Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Feleségek, szerintetek 30 év...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Feleségek, szerintetek 30 év körül szülni az első gyereket az késő? (csak kor szempontjából érdekel) Akik 30 körül szülték az elsőt, Ti megbántátok utólag, hogy nem előbb vállaltatok vagy ez így volt jó?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy mindenkinek máskor jön el az ideje a gyerekvállalásra, szóval ez eléggé egyénre szabott.

Kinek mi a véleménye erről?

Mit gondoltok az egyke gyerekekről?

Nagy hátrány, ha nincsen testvére?

Nekem amúgy van egy húgom, de sajnos nem igazán jó a kapcsolatom vele...

2015. ápr. 1. 10:15
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/75 anonim ***** válasza:
78%

én 25 éves vagyok, van egy baratnom 22 évesen szult.nemreg eloadast tartott nekem arrol, hogy 30 évesen vagy azon felul nagy felelotlenseg, mert mar elkezd oregedni a test, egyre valoszinubb, hogy beteg lesz a baba.Mert hiába néz ki valaki fiatalabbnak a koránál, ha egyszer 30 az 30.A testet nem lehet becsapni, a szervezet annyi idos amennyi.Orom volt hallgatni, mondhatom.Foleg, hogy nem is kérdeztem , o kezdett bele magatol.Nekem nem valoszinu , hogy lesz gyerekem, dehat csak nem akarta eszre venni magat.

Az én kornyezetembe csak fiatal anyák vannak.Tavaly kerultem egy munkahelyre, 24 voltam, mindenkinek volt gyereke.A tolem egy két évvel idosebb csajoknak is már 4 meg 5 éves gyereke volt.

Egyébként en egyke vagyok.Nem mondanam magam onzonek, sot.Nem éreztem sose hatranynak,ilyen sose eszembe se jutott.

2015. ápr. 1. 12:08
 22/75 anonim ***** válasza:
86%

Szia! Májusban leszek 31,a párom most töltötte a 39-et, a kislányunk pedig januárban született. 7 éve vagyunk együtt és bár már régen volt róla szó,csak tavaly láttuk igazán elérkezettnek az időt a babára. Most lett meg kb.az a helyzetünk,amibe bátrabban vállaltunk gyereket. Mostantól már van lehetőség számára is félretenni,stb. Tesója nem lesz,mert nem akarok zsinórban szülni,hogy mi se legyünk "öregek" és amúgy is,itt olyan az ellátás,hogy lutri,hogy mi lesz a babával.

Fiatalosak vagyunk :D és mostanra lett meg a türelmünk egy gyerekhez. Nekem nem volt tesóm,de nem láttam kárát. Persze,jó lett volna,de nem fogok belebetegedni,hogy egyedül nőttem fel. Sok ismerősöm nagyon rosszban van a tesójával,gond,nyűg az egész számukra. Az egyke ismerőseim mind "normálisak" :D. Vagy ha nem,akkor nem emiatt :D Az életkor önmagában viszont sosem márvadó. Én pl. tavalyra jöttem egyenesbe egy hormonális betegséggel,ami miatt nem lett volna okos hamarabb gyereket tervezni.

2015. ápr. 1. 12:11
 23/75 anonim ***** válasza:
53%

Engem inkább az érdekelne ,milyen azoknak kik 30 évesen szültek, de most már idősek.Mert szép hogy mindenki írja 30 évesen egyáltalán nem probléma szülni,de ha utána számol az ember akkor bizony mire 50 lesz csak akkor lesz a gyerek 20 és így tovább

off: én is 30 körül szülnék és attól félek öreg koromra fogom megbánni, látva anyámat aki 40 fölött szült és most 60 után alíg bír a még csak 20-on éves öcsémmel.

2015. ápr. 1. 12:17
 24/75 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat.

Szerintem, amúgy aki 30-40 év körül vállal gyereket, nem biztos, hogy azért van csak, mert így akarta, hanem vannak különböző külső tényezők is.

Pl. ismerek olyat, akinek rengeteg műtéte volt és emiatt csak nagyon nehezen jött össze a baba, több év próbálkozás után és akkor 43 éves volt a nő. De ezt nem Ő választotta, nem tehetett róla.

Mondjuk mi ahogy írtam még várnánk vele (min. 2 évet) akkor is ha már lenne saját ingatlanunk. DE, mivel nincsen, ezért sajnos ez több, mint 2 évbe fog beletelni. Bárki bármit mond, sajnos nekünk az anyagi akadály miatt nem lehet hamarabb.

Persze van olyan ismerősöm, akik velünk egy korúak, szintén megvolt az esküvő tavaly és a babát jövőre tervezik. Ők sem állnak jobban anyagilag, mint mi, csak annyi, hogy örököltek egy házat. Azért ez szerintem nem mindegy és elég nagy segítség manapság, hogy csak a rezsit fizeti az ember és nem kell albérletet vagy hitelt fizetni.

