerekek, meg hitel meg ilyenek....de gondolj bele az o helyzetebe es abba, h neked milyen kiszolgaltott erzes lenne havi 30 e forinttal a zsebedben maszkalni.
Én nem tudok igazságot tenni, mert nálunk a közös kassza azt jelenti, hogy senkinek költőpénze.
Mert minden pénz egy helyen van és ha valamire kell valakinek átbeszéljük és a táblazatban megnézzük, telik-e rá. Hülyeségre nyilván egyikünk se vehet ki egy forintot se. De azért sörözni a haverokkal nem hülyeség.
Más kérdés, hogy vannak gyerekek. Ezt nem így kéne nézni. Hanem úgy hogy a rezsi, hitel stb utáni pénzt elosztjátok 5 felé. Az a per kopf pénz. Ebből levonod a kb kaja pénzt. A maradék marad meg hülyeségekere, amiből a legnagyobb a cigi!!!!, ruhára stb. Ha a kajapénz utáni pénz megmaradt ötöd része ez a 46 ezer ft akkor ok, ha kevesebb, akkor neki miért járna több "költőpénz" mint neked vagy a gyerekeknek? A gyerekeket gondolom közös döntés alapján vállaltátok be...
Amúgy kifejezetten tetszik, hogy nem dolgozol kérdező, de havi 168 ezer forintot ellopsz tőlem, mint adófizetőtől.
Ha rohadtul nem jössz ki a pénzből menj el valami másodállásra. Szerencsétlen férjed, aki szét dolgozza az agyát nem érdemel meg NAPI 1000 Ft költőpénzt?
Az ilyenek miatt gyűlölöm, hogy a fizetésem felét elveszi az állam és visszaosztja semmirekellőknek.
Köszönöm a válaszokat!
Elég sok mindenre ráébresztettetek ti is illetve a férjem is az esti veszekedésünk során!
Elsőként arra, hogy a gyerekek csak az én felelősségem, az apjuknak semmi köze sincs hozzájuk, hiszen ő csak "megcsinálta őket", de felnevelnem úgyis nekem kell. És abban is igazatok van, hogy én akartam hármat, hiszen én mondtam nemet a redukcióra. Rendben, elfogadom, gyerektartást nem kérek.
A pénzhez joga van. Ezt is elfogadom és ezután felőlem arra költi, amire akarja.
Megbeszéltük, hogy egy darabig kipróbáljuk mire megyünk egymás nélkül. Én haza költözök a szüleimhez, ő maradhat az albérletben. A közös hitel felét természetesen ezután is fizetem, de az már kérdéses, hogy ő így hogyan boldogul 50000Ft-ból. Azt mondta, megoldja.
Az utolsó válaszolónak azért leírnám, hogy nem lopom el tőle a pénzt, hiszen az kicsik előtt is dolgoztam és amint betöltik a 2 éves kort, vissza is megyek dolgozni. Úgy tudom, pont ezért van TGYÁS és GYED.
Én egyszerűen nem értem a válaszolókat :O
Ez szimpla matek. Most leegyszerűsítem:
Van teszem azt 100.000 Ft-ja egy családnak. Ebből 50 elmegy az állandó kiadásokra. További 30 kajára, marad 20.000 Ft. Na akkor ha elfogadjuk azt a nézetet, hogy ez egy CSALÁD, és mindenkinek egyenlő jogai vannak, hiszen a gyerekeket is közösen nevelték, akkor 20.000/5 az egy főre jutó költőpénz egy hónapra. Ami mehet ruhára, cigire, piára, bármire.
Mert ez így igazságos, illetve gondolom a férfi is belement a három gyerekbe, akiket kutya kötelessége felnevelni, és nem azon sírni, hogy jajj neki jár a 30.000. Hogyne! Hát persze hogy jár. Ha annyi a család bevétele, hogy marad még pluszban annyi. Ha nem, akkor nincs is miről beszélni...
Ez most pont olyan mintha én azt mondanám, hogy keresek 150.000-et, de 180.000-at akarok költeni. Hát ez pont senkit nem fog érdekelni. Addig nyújtózkodj, ameddig a takaród ér.
És bár nincs gyerekem, minden nő nevében kikérem magamnak, hogy a GYED-en lévőket ingyen élőknek titulálják. Ugyanis kedves agyoniskolázott nem tudom hányas válaszoló a GYED és TGYÁS csak megfelelő munkaviszony után jár. Vagyis az anya már adózott egy valag pénzt, és még fog is ha visszament dolgozni. Illetve nézd csak majd meg, ha a te becses feleséged fial le, akkor majd hogy fogod csóválni a primitív farkad örömödben, hogy ez nektek is jár... Arról meg nem beszélek, hogy a kisgyermekek a jövő alappillérei, nem poénból támogatják a gyerekvállalást. Most más kérdés, hogy a bolygón túlnépesedés van, de tanult, szakképzett dolgozni akaró emberből igencsak híján van a bolygó...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!