Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Olyan házaspárok, akiknél a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Olyan házaspárok, akiknél a férfi a ház ura, nektek miért vált be ez a felosztás? Mi a férfi és mi a nő dolga otthon? Hogy fogadják a körülöttetek lévők?

Figyelt kérdés

Kérlek olyanok NE válaszoljanak, akik szerint ez nem normális és csak kioktatni akarnak!

Nálunk a férjem az úr a háznál, na nem ver és nem aláz meg természetesen, és minden felmerülő kérdést együtt megbeszélünk, de ő hozza a döntéseket végül, én pedig elfogadom őket. A pénzt is ő kezeli (az én fizetésem nagy részét is), a számlákat én fizetem be, a bevásárlást is én intézem, de ő osztja be mikor mire mennyit költünk, mert én hajlamosabb vagyok pazarolni a pénzt. A házimunka, főzés, mosás stb. az én dolgom, ő sokat foglalkozik a gyerekekkel, leköti őket és tanul velük. A családunkat is ő "képviseli" társaságban, ő beszél inkább ha kérdeznek, ha nálunk van vendégség is inkább ő szórakoztatja a vendégeket, én pedig inkább a konyhában ténykedek (ha nem készültem el a vendégség kezdetére) és figyelek, hogy a vendégek mindennel ki legyenek szolgálva.

Nekünk nagyon jól bevált ez a felosztás, és szeretnék olyanoktól hallani, akiknél szintén így működik a család, mert általában ha szóba kerül rögtön sajnálni kezdenek vagy felháborodnak helyettem is, pedig egyáltalán nem vagyok elnyomva vagy kiszolgáltatva.. Férfiak, nők válaszát is szívesen várom, sőt, a fordított helyzet is érdekel, ha van itt ilyen, hogy az miért működik jól.. :)

2014. febr. 9. 19:54
1 2 3 4 5
 11/43 anonim ***** válasza:
51%
Na meg, attól, hogy papirforma szerint gyengébbnek kell mutatnod magad, még nem feltétlenül jelenti azt, hogy gyengébb vagy mint nő, sőt sok esetben sokkal erősebb vagy annál mint akit a porondra küldesz magad helyett, és a hátterében vagy, hogy ha baj van fel tudd emelni, ki tudd emelni.De ezt idegeneknek sosem kell tudniuk.:D
2014. febr. 9. 20:44
 12/43 anonim ***** válasza:
89%
(10) Akkor nincs gond, ha van gyakorlat. Amiben én láttam nálad a hibát az írtam. A hátteredet te ismered.
2014. febr. 9. 20:47
 13/43 anonim ***** válasza:
22%

Nálunk ugyanez a helyzet. Azzal a különbséggel, hogy az én feleségem nem dolgozik, és nem is akarom, hogy dolgozzon. Nálunk viszont a gyerekekkel is Ő foglalkozik javarészt.

Egyébként a tapasztalataink azonosak lehetnek, de én a másik oldalról látom. Bármikor, bárhol, bárkinek mondom, senki nem hiszi el, és biztosak benne, hogy egy hazudós papucs vagyok.

Talán azért működik jól, mert nincsenek érdekütközések. Mind a négyen tudjuk, hogy kinek mi a dolga, és azt elvégezzük.

Én nem hiszek a nagy feminizmusban, mert csak addig tart, amíg a nő annak előnyét élvezi. Ez egy nagyon szép eszme, amiért érdemes meghalni, de nem ér semmit. Az emberek nem egyformák, ha ezt el tudjuk fogadni, akkor lesz csak jó házasságunk. Amikor betonozni, fát vágni, sz*rt lapátolni, kell, akkor már nem akarnak egyenjogúságot. De amikor azt kell hangoztatni, hogy a férj is tud, takarítani, mosni, akkor nagy a hangjuk.

Amikor valamelyik fél, általában a nő többet gondol magáról, és hisz az "egyenjogúságban", ami a férfiak elnyomásának az előkészítő eszköze. Vagy elnyomja a férjet, és elválik ettől a t*k*tl*ntől, vagy cirkusz van a kapcsolatban, és azért válnak el.

"Nem gyakorol be a férjed téged arra, hogy bármikor tudj vele helyet cserélni ha szükséges." Ezen viszont én már gondolkodtam, de a jelenlegi helyzetben csak vita ok lenne.

Na ezért sok hideget kapok, de talán lesz meleg is.

Szerintem.

2014. febr. 9. 20:48
 14/43 anonim ***** válasza:
39%

jav:

sok esetben sokkal erősebb vagy annál mint akit a porondra küldesz magad helyett, és a hátterében vagy, hogy ha baj van fel tudd emelni, ki tudd emelni.De ezt idegeneknek sosem kell tudniuk.:D Sőt a férjnek sem kell tudnia, elég akkor amikor baj van és lépsz. Ne hogy kisebbségi komplexust kapjon:D

2014. febr. 9. 20:49
 15/43 anonim ***** válasza:
5%

13 Az tanítja a gyerekeket, aki okosabb:D Tanárnak mindig is a férfiak voltak jobbak a nőknél.

Egyébként egyetértek veled.

2014. febr. 9. 20:52
 16/43 anonim ***** válasza:
7%
És: nem vagy papucs.
2014. febr. 9. 20:52
 17/43 anonim ***** válasza:
0%

#15#16 Ezzel nem tudok vitatkozni.

És köszi ezt még soha, nem mondta nekem senki. :)))

2014. febr. 9. 20:54
 18/43 A kérdező kommentje:

13-as, köszönöm a választ, jó látni a férfi oldaláról is a dolgot! Én felpontoztalak, és mindenki mást is.:)

Bár én hiszek a feminizmusban és az egyenjogúságban, amíg ez egyik nem számára sem jelent hátrányt. Viszont abban is hiszek, hogy mindenki el tudja dönteni, hogy hogyan akar élni, boldog-e abban a szerepben, amiben jelenleg van, és akar-e változtatni rajta. Ha én azt választom, hogy a férjem "alá" rendelem magamat, akkor ehhez minden jogom megvan, ugyanígy ha én szeretném viselni a nadrágot azt is megtehetném, akkor olyan partnert választanék magamnak, akinek hasonlóak a nézetei. Nálam az alárendelt szereppel ott kezdődik a probléma, ha valamelyik fél nem érzi jól magát a helyzetben, de a másik belekényszeríti. Ha a feleséged is úgy látja, hogy neked is és neki is megvannak a maga feladatai, akkor nem gondolom, hogy ha alá is rendeli magát neked bármiben hátrányt szenvedne, hiszen ez az ő választása.

Egyébként én segítek betonozni és minden további nélkül vágok fát, ha erről van szó, és ha a férjem látja, hogy kimerült vagyok, akkor segít a házimunkában. Attól, mert alapvetően a házimunka az én dolgom, a betonozás pedig az övé még nem jelenti azt, hogy vígan nézzük a másikat szenvedni a tengernyi dolgával, amikor nekünk magunknak épp nincs semmi teendőnk, hiszen ezért vagyunk férj és feleség, hogy mindenben támogassuk és segítsük egymást.

2014. febr. 9. 21:00
 19/43 anonim ***** válasza:
40%
milyen mérnök vagy?
2014. febr. 9. 21:56
 20/43 anonim ***** válasza:
31%
Pont ezt akartam írni. Aki nem írja ki hogy milyen mérnök, az tuti nem valami nívósabb szakot végzett. Tippem szerint vmi környezet vagy biomérnök.
2014. febr. 9. 23:15
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!