2015. ápr. 1. 12:24
 25/75 anonim ***** válasza:
18%
Tetszik ez a lepontozgatás ha valaki le meri írni, hogy 30 fölött bizony kockázatosabb. Lehet hogy bántja az egotokat, vagy bármi más miatt sértődöttség van bennetek (vagy csak akkor sikerült összehozni vagy még mindig nincs párkapcsolat/anyagi körülmény..stb) De azért ez az igazság. 50 fölött lesztek mikor érettségizik és kb 60 fölött mikor megszületik az unoka, akinek az ballagását látni már elég necces, míg régen azért ezek a dolgok 10 évvel előrébb voltak! Szóval gondolom irigységből és keserűségből kellett lepontozni a 30 alatt szülőket, mert hogy nagy biológiai érvetek nincs rá, az tuti!
2015. ápr. 1. 12:36
 26/75 anonim ***** válasza:
95%
Én 30 évesen az elsőt, 34 évesen most a másodikat. Én nem bánom, kiéltem, buliztunk, utazgattunk a 20-as éveinkben. Az oviban a 20-on éves anyukák öregebbnek néznek ki, mint én. Én úgy gondolom, hogy megfordult már a világ, de 22 évesen el nem tudtam volna képzelni, hogy babázzak. A barátnőim közül, akik fiatalon szültek, mind most bolondul meg, bulizni, pasizni akarnak. Tudom sok felelősségteljes fiatal van, de az átlag azért nem. Arról nem beszélve, ha valaki egyetemre jár, még dolgozik is baba előtt, akkor esélytelen fiatalon szülni.
2015. ápr. 1. 12:48
 27/75 anonim ***** válasza:
95%

"nagy biológiai érvetek nincs rá, az tuti"

Nagy biológiai érv kell: 24 az ember mire elvégzi az egyetemet sajnos így fér bele mert BIOLÓGIAILAG öregszünk! Én egyetem után egyből férjhez mentem de nem állt szándékomban egyből gyereket szülni ami sztem nem baj.

Az hogy anyagi körülményeket meg kell teremteni az is BIOLÓGIAI érv, mert hát enni csak kell például!

Az hogy 26 évesen kiderül PCOS vagy az érv? Isten tudja mikor kerülök (28 éves) olyan állapotba hogy teherbe tudjak esni, mert hát próbálkozzanak a továbbiakban meg még bele se mertem gondolni. Szóval közelít a 30 és elnézve a mesterséges dolgokat nem valószínű hogy 30 alatt sikerül!

A másik (akinek nem inge ne vegye magára) az összes véletlenül 20 évesen teherbe esett ismerősöm azzal jön hogy milyen jó fiatalon szülni... röhej!

Szóval lehet itt az észt osztani a BIOLÓGIÁRÓL, de sajnos sokan csak 30 vagy az után kerülünk MINDENFÉLE értelemben olyan állapotba hogy tudjunk/merjünk gyereket vállalni!

klassz a Sarka Katáknak hogy 22 évesen a Petike alátalicskázott mindent és potyogtathatta a gyereket!

Kérdező!

Kérdezz meg egy értelmes nőgyógyászt mondjon erről szakvéleményt (nyilván a Down kockázata 35 (nem 30) felett megnő)

Egyke vagyok! Semmi bajom nincs ha nem hoznak ki a sodromból

2015. ápr. 1. 12:52
 28/75 anonim ***** válasza:
100%
Én a 31. születésnapom előtt 2 hónappal szültem a fiamat. Én így akartam, addig tanultam, szórakoztam, lediplomáztam, férjhez mentem, dolgoztam. Eszembe sem jutott 30 éves korom előtt szülni. 3 éves lesz a fiam, már csanába jár, nem tervezünk második gyereket, nekünk ez így jó. Megyek vissza dolgozni, nem is tudnék újra évekre eljönni, azért viszont nem szülök, hogy 1 évesen bölcsibe adjam. Egyébként én egyke vagyok, soha semmi hátrányát nem éreztem ennek.
2015. ápr. 1. 12:55
 29/75 anonim ***** válasza:
31%

Az h egyetem+munka nem érv..

Én is szereztem diplomát, egyetem alatt megismertem a férjemet (8 éve együtt vagyunk), dolgoztam 4 évet mielőtt szültem (igen, egyetem mellett is lehet;) ) és 26 évesen terhes voltam, egyetem, munka, stabil kapcsolat, esküvő után. Szóval bocs, de ez az érv nálam nem jött be!

2015. ápr. 1. 13:00
 30/75 anonim ***** válasza:
79%
Nálad lehet nem, de valaki lehet nemcsak dolgozni, de karriert is akar. A másik, most komolyan 26 és 30, kemény 4 éven vitázol, ha rosszabb a genetikád, lehet egy 10-essel többnek nézel ki, mint a 4 évvel idősebb anyuka, és lehet az életmódotokban is olyan különbség van, hogy simán otthagy 100 méter sprintben.
2015. ápr. 1. 13:04
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!