Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Olyan házaspárok, akiknél a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Olyan házaspárok, akiknél a férfi a ház ura, nektek miért vált be ez a felosztás? Mi a férfi és mi a nő dolga otthon? Hogy fogadják a körülöttetek lévők?

Figyelt kérdés

Kérlek olyanok NE válaszoljanak, akik szerint ez nem normális és csak kioktatni akarnak!

Nálunk a férjem az úr a háznál, na nem ver és nem aláz meg természetesen, és minden felmerülő kérdést együtt megbeszélünk, de ő hozza a döntéseket végül, én pedig elfogadom őket. A pénzt is ő kezeli (az én fizetésem nagy részét is), a számlákat én fizetem be, a bevásárlást is én intézem, de ő osztja be mikor mire mennyit költünk, mert én hajlamosabb vagyok pazarolni a pénzt. A házimunka, főzés, mosás stb. az én dolgom, ő sokat foglalkozik a gyerekekkel, leköti őket és tanul velük. A családunkat is ő "képviseli" társaságban, ő beszél inkább ha kérdeznek, ha nálunk van vendégség is inkább ő szórakoztatja a vendégeket, én pedig inkább a konyhában ténykedek (ha nem készültem el a vendégség kezdetére) és figyelek, hogy a vendégek mindennel ki legyenek szolgálva.

Nekünk nagyon jól bevált ez a felosztás, és szeretnék olyanoktól hallani, akiknél szintén így működik a család, mert általában ha szóba kerül rögtön sajnálni kezdenek vagy felháborodnak helyettem is, pedig egyáltalán nem vagyok elnyomva vagy kiszolgáltatva.. Férfiak, nők válaszát is szívesen várom, sőt, a fordított helyzet is érdekel, ha van itt ilyen, hogy az miért működik jól.. :)

2014. febr. 9. 19:54
1 2 3 4 5
 1/43 anonim ***** válasza:
44%

Tippelhetek?

Alacsony a végzettséged?

2014. febr. 9. 20:10
 2/43 anonim ***** válasza:
94%
Vannak olyan emberek akik szeretik (természetesen pozitívan mondom), hogy ha irányítják őket. Nálunk nem így van szülőkre gondolok.
2014. febr. 9. 20:19
 3/43 anonim ***** válasza:
50%
ÉS első jogosan kérdezi, mert a fizetés szerintem nagyban befolyásolja. :D Ha te keresnél többet akkor lehet, hogy nagyobb"egód" lenne és fordítva lenne.
2014. febr. 9. 20:21
 4/43 anonim ***** válasza:
38%
A családi munkamegosztás, a pénz kezelése a család belső dolga. Én többdiplomás nő vagyok, mégis az úgymond hagyományos felállásban érzem jól magam. Mármint a háztartás a nő dolga.Nem értem némelyek miért gondolják, hogy az ő mintájuk a követnivaló. Legyen harmónia, nyugalom egy családban akkor kiegyensúlyozott lesz a gyerek is. A családi légkör pedig nem azon múlik ki kezeli a pénzt, vagy a fakanalat.
2014. febr. 9. 20:24
 5/43 anonim ***** válasza:
38%

A fizetés azért nem feltétlenül a végzettségtől függ. Nálunk nekem magasabb a végzettségem, mégsem találok munkát, még a leggagyibb helyekre vesznek fel, a férjemnek viszont van munkája.

Így én is inkább átadom neki az irányítást, de amíg dolgoztam, addig is inkább ő irányított, én félénkebb vagyok, mindig félek, hogy elrontok valamit, ő magabiztosabb.

2014. febr. 9. 20:25
 6/43 anonim ***** válasza:
93%

Amin kéne változtatnod:

-A vendégekkel lévő kapcsolattartásra kéne nagyobb hangsúlyt fektetni, mindazok mellett amiket szoktál.

-Több önállóságot, és döntést az anyagiakban, és a döntésekben-itt nálatok csúszik az egész. Nem gyakorol be a férjed téged arra, hogy bármikor tudj vele helyet cserélni ha szükséges.

2014. febr. 9. 20:33
 7/43 anonim ***** válasza:
92%

A vezetésben lévő gyakorlati hiányod nagy hibaforrás hosszútávra nézve.

Nem azt mondom, hogy te csináld, hanem azt, hogy profi legyél benne, ha váltani kell és tudd vinni az egészet, legyen benne gyakorlatod.

2014. febr. 9. 20:36
 8/43 anonim ***** válasza:
79%
A családot meg mindig 2 ember képviseli, csak az egyik tud háttérbe vonulni és láthatatlanná válni, ha szükséges. Hogy a másik ego-ja kissé emelkedettebbnek hasson:DD
2014. febr. 9. 20:37
 9/43 anonim ***** válasza:
60%
A család képviselete meg mindig a felek erősségének arányában változnak.Ki mikor melyik helyzetben erősebb és profibb ott az képviseli a családot.Hiszen az ottani döntésekért a felelősség az övé.
2014. febr. 9. 20:40
 10/43 A kérdező kommentje:

Nem alacsony a végzettségem, mérnök vagyok. (Nem építész, tudom, hogy mindenkinek ez ugrik be először... :)) Nagyjából ugyanannyit keresünk a férjemmel, túlórafüggő, van, hogy ő hoz haza többet, van, hogy én. De amikor a férjem épp két állás között volt, akkor sem változott a felállás.

Hatos, köszönöm a tippeket, a férjem előtt gondoskodtam egyedül többfős háztartásról, döntéseket hozva, pénzt kezelve, nem volt belőle gond, de most így kényelmesebb. Mindenben képben vagyok, tudom a kiadásainkat, beavat a párom minden döntésbe, csak épp az övé az utolsó szó. Szóval nem aggódom, hogy mi lenne velünk, ha fordulni kényszerülnének a szerepek, maximum azért, hogy mi történt a férjemmel.. :)

2014. febr. 9. 20:41
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!