Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Minden munka rám maradt?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Minden munka rám maradt?

Figyelt kérdés

Olyan emberek válaszaira volnék kíváncsi, ahol szintén sokat dolgozik a párjuk. Értem ezalatt azt, hogy napi szinten több mint 8-10 órát és még esetleg el is utazik olykor napokra.

Szóval, mi ezt csináljuk már lassan 2 éve. Néhány hónapja kezdtem el azt érezni, hogy belefásulok ebbe. Nincs kedvem a napi teendőkhöz. Mindig ugyanaz történik. Aztán ha nekem jön közbe valami, akkor az borít mindent, mert akkor nincs itthon vacsora, nincs másnapra kimosva, kivasalva.

Sajnos az évek alatt beállt a rendszere ezeknek a dolgoknak, de mellette nem fér bele az hogy nekem hobbim legyen vagy csak elmenjek szórakozni munka után az ismerősökkel, barátnőkkel.

Havi szinten 1-2 ilyen alkalom jut, akkor is a párom nélkül. Túl nagyok lennének az igényeim?

2014. jan. 28. 11:24
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
78%

Én még ilyenről életemben nem hallottam, hogy valaki csak egyszer vesz fel egy nadrágot. Ing oké. De nincs 5 inge? Ne már!

Kaja: Ha ilyen igényei vannak a párodnak, akkor egy-egy nap ő is főzhet. Egyébként nem lesz egészségtelenebb valami attól, ha másnap is azt eszed. És vagy egy csomó egészséges étel, amit főzni sem kell, pl. különböző zöld saláták. 10 perc alatt kész, annál egészségesebb szerintem nincs, sokféleképpen variálható.

Ha a párodnak különleges igényei vannak, akkor a teendőkből is illene legalább egy minimális szinten kivennie a részét.

2014. jan. 28. 12:49
 22/33 anonim ***** válasza:
49%

...előző (hosszú) vagyok: ja és mellette nagyon jó munkám van mind anyagiakban, mind szellemileg- komoly kihívásokkal, jellemzően férfi kollegákkal.

Nem lehet, hogy a munkád sem túl kielégítő és ezért látod olyan sötétnek a helyzeted?

2014. jan. 28. 12:50
 23/33 anonim ***** válasza:
85%

Annyi tanácsot adtak itt, de ha mindennel van valami bajod...

Miért nem lehet 6 ing otthon, hogy hetente csak egyszer kelljen mosni? Azt írod, két éve csinálod ezt, ennyi idő alatt nem tudtatok venni annyi ruhadarabot, hogy minden napra legyen egy váltás?

Mi a francért kell minden nap főzni? A változatosság ok, meg szép, de egye felváltva, vagy kombinálva. Neked ez teher, most fogalmaztad meg, hogy semmi időd nem jut magadra, akkor valamivel vagy kompenzáljon, vagy oldja meg valahogy a hiperváltozatos étrendjét menzáról legalább párszor egy nap. Ha így folytatod, úgyis a fejéhez vágod ezt előbb-utóbb...A párodnak ezek szerint semmi dolga otthon, ok, hogy sokat dolgozik, ki nem, te meg ebbe tönkremész, és elégedetlenkedsz. Tényleg megéri...

2014. jan. 28. 12:51
 24/33 anonim ***** válasza:
36%

Én igazán nem értem a problémát.

Ketten éltek egy panelben, ahol valljuk be mivel alig vagytok otthon, és gyerekek sincsenek, túl nagy rendetlenség és kosz nem lehet.

A főzésről már mindent elmondtak, a mosásról, vasalásról szintén.

A családod jogosan félt, mert mi lesz ha gyereketek lesz. Más ember is dolgozik annyit mint Ti, mégsem okoz gondot egy nőnek sem önmagáról és a párjáról gondoskodni. Szerintem csak eltúlzod a teendőidet, a perces elfoglaltságokat órásoknak állítod be. Közben azon gondolkodsz, hogy miért neked kell megcsinálni. Két emberre panelban tényleg nincs sok teendő. Szinte semmi.

Amikor a gyerekeim elutaztak nyáron egy hónapra, olyan feleslegesnek éreztem magam. Holott annyi dolgom volt akkor, mint amennyi dolgod van neked most.

2014. jan. 28. 12:56
 25/33 anonim ***** válasza:
81%

Ha olyan helyen dolgozik, ahol öltöny+ing a kötelező, akkor miért nem vesztek több inget? Nem hiszem, hogy évek óta dolgozik, és nincs 5-6 inge! Annyi annak is van, aki nem olyan helyen dolgozik!

És akkor elég lenne pénteken mosni: ingek meg fehérnemű és kész.

Gatyát minek?

Felveszi hétfőn meg szerdán egyiket, aztán többi nap másikat. Nem 40 fok van, hogy beleizzadna, kirakja este, szellőzik, 2nap múlva újra fel lehet venni.

Ő miért nem segít semmit?

Étel kell de főzni nem fog? Miért nem? Ja bocs dolgozik, de te is! Hétvégen ketten megfőztök előre 3-4 napra és megy a fagyasztóba! Ha meg nem tetszik neki, akkor főz vagy rendel.

