Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Igaza van a férjemnek? Én nem osztom be jól a pénzt?
A férjem mivel nem tudja kezelni a pénzt, rám bízta a közös kassza kezelését. Most kitalálta, hogy biciklit akar venni és ledöbbent, hogy csak annyi pénz van a számlánkon amennyi. Teljesen ki volt bukva, hogy mire tudok én ennyit elszórni.
Én szépen levezettem neki, mert írom a kiadásokat, de mintha nem is hallotta volna, csak fújta a magáét, hogy már megbánta, hogy a kezembe adta a kasszát...
360000Ft a bevételünk és 3 gyermekünk van. Közben építkezünk is, tehát oda is veszek néha ezt-azt. Szerintetek is olyan sok ez a bevétel, hogy én "elszórom"?
Inkább arról beszélj kedves, hogy mennyit nyúltál le, és a titkos magánszámládon mennyi van, amiről az urad nem tud:D
Inkább erről. És gyorsan szépen tedd vissza a közösbe, mert ha nem igy teszel akkor gondban leszel:)
Ennyiből kényelmesen meg lehet élni, én is furcsállanám, ha nem marad semmi, ez nem toporzékolás.
De lehet olyat csinálni, hogy táblázatba (Excel) vezetni a kiadásokat-bevételeket. Én 3 hónapig csináltam ezt, és akkor a párom felhagyott azzal, hogy én rosszul osztom be a pénzt.
3 gyereket nevelni (5 fős család)+ épitkezés? Én azon lepődök meg, hogy kijöttök. (komoly)
Azt meg lehet nézni, hogy a bicajt hogyan lehet időzíteni máskorra, vagy mást, hogy elférjen a bicikli. Nem inkább az állandó hónapról-hónapra "éppen hogy" élet szűlte feszültség a probléma és hiszti forrása? Mert szerintem is kisfiúként viselkedik, de megértem ha esetleg ez áll a háttérben (ha amúgy nem hisztis). A tartós stressz mindenkin máshogy jön ki.
A fix kiadások havonta: 85000Ft a férjem hitele, 80000Ft körüli a rezsi, 62000Ft a fejlesztő torna és a logopédus. A megmaradó 133000Ft-ból én 20-25000Ft-ot szoktam eltenni, de általában ebből költök, ha az építkezéshez valami kell, a biztosítások díja, betegség esetén gyógyszer, kórházhoz anyaágy, ruha, cipő stb.
A férjem most egy 100000Ft-os biciklit nézett ki. Erre viszont most tényleg nem jut.
A fixen lekötött megtakarításunk nem túl sok, de azt egyikünk sem akarja bevonni a mindennapi szükségletekre, mert az tényleg vészhelyzetre van.
Ja, hogy még hitel is van... én nem tudnék ennyiből kijönni, egy ötfős család esetében, őszintén bevallom. Úgyhogy minden elismerésem a tiéd!
N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!