Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek normális az, ha...

Szerintetek normális az, ha egy pár már régóta együtt él, már házasok is és külön kasszán vannak?

Figyelt kérdés
Pl. éttereben is mki fizeti a sajátját...
2009. szept. 20. 21:42
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:

Szerintem adna a feleségének a pasi pénzt, ha annak nincs pénze, de a nő büszkeséből nem kér. De szerintem ez butaság.

Néha elmegyünk együtt éttermbe/pizzázóba és a számlát egybe kapjuk és mki kiszámolja hogy mit evett és úgy elosszuk. De mi családonként, ők meg külön-külön fizetik. Nekem ez annyira furcsa.

2009. szept. 20. 22:20
 12/27 anonim ***** válasza:
87%

A Te példád tényleg az. Ez már szerintem is butaság.

De nagyon sokan eltúlozzák itt a dolgot, nem is kicsit, meglepődtem...:)

Abban még nincs semmi rossz, ha külön kasszán van a házaspár... Szívük joga, Nekik így jobb. De ez addig normális, amíg közel ugyanannyit keresnek, és egyenlő arányban fizetnek mindent a háztartásban.. Mármint nem fillérre felezgetik, hanem meg van beszélve, hogy én ezeket fizetem, Te meg azokat (számlák terén). Amikor plusz kiadás van, vagy összedobják, vagy valamelyik fizet. Étteremben meg természetesen úgyszintén felváltva fizetnek. Szóval végül is a fizetéseket nem mossák össze, de a kassza valahol mégis közös, mert nagyjából azonos arányban szállnak be a háztatásba. Olyan szempontból problémamentesebb, hogy nem kérik egymáson számon, hogy a másik mire mennyit költött a közös számláról és miért...

2009. szept. 20. 23:04
 13/27 anonim ***** válasza:
75%

Azért az előttem elég homályos, hogyan intézik a pénzügyeket a "különkasszás" párok, mikor a feleség gyereket szül és évekig otthon van Gyes-en???...

Mondjuk, előre gyűjti a pénzét, hogy megengedhesse magának ezt a luxust?!

Vagy a férj gyerektartást fizet a gyerekére?!

Vagy bankkölcsönt vesz fel?

Vagy 3 hónap után visszamegy dolgozni és a babát bölcsibe adja?! (Vagy apuka marad otthon Gyes-en és ő vesz fel bankkölcsönt?)

VAGY : mi van akkor, ha a férj váratlanul megbetegszik és tartósan betegállományba kerül (pl. baleset miatt)?

Vagy : Mi van, ha az egyikük munkanélkülivé válik???

Mi lesz, ha nem tudja a számlák felét és még az ennivalóját sem fizetni?!...

2009. szept. 21. 00:56
 14/27 anonim ***** válasza:
79%
Én sokáig a különkassza mellett érveltem, de egy évvel ezelőtt pontotan ezen az oldalon győztek meg arról, hogy házasság után teljesen értelmetlen külön kasszán lenni hiszen együtt tervezitek az életeteket, a nő szülni fog és gyereket nevelni, keresni viszont mellette nem lesz képes. De amúgy is. Családi pénznek kell lennie, nm pedig egyéninek. Szóval szerintem EZ már végképp nem normális amit írtál. Még tartom magam, hogy amíg nincs házasság addig viszont pont, hogy nincs értelme. A mai világban annyian válogatnak, tántorodnak el a házasságtól az utolsó pillanatban, hogy addig amíg nincsenek az emberek összekötve, vagy nincsen gyerek, értelmetlen alapot adni a későbbi vádaskodásoknak. De hogy egy étteremben külön fizessünk? Ezt még egy 18 éves suhanc is kiröhögné aki a barátnőjével jár el vacsorázgatni - szerintem.
2009. szept. 21. 02:03
 15/27 anonim ***** válasza:
64%
tegnap 21:56al tökéletesen egyet értek, így lenne rendjén, de sajnos nem így van. Ezért van az a sok idióta gyerek a mai világban.Senki nem törődik velük, nőnek, mint a gaz, anyuka meg karriert épít, és se lát se hall. Kezdem utálni a gyerekeket, de méginkább kellene a szüleiket! Sajnos megbolydult a világ és ez mindenütt látszik!
2009. szept. 21. 06:23
 16/27 anonim ***** válasza:
91%
A mindenki magának mos főz fizet az étteremben az tényleg nagyon cink, mi a fenének házasodtak össze, hogy a gyerek ne bokor alatt szülessen? Ennyi erővel maradhattak volna közös albérletben, mint lakótársak. Az hogy külön bankszámlájuk van, és mindenki költ magára, erre -arra , addig amíg a számlák kaja, hitel stb.. normálisan rendezve van, ezt normálisnak tartom.
2009. szept. 21. 08:01
 17/27 anonim ***** válasza:
91%
Szerintem nem normális. A külön bankszámla belefér, amiről persze tud a másik. De akkor is közösen fizetnek.
2009. szept. 21. 08:02
 18/27 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos mi is igy elunk, kulon kasszan. Van egy fel eves gyermekunk, es amikor szulesi szabadsagon voltam, en ugyanugy fizettem mindennek a felet, csak eppen negyede annyit kerestem, igy magamra mar nem maradt penzem. Utolag visszagondolva nem mukodhet igy kapcsolat, ha nem lettem volna helyhez kotve a kicsi miatt, mar reg szakitottunk volna. Onzo dolog ez annak a reszerol, aki tobbet keres, felteve ha o kezdemenyezi a kulon kasszat. Az ilyen emberek nem erettek egy onzetlen tartos kapcsolatra, csak azt nezik, hogy nekik milyuk van, bizalmatlanok a masikkal es meg sorolhatnam. Ha ujra kezdhetnem, megegyszer nem csinalnam vegig.
2009. szept. 21. 08:39
 19/27 anonim ***** válasza:
94%
A szüleim külön kasszán vannak, amíg közös kasszán voltak, apám szórta a pénzt, és nem maradt semmi a családra, nem tudjuk, hova költötte, így legalább csak a saját fizetését szórja, anyué megmarad, és abból tudjuk a bevásárlásokat intézni, és nincs az, hogy mit együnk.
2009. szept. 21. 09:00
 20/27 anonim ***** válasza:
96%

mi is külön kaszán vagyunk a párommal. sajnos egyszer nagyon megbántam, hogy közösön voltam. (kifizettem a exem nyaralását, és még volt pofája hálátlannak lenni. ezek után nem is csoda, hogy repült...)

szóval nem szeretném, hogy bármelyik fél is kifosztottnak érezze magát egy esetleges szakítás után.

egyikünk sem akar a másikon élősködni. persze, van olyan, hogy ha valahol kajálunk, vagy iszunk, akkor egyikünk kifizeti a másikét. de olyan biztos nem lesz többet, hogy moslyogva kifizetek 100e ft-ot a másik meg annyit se mond, hogy ksözönöm...

2009. szept. 21. 09:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!