Fiuk lanyok, együtt elö parok, nalatok ki kezeli a penzt? Vagy külön kasszan vagytok?
Multkor az egyik kolleganöm megkerdezte tölem hogy: "Te odaadod a fizetesed a baratodnak? Mert XY (egy masik lany) odaadja."
A kolleganömek 8 eve vannak együtt, van egy 6 eves gyerekük es külön kasszan vannak. Persze ez nincs köbe vesve naluk sem, mert kisegitik egymast. Mondta hogy vett valamit a lanyuknak es a parjanak adnia kellet bele mert draga volt es elfogyott a penze.
Egy masik kollega nöm is külön kasszan van a baratjaval. Ök 6 eve vannak együtt. Naluk nics gyerek.
Nalunk en kezelem a penzt. Generaciok ota mindig azt latom otthon hogy ezt a nök csinaljak. (Legalabb is szük csaladi körben. Mert nagynenemeknel forditva van.)
Mikor összeköltöztünk en kezeltem, aztan kesöbb a parom. Majd oda-vissza passzolgattuk a ezt a szerepet. Nem zavart. Nekem mindegy. Aztan most mar egy jo ideje (majdnem 2 eve)en lettem a kasszas.
Ugy gondolom hogy jobb igy, mert ha ö kezeki akkor folyton ideges. Nem szorja el, nem erröl van szo. Csak nala nincs rendszer. Minden penzt egy "kupacba" rak, aztan ha kell valamit fizetni abol veszi ki. En is egybe rakom az egeszet, atszamolom, aztan szortirozom. Ez erre, ez arra stb... Ha marad, akkor az ruha, cipö, szorakozas. Persze kap "zsebpenzt" is, es ha kell neki valamire nem kell engedely, csak szolunk egymasnak. Nekünk ez igy korrekt. Nem igazan tudnam elkepzelni a külön kasszat. Tudom, persze, embere valogatja.
Nalatok hogy van? Mi valt be?
Ui.:Bocs a kisregenyert.
23L
"asszony uralom" Hat ez oltari!! XDD
17:31
Na es az alapelelmiszerek? Pl.: cukor, liszt,olaj stb..??? Abbol is külön külön?
Nem kötekedni akarok, csak kivancsi vagyok.
Mi külön bankszámlára kapjuk a fizetést. Általában a számlákat az fizeti akinek a kezébe kerül, a bevásárlásokat én, egyéb kisebb-nagyobb kiadást ő.
Pár hónapja kezdtük el könyvelni, hogy mi mennyibe kerül, miután folyamatosan nehezményezte, hogy ő többet fizet mint én és jó lenne, ha több dolgot kifizetnék. Amiben viszont benne van, hogy én feleannyit keresek mint ő, szóval ha megfeszülök sem tudnék vele mindent felezni, főleg, hogy a bevásárlásoknál én bepakolom a kenyeret-felvágottat, ő pedig hozza az 1500 Forintos fagyisdobozt.
A közös kasszát nem hiszem, hogy belátható időn belül szorgalmazni fogja, azt sem tudom, mennyi pénze lehet. Így viszont én mínuszba megyek, ő pedig biztosan nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!