Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Akik házas szülők gyermekeként...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Akik házas szülők gyermekeként nőttek fel (és nem is váltak el a szülők), azok fontosabbnak tartják, hogy ők is házasok legyenek mikor gyerekük lesz?

Figyelt kérdés

Vélemények, tapasztalatok?

Az én szüleim 30 évig voltak házasok és elengedhetetlennek tartom, hogy házas legyek mikor babát várok.

2015. ápr. 29. 18:19
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
23%
Én mindenképp szeretnék majd házasodni, és utána a gyerkőcöt...aztán, hogy hogyan lesz, majd kiderül. Ha mégis előtte lenne baba, biztos nem kudarcként fognám fel :)
2015. ápr. 29. 19:09
 12/27 anonim ***** válasza:
56%

Igen, nem szeretném ha a gyerekem majd kamaszként szerelemgyereknek hinné magát.

Barátnőm folyton szomorkodik ezen, pedig apuja egyszerűen csak lelépett, amikor őt "megalkotta".

2015. ápr. 29. 19:19
 13/27 anonim ***** válasza:
37%
Igen fontosnak tartottam.Összeköltözés,házasság,gyerek.Végülis nem egészen ugy ahogy terveztem de ebben a sorrendben összejött.(házasságkötés után 5évet kellett várni a gyermekáldásra)
2015. ápr. 29. 19:22
 14/27 anonim ***** válasza:
65%

Vélemény a családom alapján, olyan felekről, akiknél házasok a szülők:

- én nem az, hogy fontosnak tartom, de szerettem volna, vágytam rá. Nem dőlt volna össze a világ, ha nem így lesz, ha a férjem mégsem akar házasodni.

- a testvérem egyenesen ellene van

- az egyik unokatestvérem konzervatív, neki fontos

- az ő testvére nem, neki teljesen mindegy

- 3 másik unokatestvérem van (férfiak), egyikőjük sem házasságpárti, 30-on túl vannak, élettárs, gyerek van, házasság nincs és nem is lesz

ebből kiindulva: az én környezetemben nem így látom, inkább azt, hogy kevesebben érzik fontosnak.

2015. ápr. 29. 19:59
 15/27 anonim ***** válasza:
60%
Igen, házas szülők gyermekeként nőttem fel, és igen, szeretnék megházasodni, és nem vállalnék házasság nélkül gyereket. Ez nyilván részben amiatt van, mert ebben nőttem fel. De nem tartom őket példaképnek, mert inkább el kellett volna válniuk, mert folyton marták egymást... én ennek ellenére hiszek a szerelemben és a szép házasságban. Szóval messze nem csak ez a hatás van benne a dologban, hanem az utánaolvasás és a saját, neveltetéstől-szüleimtől független érzelmeim, világnézetem is.
2015. ápr. 29. 20:01
 16/27 anonim ***** válasza:
58%
Az én szüleim elváltak kisgyerekkorunkban, de fontosnak tartom, hogy a leendő gyerekem hivatalosan is vállalja fel a párját. Ráadásuk ez egy jogi dolog is. Házasság nélkül olyan ad hoc jellegű.
2015. ápr. 29. 23:20
 17/27 anonim ***** válasza:
76%

Nálam is és a férjem családjában is a házasság, a sok évtizedes házasság a megszokott, nincsenek válások. Mi is összeházasodtunk, nem a "gyerek miatt", hanem kettőnk miatt.

Mi úgy gondoljuk, hogy házasságkötés nélkül együtt lenni egy ponton túl egymás sértegetése.

Ezzel a gesztussal nyilvánítottuk ki a másik felé, hogy nem csak úgy vagyunk egymás mellett, nem csak sodródunk az életben, hanem tudatos megfontolással azt választottuk, hogy a másikkal, a másikért fogunk élni mostantól, és jöjjön bármi, a másik lesz a legfontosabb a számunkra.

2015. ápr. 30. 09:10
 18/27 anonim ***** válasza:
79%

A masik fel fele tisztelet es komoly elhatarozas elkotelezetseg jele a hazassag szimboluma.

Eszunkbe sem jutott volna eskuvo elott gyereket vallani.

mindket oldalon hosszu tartos hazassgot lattunk persze konfliktusokkal de kitartva egymas mellett.

Sajnos az en ferjem fiatalon elhunyt 4 gyerekkel maradtam egyedul.

Viszont megigertem neki nem aok ossze senkivel csak ugy szamara ez nagyon fontos volt igy ujra ferjez mentem.

Hazassag nelkul szamunkra egyutt elni elkepzelhetetetlen.

Szerencsere vannak meg olyan emberek akik igy gondolkodnak.

2015. ápr. 30. 09:25
 19/27 anonim ***** válasza:
54%
A szüleim 28 éve házasok, és nekem is fontos, hogy házasságban szülessenek a gyerekeim. A párom szülei is együtt vannak és ő is hasonlóan gondolkodik. Én úgy gondolom, hogy sokat számít a minta és az a közeg, ahol az ember felnőtt. Persze, van olyan, ahol váltak a szülők, de a gyerek mégis szeretne házasodni.
2015. ápr. 30. 10:07
 20/27 anonim ***** válasza:
55%
nálunk boldog házasságban élnek a szülők. hogy a pozitív példa miatt, vagy nem, azt nem tudom, de nekem fontos volt, hogy összeházasodjunk és a páromnak is. mondjuk csak a gyerek miatt nem tettük volna, ha terhes lettem volna, akkor csak úgy gyorsan biztos nem szaladtunk volna el összeházasodni, ennek sosem láttam értelmét. de a baba is akkor jött mikor terveztük, esküvő után 1 évvel kb.
2015. ápr. 30. 10:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!