Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Külön kassza - hogyan?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Külön kassza - hogyan?

Figyelt kérdés

Több helyen is olvastam, hogy vannak párok, akik együtt élnek, akár házasok is, de mégis külön kasszán vannak.

Nekem nagyon furcsa, elhiszem, hogy vannak, akiknek így jó, csak nem tudom elképzelni, így kíváncsi lennék hogyan csináljâk azok, akiknèl így mūködik.

Hogyan osztjátok el, ha annyi minden, amit a háztartásban használtok az közös? Kaja ügy, élelmiszervásárlás hogy megy?

2015. márc. 29. 15:20
1 2 3 4
 31/39 A kérdező kommentje:

Nincs ezzel baj, ha nektek így mūködik jól. Nekünk meg sok más párral együtt a közös kassza jön be. Szerintem ez függ attól is, amit leírtatok, hogy mi érdekli a feleket, milyenek a költekezési szokásaik.

Nálunk, (én vagyok a nõ) engem is érdekel, hogy most milyen kütyü van, ahogy a párom is érdekli férfi létére, hogy milyen a párnahuzatunk, vagy hogy milyen minõségū kozmetikumokat használunk a fürdõszobánkban.

Illetve minden más, ha pl bútort veszünk, dekorációt az is olyan, hogy mindkettõnknek kell, hogy tetszen.

Szóval nálunk teljesen értelmetlen lenne külön kezelni a pénzt, mert nagyon kevés olyan dolog van, ami tényleg csak egyikünké. Ruhát, ilyesmit mindketten veszünk amúgyis, azon már nem számolgatunk, ha kell, belefér megveheti mindenki ami tetszik.

Azoknak tényleg jobb megoldás a külön-kassza, akiknek eltérõek a vásárlási szokásaik, illetve más dolgokat tartanak fontosnak.

2015. márc. 30. 17:47
 32/39 anonim ***** válasza:
40%
Pont ruhában és elektronikai dolgokban a párok 90%-ának eltérők a vásárlási szokásai. És még ha ugyannnyit keresnek és év végén ugyanannyira jön is ki, nem hiszem el, hogy közös kasszán nincsenek viták abból, hogy miért kell 20 ezres nadrág, vagy az új számítógépes játék. Pláne ha még nem is egyformán keresnek, akkor én tuti rosszul érezném magam, ha a párom az extra (hangsúlyozom extra) kiadásait abból fedezné, amiért megdolgoztam.
2015. márc. 30. 18:29
 33/39 A kérdező kommentje:

Akkor én nagyon szerencsés lehetek, mert nálunk sosincs ebbõl vita.

Fõleg mert egyikünk sem vesz irreálisan drága dolgokat. Életemben nem vettem még 10ezer forintnál drágább ruhadarabot. Mindkettõnknek azonosak az elképzelései arról, hogy mennyi a túl sok egy valamiért.

Sõt magunknak néha nem is akarunk megvenni valamit, ha túl soknak érezzük, egymást szoktuk biztatni, hogy vedd meg nyugodtan, belefér.

2015. márc. 31. 05:23
 34/39 anonim ***** válasza:

Hááát nálunk a külön kassza csúnya halált halt, mikor a párom kutyáját megtámadta egy másik és épp nem volt pénze a páromnak, és én fizettem a kutya kezelését, közel 100 ezer ft-ot, aztán feltörték a kocsim és azt is ki kellett fizetni, 102 ezer Ft és aztán már nem is tudom mik jöttek még be mind a kettőnknek és keresztbe-kasul fizetgettünk mindent, míg a végén már nem tudtuk ki kinek mennyivel tartozik. Ekkor nagylevegő, pénz összedob, boldogság van.

Nem mellesleg összességében kevesebbet is költünk, bár nem tudom pontosan miből adódik ez.

2015. márc. 31. 21:05
 35/39 anonim ***** válasza:
Na jó, de erre ott a megtakarítás... közös vagy külön...
2015. márc. 31. 21:11
 36/39 anonim ***** válasza:

De nekünk jobban bejön a közös kassza. Korábban nem voltam senkivel közös kasszán. De a vőlegényemmel nagyon könnyen megértjük egymást mindenben. Egyikünk se szórja a pénzt hülyeségekre, és minden hétvégén összeülünk egy excell tábla fölött és összegzünk, hogy mik azok amiket már kifizettünk, amiket még ki kell, mennyi kaja pénzünk van még, és van-e maradék pénz, hogy megvegyük pl az új bicikligumit.

Nem engedélyt kérünk a másiktól. Egyszer az ő kiadása fontos, egyszer az enyém. Ennyi. És mondom nekünk így még több is marad összességében, mint mikor külön kasszán voltunk. Egyszerűen átláthatóbb és ha ketten döntünk esélyesebb, hogy kimaradnak a fölösleges kiadások, mert két emberből egy esélyes hogy józanul gondolkodik éppen. És itt az olyan feleslges kiadásokról beszélek, amik minden családban észrevétlenül folynak el, nem arra, hogy nem vehet magának pólót...

2015. márc. 31. 21:16
 37/39 A kérdező kommentje:

Nálunk is pont így megy utolsó, örülök, hogy látok rá más példát is.

Ha meg nagy váratlan kiadás van, (kutya, kocsi stb) azt biztos nem a megtakarításból fizetjük, ha van rá pénz a havi összegbõl is. Lehet, hogy le kell mondani abban a hónapban a shoppingolásról mindkettõnknek, de a megtakarítás az másra van, esküvõre, gyerekre stb.

2015. ápr. 1. 04:06
 38/39 anonim ***** válasza:

Sziasztok! Érdekes a téma, tanulságosakat írtok.

Látom, hogy felmerült a gyerek kérdése is, de azt nem értem, hogyan működik a külön kassza pl. akkor, ha a nő 1, 2, 3, x évig otthon van a gyerekkel/gyerekekkel, illetve ezután.

Mert ugye ilyenkor gyedet, gyest kap, utána pedig teszem azt részmunkaidőben dolgozik – ergó nem valószínű, hogy annyit keres, mint a férfi. Node „helyette” gyereket nevel, hoz-visz, háztartási munkát végez, stb., amelyért bár nem jár konkrét bér, de ha számszerűsítenénk, komoly összeget kaphatna.

Ilyen esetben is vannak, akik külön kasszából gazdálkodnak?

2015. máj. 31. 15:12
 39/39 anonim ***** válasza:
Mostanában egyre több párosnál nem annyira alapvető, hogy csak a nő megy gyesre szerencsére. Nyilván egy kereső esetén közös kassza van abban az időszakban, de én úgy gondolom, hogy a gyereknek és a szülőknek is az a legideálisabb, ha egy évet az anya van otthon, egyet, esetleg felet utána az apa. Nem tart sokáig ez a közös kassza időszak, hiszen ha mindketten visszamennek dolgozni, akkor a gyerek is egy lesz a közös kiadások közül (mint a rezsi, étel, nyaralás stb.).
2015. máj. 31. 15:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!