Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Névfelvétel, szerintetek...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Névfelvétel, szerintetek kinek van igaza?

Figyelt kérdés

A nő nem akarja felvenni a férfi nevét, csak kötőjeles formában, és akkor, ha a férfi is megteszi ugyanezt. Egyébként a saját vezetéknevét szeretné megtartani. A jövendőbeli gyerekeknek pedig mindenféleképp kötőjeles nevet szeretne adni.

A férfi nem akarja felvenni a nő nevét, mert az sok macera, de azt sem akarja, hogy a nő a lánykori nevét használja továbbra is. Lehetőleg azt szeretné, ha a nő az X Y-né formában venné fel az ő nevét, mert a családjában mindenki így tett, náluk ez a hagyomány. A jövendőbeli gyerekeknek a saját vezetéknevét adná.

Ti hogy látjátok, kinek az elképzelése megérthetőbb, és milyen kompromisszumot találnátok?

2015. jan. 17. 23:31
 31/95 anonim ***** válasza:
80%
Én akkor lennék Horváth Balázsné Nagy Borbála, ha a párom Nagy Borbálafi Horváth Balázs lenne.
2015. jan. 18. 01:24
 32/95 anonim ***** válasza:
13%
Szerintem meg a normális tesztoszteronszinttel rendelkező nők, szívesen fejezik ki, hogy mostantól a férjükhöz tartoznak. Nem dirigálásról van szó, ez csak egy gesztus. Gondolom, apukád vezetéknevét viseled. Akkor ő a családfő? Vagy akkor változtass nevet, vedd fel anyukádét is. És ha két kötőjeles ember találkozik, akkor melyik nagyszülő szülő nevét tartják meg? Mert négy nevük nem lehet. Akkor mi alapján döntenek? Ha apukád nevét használod, akkor te is az alapján kaptál nevet, hogy ő a családfő. Őt elfogadod, de a férjedet nem?
2015. jan. 18. 01:33
 33/95 anonim ***** válasza:
27%

Feleség:

születési/leánykori nevének megtartásával: Kovács Katalin

férj teljes nevének felvételével: Tóth Jánosné

mindkettő egyben: Tóth Jánosné Kovács Katalin

férj vezetéknevével + „-né” végződéssel: Tóthné Kovács Katalin

férj vezetéknevének átvételével: Tóth Katalin

(saját vezetéknév megtartásával + férj vezetéknevének felvételével: Kovács-Tóth Katalin vagy Tóth-Kovács Katalin)

férj vezetéknevének rövidítésével: T. Kovács Katalin

Férj

születési nevének megtartásával: Tóth János

feleség vezetéknevének átvételével: Kovács János

saját vezetéknév megtartásával + feleség vezetéknevének felvételével: Kovács-Tóth János vagy Tóth-Kovács János

Ezek közül nehogy már ne tudja a fiatal pár kiválasztani a megfelelőt...ha már ilyenen fenn akadnak nem is érdemes házasodni.

2015. jan. 18. 01:49
 34/95 anonim ***** válasza:
77%

Apukám nevét hordom sajnos, de soha nem volt családfő, mert 4 éves koromban lelépett.

Szerintem normális férfiak szívesen fejezik ki, hogy a feleségükhöz tartoznak. Ha az "elfogadás" a névválasztástól függ, de nem szereted anyádat?

2015. jan. 18. 01:58
 35/95 anonim ***** válasza:
86%
Ugye tudod, hogy 2015 van, és a családfő fogalma már nem annyira létezik? Az én anyám dolgozott, nem csak lógatta a lábát. Nálunk a felnőttek voltak a családfők.
2015. jan. 18. 02:00
 36/95 anonim ***** válasza:
12%
Családfő alatt nem azt értem, hogy kizárólagos kenyérkereső. De mindegy, ha nem érzitek, elmagyarázni se tudom. De a kötőjeles gyerekek melyik nevüket viszik tovább?
2015. jan. 18. 02:14
 37/95 anonim ***** válasza:
87%

Nézz utána, hogy a spanyolok hogyan csinálják. Én már vagy 20 ilyen kérdéshez beírtam. Ők mindkét szülő nevét megkapják.

Ha nem ezt jelenti a családfő, akkor mit? Akinél a fütyi van?

2015. jan. 18. 02:16
 38/95 anonim ***** válasza:
86%
36: Nem, nem érezzük. Ha egy családban a férfi és a nő is ugyanúgy hazatolja a pénzt, ott nincs családFŐ. Van két ember, akik közösen döntenek mindenről, egyik sem kevesebb mint a másik.
2015. jan. 18. 03:15
 39/95 anonim ***** válasza:
64%

Ez szerintem KAMU!

Kétlem, hogy 2015-ben létezik olyan férfi, aki elvárná, hogy XY-né kegyen a felesége neve.

Semmilyen kompromisszumot nem kötnék. Vagy maradok, aki voltam, vagy mindketten kötőjelesek leszünk, ha nem túl hosszúak a neveink.

Ilyen egy ellenszenves pasit!

2015. jan. 18. 03:34
 40/95 anonim ***** válasza:
84%

"A férfi nem akarja felvenni a nő nevét, mert az sok macera, de azt sem akarja, hogy a nő a lánykori nevét használja továbbra is."

Ez egy érzelmi analfabéta. Elvárja mástól, hogy simán megtegye azt, amit ő nem tesz meg, mert az neki macera.

Én nem terveznék vele semmit, nemhogy házasságot.

2015. jan. 18. 03:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!