Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Névfelvétel, szerintetek kinek van igaza?
A nő nem akarja felvenni a férfi nevét, csak kötőjeles formában, és akkor, ha a férfi is megteszi ugyanezt. Egyébként a saját vezetéknevét szeretné megtartani. A jövendőbeli gyerekeknek pedig mindenféleképp kötőjeles nevet szeretne adni.
A férfi nem akarja felvenni a nő nevét, mert az sok macera, de azt sem akarja, hogy a nő a lánykori nevét használja továbbra is. Lehetőleg azt szeretné, ha a nő az X Y-né formában venné fel az ő nevét, mert a családjában mindenki így tett, náluk ez a hagyomány. A jövendőbeli gyerekeknek a saját vezetéknevét adná.
Ti hogy látjátok, kinek az elképzelése megérthetőbb, és milyen kompromisszumot találnátok?
Ilyen pasassal én semmilyen kompromisszumot sem kötnék nemhogy házasságot :D
Begyepesedett gondolkodásra vall a viselkedése, továbbá ő lesz az úr a háznál, az érdekérvényesítő, a megmondom ember. Ilyen nem kéne.
"A férfi nem akarja felvenni a nő nevét, mert az sok macera"
Ugyanannyi macera, mint a nőnek, nem? Úgy tudom, házasságkötéskor mindkét fél névváltoztatására ugyanúgy lehetőség van.
Egyébként a nőnek adok igazat. Én sem örülnék, ha valaki el akarná tőlem venni a nevemet, pláne úgy, hogy kábé semmi se maradna belőle (x y-né).
A gyerekek pedig közösek, valahol logikus, hogy mindkét fél nevét megkapják. (Oké, ha nagyon hosszú neve van mindkettőjüknek, akkor nem igazán szerencsés, de alapesetben miért ne? )
#6 vicceset akartál írni, de butaság lett belőle.
Törvény szabályozza az ilyen eseteket. Max. 2 vezetékneve lehetne.
Hú, nekem nagyon ellenszenves ez a pasi!
Aha, ő nem veszi fel a neved, de te azért vedd föl, és teljesen cseréld ki a sajátoddal. Ez így nekem nem oké: vagy mindenki meghagyja a sajátját, vagy felveszik egymásét.
A gyerekeknek meg én azt a nevet választanám, amelyik jobban hangzik. Anya neve vagy apa neve, vagy akár kötőjellel a kettő, ha jól néz ki úgy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!