Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Együtt élés külön kassza?
A párom az egyetlen kereső jelenleg. Én tanulok, és igyekszem valami munkahelyet találni, ami összeegyeztethető az iskolával.
Sajnos amennyi pénz bejön, annyi el is megy, mivel teljes mértékben ő osztja be, nekem nincs saját pénzem, pedig jobban tudnék gazdálkodni.
Szerinte a pénz nagy része rám megy el, holott messze nem így van, az ételen és a tisztálkodási szereken kívül nem igen költök. Már gyűjtöttük a számlákat múlt hónapban, de decemberben pont nem adtak reális eredményt az ünnepek miatt.
Mivel én nem tudok hozzátenni a családi kasszához, nem jogos, hogy ugyanannyi megy el rám, mint rá, ezért arra gondoltam, megoldhatnánk, hogy hetente kapnék 6000Ft-t (a teljes bevétele 130 000Ft), és ebből fedezném a költségeim (kaja, kozmetika, metró). Alapból külön főzök, mivel a párom vegetáriánus.
Mivel kétlem, hogy a teljes 6000Ft-t elkölteném egy hét alatt, ami marad, azt félretenném, és vagy megtartom, vagy visszaadom, ha összegyűlik egy nagyobb összeg (30 000Ft mondjuk).
2-3 hónapon belül már mindenképp szeretnék munkát találni, gyűlölök eltartott lenni.
Mi a véleményetek erről a megoldásról?
*Együttélés
(még mielőtt valaki beleköt)
Hát ha neki így megfelel, nekem mindegy.
Azt mondjuk nem értem, 130.000-ből hogy jutna 30.000 arra, hogy te vásárolgass, amikor csak az étkezés 2 emberre legalább 40-50.000 ft, és akkor még elég egyhangú is, nem is beszélve az albérletről, rezsiről - pesten (metróból feltételezem, hogy erről van szó) egy garzon is 30-40.000 ft, a rezsi meg mégegyszer ennyi... és akkor még felnőtt + diákbérlet...és el is ment az egész. Honnan marad ennyi csak rád?
Azt írtam, abból fedezném a saját kajámat és a metrójegyet.
Nem veszek magamnak semmit soha.
"A párom az egyetlen kereső, teljes mértékben ő osztja be....pedig jobban tudnék gazdálkodni."
Hát persze!!
Ahogyan Móricka(né) elképzeli...
Próbálkozzatok még meg a számlás módszerrel, abból baj nem lehet. Ne alázd meg magad a zsebpénzzel, elég baj az is, hogy egy párkapcsolatban, ahol elvileg szeretet van, a pénzen veszekednek.
Külön főzni nem spórolós, egyél te is vega kaját, semmi bajod nem lesz, heti 1-2 alkalommal meg csinálj esetleg húsost magadnak.
Bevásárolni mindig listával menj és csak azt vedd meg ami kell, ezzel rengeteget lehet spórolni.
Ha 130ezer lenne az összbevételünk én biztos nem költenék kozmetikára pl.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!