Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek normális az, ha...

Szerintetek normális az, ha egy pár már régóta együtt él, már házasok is és külön kasszán vannak?

Figyelt kérdés
Pl. éttereben is mki fizeti a sajátját...
2009. szept. 20. 21:42
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
82%

Szerintem nem normális.

Mi közös kasszán vagyunk, külön bankszámlával. A férjemnek megjön a fizuja, annak nagy részét leveszi (havi 1 ingyenes), abból fizetjük a csekkeket. Én pedig jobban szeretek nagybevásárláskor kártyával fizetni, így olyankor az én kártyám használjuk. Ha kell nekem pénz, akkor pár ezer van itthon (pl. le kell szaladni a boltba). És az ilyen extra dolgokat (fúró, cipő, szóval ami nem kell minden hónapban) is én fizetem (ott is lehet kártyával). Sose volt vita köztünk hogy ki mit miért vett meg.

2009. szept. 21. 10:00
 22/27 anonim ***** válasza:
64%
Nem tudnám elképzelni, hogy külön kasszán legyek a férjemtől/élettársamtól. Nálunk 9 éve nagyon jól bevált a közös kassza. Viszont, ha ragaszkodna a férjem a külön kasszához (és valami csoda folytán nem hagynám ott), akkor úgy tartanám korrektnek, hogy mindent külön (és tényleg csak az ágy lenne közös), akkor nem mosnék rá, nem főznék rá stb. Mert nem tartom tisztességesnek, hogy az én pénzemből veszem a mosószert, az alapanyagokat a kajához, az én kocsimmal megyek vásárolni (ugye a benzint akkor én fizetem) ő meg ezt a pénzt szépen félreteszi. És abba se egyeznék bele, hogy akkor ő kifizeti ezeknek a felét (étterembe se viheti be az alapanyagokat, hogy abból állítsanak össze neki egy vacsorát). Akkor vagy egyen étteremben vagy fizesse meg a munkámat amiért megfőzök, kimosok, kitakarítok. Így viszont nem látnám értelmét egy kapcsolatnak.
2009. szept. 21. 10:07
 23/27 anonim ***** válasza:
93%

00:56

A külön kassza normális esetben nem azt jelenti, hogy hagyom a párom nyomorogni míg én dőzsölök, hanem hogy a saját pénzemből intézem a fizetni valókat, ahogy a másik is. És nem csak a saját fizetni valókat, hanem a közöseket, a másikét is, egyszerűen csak nincs összedobva a pénz, ettől még élhetnek mindkét fizetésből. Nyilván, ha a nő gyesen van, a férfi többet fizet bele a háztartásba. Egyszerűen csak a saját számlájáról veszi le a pénzt, és nem Anyuka osztja ki a közös csuporból, mire mennyit. Ergo egyikőjük sem jut többhöz semmiből mint a másik, csak külön kezelik a pénzt - de mégis együtt.

Normális esetben ez a külön kassza. Minek túlzásokba esni?

2009. szept. 21. 11:17
 24/27 anonim ***** válasza:
93%
11:17 - Igen, én is így képzelem a külön kasszát. Nálunk ez úgy megy, hogy apám nem tud jól gazdálkodni a pénzzel (ő keresi a többet), sajnos ezt a tulajdonságát öcsém örökölte tőle, a lényeg, hogy családunk mindkét férfi tagja hajlamos marhaságokra elszórni a pénzt, akár a család háta mögött is, és nem látják a határt. Pedig apám olyan szegény családból jött, hogy még a penészes kenyeret is megették, öcsém meg mindent megkap, szóval nem azonos körülményekben nőttek fel. Sokáig teljesen közös kassza volt, és egyszerűen sehova nem jutottunk, nem ment félretenni, anyu megelégelte, és akkor csináltatott egy saját bankszámlát, amire az ő saját fizetése megy. Azóta úgy működik, hogy apám fizetéséről automatikusan vonják a közüzemi díjakat, közös költség, fűtés, víz, gáz, áram, internet... Anyu fizetéséből mennek a bevásárlások, amihez apáméból hozzáraknak, ha nem elég, így mindenre jut, ha ruha kell, ha édesség, ha gyümölcs, ha kicsit szórakozásra akarunk, illetve apám kap kafetéria formájában étkezési jegyet, amit a vásárlásokkor el tudunk használni. Amit vonnak automatikusan, azt ugye nem kell kezelni, max. ha emelnek, egy magasabb határt kell beállítani, mert apám nem szeret csekkeken fizetni, így van egy keret a költekezéseihez, nem tudja a család kárára felelőtlenül elszórni. Tény, hogy nem jó a házasságuk, de az nem a pénz miatt van, azt megoldották, és az a rész működik.
2009. szept. 21. 11:38
 25/27 anonim ***** válasza:
100%

gyereket nevelni hogy lehet külön kasszán? Ha a nőnek elfogy a pénze nem eszik abban a honapban többet a gyerek ,vagy nem pelenkázom át,csak 3 naponta?

Persze sarkosítva írtam,de alapvetően szerintem a házasélet és a külön kassza nem fér meg egymás mellett.De ma már sajnos nagyon sokminden elevsztette a jelentőségét,például az osztozkodni mindenen,joban rosszban,pénzben,ételben..

2009. szept. 21. 18:00
 26/27 A kérdező kommentje:
Nincs gyerekük...
2009. szept. 21. 18:17
 27/27 anonim ***** válasza:
100%

Ha van gyerek ha nincs a leírt módon nem normális ez a szituáció. Külön is főznek magukra azt írtad.

AZ ismerőseid úgy élnek, mintha arra a napra készülődnének amikor majd elválnak egymástól. Nincs közös vagyon, nincs min osztozni, nincs min veszekedni.

Ez is egy felfogás.

2009. szept. 21. 20:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!