Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Névfelvétel, szerintetek kinek van igaza?
A nő nem akarja felvenni a férfi nevét, csak kötőjeles formában, és akkor, ha a férfi is megteszi ugyanezt. Egyébként a saját vezetéknevét szeretné megtartani. A jövendőbeli gyerekeknek pedig mindenféleképp kötőjeles nevet szeretne adni.
A férfi nem akarja felvenni a nő nevét, mert az sok macera, de azt sem akarja, hogy a nő a lánykori nevét használja továbbra is. Lehetőleg azt szeretné, ha a nő az X Y-né formában venné fel az ő nevét, mert a családjában mindenki így tett, náluk ez a hagyomány. A jövendőbeli gyerekeknek a saját vezetéknevét adná.
Ti hogy látjátok, kinek az elképzelése megérthetőbb, és milyen kompromisszumot találnátok?
Feleség:
születési/leánykori nevének megtartásával: Kovács Katalin
férj teljes nevének felvételével: Tóth Jánosné
mindkettő egyben: Tóth Jánosné Kovács Katalin
férj vezetéknevével + „-né” végződéssel: Tóthné Kovács Katalin
férj vezetéknevének átvételével: Tóth Katalin
(saját vezetéknév megtartásával + férj vezetéknevének felvételével: Kovács-Tóth Katalin vagy Tóth-Kovács Katalin)
férj vezetéknevének rövidítésével: T. Kovács Katalin
Férj
születési nevének megtartásával: Tóth János
feleség vezetéknevének átvételével: Kovács János
saját vezetéknév megtartásával + feleség vezetéknevének felvételével: Kovács-Tóth János vagy Tóth-Kovács János
Ezek közül nehogy már ne tudja a fiatal pár kiválasztani a megfelelőt...ha már ilyenen fenn akadnak nem is érdemes házasodni.
Apukám nevét hordom sajnos, de soha nem volt családfő, mert 4 éves koromban lelépett.
Szerintem normális férfiak szívesen fejezik ki, hogy a feleségükhöz tartoznak. Ha az "elfogadás" a névválasztástól függ, de nem szereted anyádat?
Nézz utána, hogy a spanyolok hogyan csinálják. Én már vagy 20 ilyen kérdéshez beírtam. Ők mindkét szülő nevét megkapják.
Ha nem ezt jelenti a családfő, akkor mit? Akinél a fütyi van?
Ez szerintem KAMU!
Kétlem, hogy 2015-ben létezik olyan férfi, aki elvárná, hogy XY-né kegyen a felesége neve.
Semmilyen kompromisszumot nem kötnék. Vagy maradok, aki voltam, vagy mindketten kötőjelesek leszünk, ha nem túl hosszúak a neveink.
Ilyen egy ellenszenves pasit!
"A férfi nem akarja felvenni a nő nevét, mert az sok macera, de azt sem akarja, hogy a nő a lánykori nevét használja továbbra is."
Ez egy érzelmi analfabéta. Elvárja mástól, hogy simán megtegye azt, amit ő nem tesz meg, mert az neki macera.
Én nem terveznék vele semmit, nemhogy házasságot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!