Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Jól működő házasságban,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Jól működő házasságban, otthon mi a feladata\dolga a feleségnek és mi a férjnek?

Figyelt kérdés
2015. jan. 5. 02:43
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
86%

Mindig a méteres fák pakolásával jönnek, pedig azt nem fogja sok nő megcsinálni, nem azért mert elvi kérdés, hanem egyszerűen általában egy férfi erősebb egy nőnél fizikailag. Nálunk mondjuk apa vásárol be, anya meg ássa a kertet, meg hasogat fát. Anya faluból származik, apa városi, így hozzájuk így jobbal passzol ez a felállás, ennyi.

Nekem meg a páromnak is sikerül felosztani a feladatokat, ő jobban szeret főzni mint én, viszont én meg mosogatni jobban szeretek.

Szóval majd mindenki eldönti magának, hogy NEKIK mi a férfi és női munka. De a nehéz fizikai munkát, pl hűtő felcipelése a másodikra (ezt szokták még példának hozni), többnyire a férfira marad, egyszerűen azért mert erősebb a testfelépítése, ez ellen kár kapálózni. Bár mi már vittünk fel a lépcsőn kettecskén új mosógépet, de inkább kreatívok voltunk és rámpát csináltunk, nem nyers erővel dolgoztunk :DD

2015. jan. 5. 08:40
 12/33 anonim ***** válasza:
100%
(Az utolsó mondatom úgy értem, anyámmal ketten)
2015. jan. 5. 08:41
 13/33 anonim ***** válasza:
100%
A lényeg az, hogy kb egyforma arányban vegyen részt a két fél a munkákban, ne használják ki egymást. Falun, ahol a férfi fát hasogat, nyilván a nő főz, de városban, ahol semmi fizikai munka nem akad, szerintem alap, hogy a férfi végezzen házi munkát. Nincs annál taszitobbb jelenség (számomra), amikor a férfi meg a nő is dolgozik, egyszerre hazaernek, de a férfi leul a tv elé, vagy újságot olvas, a nő viszont nekiall főzni, talal, mosogat, pakol, gyereket rendez minden áldott nap tok egyedül, segítség nélkül. És hány ilyen van? Tipikus hatvanas évek panel feeling.
2015. jan. 5. 13:50
 14/33 anonim ***** válasza:
89%

Én ismerek nagyon sok férfit, akik gyengébbek, mint én. Vagy nyápicabbak. Az, hogy valaki férfi, nem jelenti azt, hogy mindent fel tud emelni. Elég gáz lenne, ha ez lenne a mérce.

Mosógépet nálunk is kettő szállító férfi hozta fel. Lehet, hogy 3 szállító nő is fel tudta volna hozni.

2015. jan. 5. 14:09
 15/33 anonim ***** válasza:
76%
Írtam, hogy ÁLTALÁBAN. Nyilván van, ahol a nő erősebb. :D
2015. jan. 5. 14:26
 16/33 anonim ***** válasza:
92%

xD

Várom, hogy valaki a bánya ásást és a vonta vezetést is említse, mint házi munka!

Nagyon vicces hozzászólások vannak.

Nálunk én vágom a fát, asszony hordja.

Asszony pucolja a krumplit, én főzőm a kaját, asszony süti a desszertet.

Én csinálom a mosást, közösen a teregetést, asszony vasal.

Felváltva tesszük tisztába a szemünk fényeit.

Asszony szereti szerelni a mosógépet, ha elromlik, én csak ellenőrzöm, segítek neki, ha eltéved.

Bevásárló listát én állítom össze, ő az, aki nem felejti otthon.

Én porszívózok, ő felmos, én mosogatok, ő ablakot pucol.

Mindezt megbeszéljük és amikor az egyik dolgozik valamit, vagy segítünk neki, vagy mi is elfoglaljuk magunkat, hogy ne az legyen, hogy az egyik kiszolgálja a másikat, hanem közösen örülünk az eredménynek.

A gyerekeket is úgy fogjuk nevelni, hogy segítsenek a házi munkában. Ez valami ferde hajlam lehet nálunk, ahogy olvasom a vicces hozzászólásokat, de tudom, hogy nem vagyok egyedül.

2015. jan. 5. 15:37
 17/33 anonim ***** válasza:
53%

Jaj de szépen kiemelte néhány neandervölgyi, hogy véleményem szerint nincs női, meg férfimunka, azt már persze nem tudták elolvasni, hogy "adottságilag jobban testhez áll".

Lehet kicsit bonyolultan fogalmaztam, és le kellett volna süllyedjek egy brokkoli szintjére, de ezzel azt akartam kifejezni, hogy: aki erős cipekedik, aki jó matekos, költségvetést csinál, aki ügyes a konyhában, az főz.

Nem tudom ebben mi nem volt érthető.

És mint látjátok igenis van nő, aki fát cipel/fát vág.

Mindemellett nem megyek hozzád a rühes fáddal foglalkozni, mert:

1: én itthon se fával fűtök

2: nekem nem áll testhez az a munka

Viszont szívesen megszerelem a kilincset ha sz@r. Na persze nem nálad, mert a barlangnak nincs ajtaja.

2015. jan. 5. 15:51
 18/33 anonim ***** válasza:
61%
Amihez ért.
2015. jan. 5. 19:13
 19/33 anonim ***** válasza:
46%
#17-es, egy emberi hang szintjére emelkedj fel és ne sértegess másokat, mert nem otthon vagy!
2015. jan. 6. 06:37
 20/33 anonim ***** válasza:
94%

"Akkor holnap jöhetnél méteres fát pakolni, az asszonynak valahogy nincs kedve.

Cserébe szívesen elmosogatok vagy kimosok....

"

Az emberek nagy része olyan körülmények között él, hogy nem végez megterhelő fizikai munkát.

Te lehetsz az a típus, aki évente 5 napot csinál valamit otthon, aztán a megmaradó 360 napban elvárja a kiszolgálást.

2015. jan. 6. 06:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!