Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Minden munka rám maradt?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Minden munka rám maradt?

Figyelt kérdés

Olyan emberek válaszaira volnék kíváncsi, ahol szintén sokat dolgozik a párjuk. Értem ezalatt azt, hogy napi szinten több mint 8-10 órát és még esetleg el is utazik olykor napokra.

Szóval, mi ezt csináljuk már lassan 2 éve. Néhány hónapja kezdtem el azt érezni, hogy belefásulok ebbe. Nincs kedvem a napi teendőkhöz. Mindig ugyanaz történik. Aztán ha nekem jön közbe valami, akkor az borít mindent, mert akkor nincs itthon vacsora, nincs másnapra kimosva, kivasalva.

Sajnos az évek alatt beállt a rendszere ezeknek a dolgoknak, de mellette nem fér bele az hogy nekem hobbim legyen vagy csak elmenjek szórakozni munka után az ismerősökkel, barátnőkkel.

Havi szinten 1-2 ilyen alkalom jut, akkor is a párom nélkül. Túl nagyok lennének az igényeim?

2014. jan. 28. 11:24
1 2 3 4
 1/33 anonim ***** válasza:
10%
Te dolgozol, mennyi a keresetetek?
2014. jan. 28. 11:33
 2/33 A kérdező kommentje:
Dolgozok. Hogy mennyi a keresetünk? Ez szerintem nem kapcsolódik a témához!
2014. jan. 28. 11:38
 3/33 anonim ***** válasza:
75%

Ha te is dolgozol akkor neki is részt kéne vennie ezekben a feladatokban.

Mit csinál ha megkéred, hogy ő is végezzen valamilyen házimunkát? Miért csinálod me

2014. jan. 28. 11:40
 4/33 anonim ***** válasza:
47%

Lehet, hogy simán rosszul szervezed. Az én párom napi szinten 15 órát dolgozik. Ez idő alatt külföldön van, kamionnal. Intézni semmit nem tud. Van két fiam, tehát a feladataim azt hiszem fokozottabbak, mégsem dől össze körülöttem a világ.

Mosni vasalni hétvégén szoktam, ezeket nem lehet minden este megcsinálni. A hétvégéből is csupán fél napot vesz el a házimunka főzéssel együtt.

Reggel fél hétkor felkelek, szendvicset csinálok a gyerekeknek, útnak indítom őket, majd rendet teszek, felmosok, 40 percet tornázok, összekészülök, 9-re elmegyek dolgozni.

5-kor végzek, hazamegyek, kávézok egyet nyugiban, majd összedobok valami főtt vacsit. Olyan ételeket készítek, ami max háromnegyed órát vesz igénybe. 6 körül érkezik a férjem, amire letusol összekészül másnapra, én már elkészülök mindennel. fél hét körül vacsorázunk, aztán jöhet egy kis pihi, beszélgetés stb.

A férjem 8 körül elalszik, én összepakolom a konyhát, megcsinálom a szendvicseit, majd én is megyek aludni.

Hétvégén a takarításba ők is besegítenek, így gyorsabban kész, ezért elég az említett fél nap a házimunkára. A hétvége többi részében este szórakozni megyünk általában, mivel nagyok a gyerekek közösen. Csak ilyen barátos beszélgetős nevetős estét képzelj el.

A rajzoláson kívül nincs hobbim, jobban szeretem a szabad időmben a lustálkodást.

Szóval szerintem nem vagy rossz helyzetben. Olyan élet nincs, ahol minden nap más történik. Bizonyos időközönként változnak a dolgok persze, de mindig vannak monoton időszakok, amikor egy-két évig ugyanaz megy.

2014. jan. 28. 11:40
 5/33 anonim ***** válasza:
72%

Valószinüleg túl sok mindent akarsz otthon megcsinálni és ezért vagy idözavarban.

Az teljesen érthetö, hogy ha a párod nincs otthon, csak aludni, akkor több marad az otthoniakból rád.

De megfelelö szervezéssel sokat lehet javítani a helyzeteden. Az ilyen "évek óta beállt rendszer" sok esetben nem optimális.

Ha érdekel, szivesen segítek abban, hogy megszervezd a munkákat - írj privátban, ott alaposabban ki lehet a témát tárgyalni.

