Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Akik házas szülők gyermekeként...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Akik házas szülők gyermekeként nőttek fel (és nem is váltak el a szülők), azok fontosabbnak tartják, hogy ők is házasok legyenek mikor gyerekük lesz?

Figyelt kérdés

Vélemények, tapasztalatok?

Az én szüleim 30 évig voltak házasok és elengedhetetlennek tartom, hogy házas legyek mikor babát várok.

2015. ápr. 29. 18:19
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
68%
nem tartom fontosnak, de ügyintézés szempontjából könmyebb, max ennyi
2015. ápr. 29. 18:20
 2/27 A kérdező kommentje:
Köszi! Mindenkit felpontozok aki normális választ ír! :)
2015. ápr. 29. 18:21
 3/27 anonim ***** válasza:
58%
A szüleim házasok 35 éve, és szerintem jó családi életünk volt, szeretetben nőttünk fel. Nekem viszont abszolút nem jelent semmi a házasság. Ugyanígy a testvérem is lassan 10 éve együtt él a párjával (közös lakás, stb.). Alaposan körülnézve a világban én úgy látom, abszolút nem jelent semmit, hogy az ember házas vagy párkapcsolatban él, mert a kapcsolat minőségét a két ember határozza meg, akikről szól, nem pedig a jogállás.
2015. ápr. 29. 18:25
 4/27 anonim ***** válasza:
63%
A szüleim,akik házasok voltak és nem váltak el soha,ők tartották fontosnak,hogy én házas legyek amikor az unokájuk születik!Ritka rossz házasságom volt! Azóta született még két gyermekem egy másik,szuper kapcsolatból ahol már nem érdekelt senki véleménye és nem kellett a papír!Tehát a kérdésedre a válasz az én esetemben NEM,nem tartom fontosnak a hivatalos procedúrát,annál inkább a kölcsönös,szereteten,tiszteleten és hűségen alapuló párkapcsolatot akár papírral akár nem!
2015. ápr. 29. 18:26
 5/27 anonim ***** válasza:
77%

A szüleim 38 éve házasok. Eredetileg nekem is az volt az elképzelésem, hogy házasság és utána gyerek, de nem így lett.

Előbb összeköltözés, majd építkezés, közben gyerekek. A házasság is tervben van, de nem mostanában. Hogy teljesen őszinte legyek, nem is igazán ragaszkodok hozzá. 12 éve vagyunk együtt 3 gyermekünk van.

2015. ápr. 29. 18:34
 6/27 anonim ***** válasza:
89%

Ha a szüleim házassága lenne a minta, vagy abból akarnék tanulságot levonni, meg sem házasodtam volna. De baromságnak tartom ezt az egészet, hogy akinek elválnak a szülei, az fél házasodni. Semmi logika nincs benne, magával tol ki ilyen szemlélettel.

A szüleim nem váltak el, de borzalmas a házasságuk. Azt tanultam meg ebből, milyen embert ne válasszak házastársamul (egyikükhöz hasonlót sem!!!), és mi az, ami nem jó sem a feleknek, sem a gyerekeiknek. A rosszból nem azt szűrtem le, hogy a házasság, az elköteleződés rossz, hanem hogyan ne álljunk egymáshoz, és gyerekeinkhez.

2015. ápr. 29. 18:34
 7/27 anonim ***** válasza:
58%

Barátnőm szülei kb 25-30 éve házasok, elég konzervatívan nevelték őt, és elengedhetetlennek tartja a házasságot. Őt szeretetben nevelték, egymást is szeretik a szülei, bár csak anyukájával van szoros kapcsolata, apukájával pár szónál többet nem nagyon beszélget.

Én szüleim is körülbeül ennyi ideje vannak együtt, nem házasodtak. Én úgy vagyok vele, hogy ha a párom azt mondja, velem akarja leélni az életét, elhiszem neki leánykérés nélkül is. De ha megkéri a kezem, igent mondok. Számomra egy fontos és szép dolgot képvisel a házasság, csak nem tartom kisebb elköteleződésnek, ha a felek nem teszik hivatalossá, hogy együtt örökké.

2015. ápr. 29. 18:48
 8/27 anonim ***** válasza:
36%
Nem váltak el máig sem a szüleim, nekem fontos volt, a húgomnak meg nem (de később ők is összeházasodtak). Pedig a férje szülei is kiegyensúlyozott házasságban élnek.
2015. ápr. 29. 19:01
 9/27 anonim ***** válasza:
20%

Én biztonságnak érezném. És ideális esetben akkor szeretnék gyereket, ha már a házasság is kilátásban van.

A szüleimnek nagyon rossz a házassága, nekik el kellett volna válni, nem tették.

Inkább azt mondom, hogy stabil párkapcsolattal, több év után, mikor már együtt élünk, közös életünk van, akkor jöhet a gyerek.

2015. ápr. 29. 19:04
 10/27 anonim ***** válasza:
31%

A párom és az én szüleim is pontosan 35 éve házasok.

Mi nem vagyunk azok.Nem is tervezzük,valahogy ez minket nem érdekel,pedig van már egy 2 éves lányunk is. :)

2015. ápr. 29. 19:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!