Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Akik házas szülők gyermekeként nőttek fel (és nem is váltak el a szülők), azok fontosabbnak tartják, hogy ők is házasok legyenek mikor gyerekük lesz?
Vélemények, tapasztalatok?
Az én szüleim 30 évig voltak házasok és elengedhetetlennek tartom, hogy házas legyek mikor babát várok.
A szüleim 38 éve házasok. Eredetileg nekem is az volt az elképzelésem, hogy házasság és utána gyerek, de nem így lett.
Előbb összeköltözés, majd építkezés, közben gyerekek. A házasság is tervben van, de nem mostanában. Hogy teljesen őszinte legyek, nem is igazán ragaszkodok hozzá. 12 éve vagyunk együtt 3 gyermekünk van.
Ha a szüleim házassága lenne a minta, vagy abból akarnék tanulságot levonni, meg sem házasodtam volna. De baromságnak tartom ezt az egészet, hogy akinek elválnak a szülei, az fél házasodni. Semmi logika nincs benne, magával tol ki ilyen szemlélettel.
A szüleim nem váltak el, de borzalmas a házasságuk. Azt tanultam meg ebből, milyen embert ne válasszak házastársamul (egyikükhöz hasonlót sem!!!), és mi az, ami nem jó sem a feleknek, sem a gyerekeiknek. A rosszból nem azt szűrtem le, hogy a házasság, az elköteleződés rossz, hanem hogyan ne álljunk egymáshoz, és gyerekeinkhez.
Barátnőm szülei kb 25-30 éve házasok, elég konzervatívan nevelték őt, és elengedhetetlennek tartja a házasságot. Őt szeretetben nevelték, egymást is szeretik a szülei, bár csak anyukájával van szoros kapcsolata, apukájával pár szónál többet nem nagyon beszélget.
Én szüleim is körülbeül ennyi ideje vannak együtt, nem házasodtak. Én úgy vagyok vele, hogy ha a párom azt mondja, velem akarja leélni az életét, elhiszem neki leánykérés nélkül is. De ha megkéri a kezem, igent mondok. Számomra egy fontos és szép dolgot képvisel a házasság, csak nem tartom kisebb elköteleződésnek, ha a felek nem teszik hivatalossá, hogy együtt örökké.
Én biztonságnak érezném. És ideális esetben akkor szeretnék gyereket, ha már a házasság is kilátásban van.
A szüleimnek nagyon rossz a házassága, nekik el kellett volna válni, nem tették.
Inkább azt mondom, hogy stabil párkapcsolattal, több év után, mikor már együtt élünk, közös életünk van, akkor jöhet a gyerek.
A párom és az én szüleim is pontosan 35 éve házasok.
Mi nem vagyunk azok.Nem is tervezzük,valahogy ez minket nem érdekel,pedig van már egy 2 éves lányunk is. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!