Majd ha gyerek lesz, akkor meg nem fogsz aludni, mert a párod semmiben sem partner? Te egy bejárónő, mosónő, szakácsnő vagy a szemében.

Szoktatok szexelni? Vagy beszélgetni? Szerintem nincs köztetek semmi intimitás, sőt semmilyen kapcsolat sem.

Meg vagy becsülve? Megdícsér? Megköszöni vagy csak elvárja??

2014. jan. 28. 13:22
 26/33 anonim ***** válasza:
68%

Azért meg ne haragudj, de nincs egy hétre elegendő ruhátok?

Nekem nem kell kiskosztümben, meg blúzban járjon elegáns nadrággal meg szoknyával dolgozni, de még így van ezekből a szekrényemben, és ha kéne meg tudnám oldani, hogy mosás nélkül egy hétig legyen ruhám!

Ha nincs rá pénz, akkor el kell menni turkálóba, 2e-ért lehet venni inget, 10ért van 5 inge és kész! Ez röhej :D Alsóból azért van egy hétre való?

2014. jan. 28. 13:28
 27/33 anonim ***** válasza:
51%

Nálunk hasonló volt a helyzet.

Megoldás: a kaján egyszerűsítünk. Nem főzök olyat, ami 20 percnél tovább tart. Mármint a munka. És ha főzök levest (ami pucolt, darabolt mirelit zöldségből igazán nem nagy ügy, eldüdörög a tűzhelyen magában), utána elég csak egy melegszendvics. Vagy császármorzsa. Vagy bármi, ami gyors és egyszerű.

Ha nem megoldható, hogy ritkábban főzz, akkor ajánlom ezt a megoldást. Heti 1-2 alkalommal pedig rendeljetek.

Ruhákra szánjatok rá némi pénzt és vegyetek annyit, hogy egy hétig tartson ki. Így heti egyszer elég mosni, időt és energiát spórolsz vele. Hosszútávon olcsóbb, ami szempont lehet, ha spóroltok.

Optimalizálj, ésszerűsíts. Innen nem lesz nehéz :)

2014. jan. 28. 14:28
 28/33 anonim ***** válasza:
67%
Te megfőzöl, a párod szépen elmosogat utána, kivasalja a másnapi ingét, elcsomagolja a kajáját, neked meg lesz időd mondjuk kiteregetni, hajat mosni, dolgozni stb. Attól még, hogy 10 órát dolgozik igenis ezeket az alap dolgokat megteheti otthon (nagyon maximum egy óra alatt végez). Hétvégén meg amikor mindketten otthon vagytok közösen kitakarítotok.
2014. jan. 28. 14:51
 29/33 anonim ***** válasza:
51%
Mindenkinek mások az igényei. Neked is az, ami. Ha nem megy, akkor alább kell adni. Vagy nem kell alább adni, de akkor nem kell panaszkodni.
2014. jan. 28. 15:38
 30/33 anonim ***** válasza:
84%

Kérdező ne vedd kötekedésnek amit írok, bár a megfogalmazáson lehet kiakadsz.

Komolyan gondolod, hogy ezt neked így kell csinálni?

Abból, amit írtál, az jön le, hogy te is ledolgozod a magad 8 órás munkáját simán, tehát nem vagy eltartott. Mellette gyakorlatilag háztartási droiddá váltál, és még csak az sem jön belőle, hogy magad miatt.

Párod nem viseli jól, ha nem mindennap van friss kaja. Nem szerez be magának elég ruhát, de elvárja, hogy te rendben tartsd.

Őszintén gondold végig amit most kérdezek. Nem is muszáj itt válaszolnod rá, csak magadban fusd végig:

ha te nem lennél neki, akkor a párod mégis hogy elégítené ki az ezeket az extra igényeit magának?

Elmondom én hogy látom:

sehogy.

Ha egyedül élne, már megoldotta volna, csak így kényelmesebb neki, hogy téged használ erre.

Isten látja lelkem, nem akarlak szakításra rábeszélni, csak elgondolkoztatni akarlak.

Az ő egészsége érdekében te gondoskodsz arról, hogy neki jó legyen mindennap a friss étel. A te lelki egészséged hol marad?

Ha egyedül élnél, akkor is mindennap csinálnád ezeket? Felteszem nem.

Ő nem tart el téged úgy veszem ki soraidból. Te erődön felül próbálod őt kiszolgálni. Nyilván te is kapsz tőle valamit, de nem érzed egy kicsit úgy, hogy te sokat beleteszel ebbe?

Értem én, hogy közös célok. Szépen is hangzik.

De elmondanám neked, hogy párod akkor is ennyit dolgozna, ha te nem lennél neki, csak ha magának kellene csinálni, akkor nem lennének ilyen nagyok az igényei.

Megkérdezhetem, hogy mi a közös cél?

Saját ház esetleg?

Szerinted, ha megvalósul, akkor nem ilyen lesz az életed?

Ugyanennyit fog dolgozni, mert azt fent is kell tartani, annyi, hogy az igényei mellé ott lesz majd az is, hogy azzal házi munkád is több lesz.

Gondold át, hogyan juthatnátok kompromisszumra.

Mert így most csak az látszik, hogy te sokat teszel érte de ebbe bele fogsz unni.

2014. jan. 28. 16:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!