Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek ha valaki otthon van táppénzen, akkor minden háztartási munka az ő feladata?
Normál házimunka: porszívózás, felmosás, mosás, mosogatás, ilyenek.
Törött alkarcsont miatti műtét a bal kézen.
Műtét után azért marad otthon mert nem munkaképes, ezért kapja kapja a táppénzt. A beavatkozástól függően vagy nem emelhet, kevesebbet mozoghat, stb. Egy mosogatás azért belefér, de az nem, hogy a porszívóval hajlongjon.
Épp az lenne a lényeg, hogy segíti a család a felépülését.
Akkor a mosogatás nekem nem fér bele, mosogatógépbe be lehet pakolni egy kézzel, de a kézi mosogatás felejtős.
Mosás: mosógépbe szintén bepakolhat.
Könyéktől csuklóig van bekötve a keze.
A mosásnál nyilván nem a gépbe bepakolás okoz gondot, hanem a ruhák kirázása, teregetése utána.
Ha magamból indulok ki, nem.
Kb. egy hónapja műtöttek, eleinte tele voltam nyomva fájdalomcsillapítóval, átaludtam az egész napot. Felkelni is alig volt erőm. Nagyon jól esett, hogy semmivel nem kellett foglalkoznom, mindent elém tettek gyakorlatilag, gondoskodtak rólam.
Ahogy javulgattam, úgy lettem egyre aktívabb, nagytakarításba és sokfogásos kaják főzésébe utána sem fogtam bele, de akkor már azért csinálgattam ezt-azt.
Nyilván más, ha az embernek az egyik karja van "meglőve". Mosogatni, tisztítószerben nyúlkálni semmiképpen nem engedném a szerettemet ilyen állapotban. A mosást sem erőltetném, max úgy, hogy ő bepakol és kimos a gép mire hazaérek, én már kitudok teregetni.
Portörlést vizes ronggyal szintén nem (ki kell csavarni ugye), porszívózást is csak ha nagyon nem bír megülni a hátsóján, de a lelkére kötném, hogy a műtött kéz felkötve és véletlenül se erőltesse meg. Ha egy kézzel nem megy, akkor inkább hagyja.
Ergo én úgy gondolom, hogy műtét után nem véletlenül van otthon az ember és nem véletlenül nem jár az agya a háztartás körül. Eszembe sem jutna soha elvárni a páromtól, hogy ilyen állapotban mindent megcsináljon otthon, sőt! Mindent megtennék, hogy semmire se legyen problémája!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!