Szerintetek normális az, ha egy pár már régóta együtt él, már házasok is és külön kasszán vannak?
Szia!
Ez már sokszor feljött tmának. Nekem nem normális, de vannak házaspárok , akiknek ez jó, és ők így szeretik. Kinek a pap...
Nálunk mind a kettőnknek van külön bankszámlája. Mert eleve volt, és nem szüntette meg egyikőnk sem a sajátját. Van amit erről fizetünk van amit arról. Így egyikőnknek sem kell a másiktől kérnie, ha pénzre van szüksége.
De azért az étteremben nem fizetünk külön-külön. ez szerintem is túlzás.
Nem,szerintem nem normális dolog,mint ahogy mostanában sok minden nem az.Az én kérdésem csak az,hogy akkor minek házasodni?Aki önző magának való miért nem marad egyedül?Úgy nem kell osztoznia semmiben senkivel.
Sokaknak nem azt jelenti már a házasság ami valójában,jóban-rosszban,egészségben-betegségben,gazdagságban-szegénységben.....
Sokaknak azt jelenti,hogy amíg nekem jó addig jó,a másik meg le van tojva.
Én az ilyen pároknak csak a gyerekeit sajnálom,miben nőnek fel,milyen példa van előttük?Mindenki annyit ér amennyi pénze van.
Sokan nem értik meg,hogy nincs egyenjogúság,nem is volt nem is lesz soha.Ahol az van,ott fel van borulva a normális élet.Mindenkinek meg van a szerepe a helye a dolga egy házasságban az életben,és nem lehet mindent forintosítani.Szerintem az az ideális ha összhang van,mindenki teszi a dolgát.Anya biztosítsa az otthon melegét,nevelgesse a gyerekeket,apa meg teremtse meg a feltételeket ehhez.És ezzel nem azt akarom mondani,hogy egy nő nem járhat el dolgozni,csak azt,hogy ahol gyerekek vannak,ott Ők kellenek kellenének,hogy ez elsők legyenek az anyjuk életében nem a karrier.És itt már mindjárt bukott az,hogy sokat kereshessen.Ha arra hajt mert azt várják tőle,azt a gyerekei kárára teszi.Egyébként már nem sokat kell arra sem várni,hogy azt akarja a többség,hogy a férfiak szüljenek.Rossz nézni hová tart vagy inkább hová süllyed ez a világ.....
Nem nem normális, de vannak így emberek. Apósomék 35 éves házasok és még mindig teljesen külön kasszán vannak.
Mi el sem tudtuk képzelni ezt.
Baráti körömban van egy ilyen házaspár.
Együtt élnek, mindketten dolgoznak. A nő kevesebbet keres, és ha elfogy a pénze, akkor spórol, de nem kérne kajára a férjétől. Mindkettő magának most, főz.
Nekem ez nagyon furcsa. Mintha csak lakótársak lennének.
SZERINTEM egyáltalán nem normális, én a magam életében el sem tudnám képzelni, hogy együtt élek a párommal/férjemmel és különkasszázunk...
De volt erről már többször nagy vitafórum : vannak lelkes hívei a módszernek.
Mondjuk, engem kicsit sem zavar, ha mások másképp élnek, mint én. Nekem ÍGY jó, nekik meg ÚGY...
Az biztos, ha a párom ezt szeretné bevezetni, elgondolkoznék, hogy akarok-e olyan emberrel együtt élni, akivel csak az ágyam közös?...
(Mondjuk, én arra is képtelen lennék, hogy 5-10 évig éljek valakivel élettársi kapcsolatban: szolgáljam ki mint a felesége, de törvényesen ne kelljen tartoznia hozzám?)
Őszintén?... Baromira szégyellném magam az étteremben, ha én is kifizetném a saját fogyasztásom és a párom is csak a sajátját fizetné!... 8-o
Ha a barátnőmmel vagy a kolléganőmmel bemegyünk egy étterembe, még akkor is vagy én fizetek, vagy ő, nem égetjük magunkat a "külön fizetéssel"!...
========================
Romantikus este az ágyban "különkasszás" házaspárnál :
- Drágám, vettél gumit?
- Miért, te nem vettél?
- Szívecském, múltkor én vettem, most rajtad lett volna a sor! De van nálam egy dobozzal, fizesd ki légyszíves, 1200 Ft-ba került...
- Számla van róla?
- Igen, kutyulikám!... Ott a számla az óvszer mellett... Várj, mindjárt visszaadok 800 Ft-ot...
- Imádlak, cuncimókus! De ugye ez nem drágább, mint amit te múltkor a te pénzedből vettél???...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!