2014. jan. 28. 11:47
 6/33 anonim ***** válasza:
40%
Ha napokra elutazik, akkor azokra a napokra be lehet tervezni az ismerősökkel-barátnőkkel való szórakozást, meg a hobbit. Ha házasságról van szó, akkor előre lehetett tudni, hogy az bizony ilyenekkel is jár, ha meg csak együttélés, akkor meg lehet szakítani egyszerűen, ha ez már sok.
2014. jan. 28. 11:50
 7/33 A kérdező kommentje:

Én reggel 7-kor indulok munkába és ha rövid napom van akkor fél6-ra vagyok itthon, egyébként 6 óra-fél 7-re kerülök haza. Mikor hazaérek egyből neki kell állni kaját csinálni, mert így is alig készül el mire hazaér a párom. De közbe még be kell dobni a mosást is, hogy ne éjjel mossak a szomszédok miatt (panel). Kb. 10 óra mire ettünk, kiteregettem, elmosogattam és még utána jutok el a fürdőbe tusolni. Ilyenkor még néha dolgoznom is kellene, de ahhoz legtöbbször már nincs erőm, ezért másnap korábban kell felkelnem.

Ha felrúgom a rendszert akkor kicseszek a párommal, mert nem lesz tiszta vasalt ruha, nem lesz mit vinnie ebédre (ezzel spórolunk) és Ő sem viseli jól.

Én meg ott tartok, hogy időnként azzal spórolok időt este, hogy kimarad a hajmosás. Tiszta röhej és szégyellem az egészet. Foglalkozni akarok már magammal is, amikor ezt elmeséltem a családnak, ők csak néztek rám, hogy "kislányom a családos élet ezzel jár, mi lesz veled ha még gyerek is lesz?"

2014. jan. 28. 11:50
 8/33 anonim ***** válasza:
45%
Ott tudnál az idővel spórolni, ha a vacsorát rendelnéd valahonnan, vagy menükiszállítás is szuper, mert nagyon olcsón lehet finom, kiadós ebédhez jutni, ráadásul szerintem olcsóbb, mintha otthon főznél. Ne haragudj, hogy ezt mondom, de túl sokat vállalsz magadra, ez nem élet. :-(
2014. jan. 28. 12:01
 9/33 A kérdező kommentje:
Tudod a párom is elég sokat vállal, de azért csináljuk, mert a család nem tud támogatni anyagilag és pár éven belül pedig szeretnénk jó néhány dolgot elérni. Érdemes hajtani ezekért a célokért, csak oda vezető út rögös! :)
2014. jan. 28. 12:03
 10/33 anonim ***** válasza:
68%

Na jó, de ha te tök egyedül élnél, ezeket a munkákat akkor is meg kellene csinálnod. Így plusz egy főre megcsinálsz mindent. Ez a "plusz", ez úgy érzed többszöröse annak, amit a párod pluszmunkaként vállal? (Annyira sok a koszos holmija, hogy olyan gyakran kell mosni és vasalni rá? Annyira sokat eszik, hogy folyton főzni kell? Annyira rendetlen, hogy állandóan utána takarítasz???)

1. Ha nem bírod tovább, akkor megpróbálod jobban szervezni a teendőket,

2. Vagy megbeszéled a pároddal, hogy keressen lazább melót, és szálljon be ő is az otthoni munkába.

De mi van, ha szereti a munkáját? Vagy mi van, ha nehezen találna mást? Mégiscsak jobb ez a szitu, mintha nem lenne munkája. Akkor az lenne a bajod, hogy miért nem dolgozik.

Főzni pedig nem kell minden áldott este. Csak akarni kell és elég hétvégén főzni, s lesz egész hétre kaja. Csomó mindent le lehet fagyasztani, és más sok étel pedig napokig eláll hűtőben. Persze aki annyira finnyás, hogy nem eszik tegnapit, annak nyilván frissen kell főznie, de valamit valamiért...

Mosás, vasalás? Ha már annyit dolgozik a párod, csak van annyi pénzetek, hogy legyen annyi váltás ruhátok, hogy elegendő legyen heti 1-szer mosni. Vagy muszáj mindig ugyanabban a néhány göncben járnotok???

Jobban kellene ismernünk a hátteredet, hogy megállapítsuk, tényleg nagyok-e az igényeid. Ebből inkább az tűnik, hogy igen. Én legalábbis ismerve a munkakeresés lehetetlenségeit és gyötrelmeit, megérteném, ha a páromnak muszáj lenne túlóráznia... és segítenék neki.

2014. jan. 28. 12:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!