Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Olyan házaspárok, akiknél a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Olyan házaspárok, akiknél a férfi a ház ura, nektek miért vált be ez a felosztás? Mi a férfi és mi a nő dolga otthon? Hogy fogadják a körülöttetek lévők?

Figyelt kérdés

Kérlek olyanok NE válaszoljanak, akik szerint ez nem normális és csak kioktatni akarnak!

Nálunk a férjem az úr a háznál, na nem ver és nem aláz meg természetesen, és minden felmerülő kérdést együtt megbeszélünk, de ő hozza a döntéseket végül, én pedig elfogadom őket. A pénzt is ő kezeli (az én fizetésem nagy részét is), a számlákat én fizetem be, a bevásárlást is én intézem, de ő osztja be mikor mire mennyit költünk, mert én hajlamosabb vagyok pazarolni a pénzt. A házimunka, főzés, mosás stb. az én dolgom, ő sokat foglalkozik a gyerekekkel, leköti őket és tanul velük. A családunkat is ő "képviseli" társaságban, ő beszél inkább ha kérdeznek, ha nálunk van vendégség is inkább ő szórakoztatja a vendégeket, én pedig inkább a konyhában ténykedek (ha nem készültem el a vendégség kezdetére) és figyelek, hogy a vendégek mindennel ki legyenek szolgálva.

Nekünk nagyon jól bevált ez a felosztás, és szeretnék olyanoktól hallani, akiknél szintén így működik a család, mert általában ha szóba kerül rögtön sajnálni kezdenek vagy felháborodnak helyettem is, pedig egyáltalán nem vagyok elnyomva vagy kiszolgáltatva.. Férfiak, nők válaszát is szívesen várom, sőt, a fordított helyzet is érdekel, ha van itt ilyen, hogy az miért működik jól.. :)

2014. febr. 9. 19:54
1 2 3 4 5
 41/43 anonim ***** válasza:

Erről jut eszembe, nem téged hazudtollak meg, normálisnak tűnsz, de itt szinte mindenkinek 12 óra fizikai munkát dolgozik a férje.

Mondom, nem tudom, mi a házi munka definíciója, de szerintem az, amit rendszeresen és gyakran el kell végezni annak érdekében, hogy a környezetünk élhető legyen.

Egyébként régebben volt egy ilyen kérdés, és azóta megfigyeltem, hogy a nők sokszor ugyanazt a tevékenységet több részre osztják, hogy többnek tűnjön amit a férj segít.

(Pl. kiviszi a szemetet ÉS rak be új szemeteszsákot, két külön pontban. Másik kedvencem a krumplit pucol ÉS KEVERGET. Én ilyen férfira (férfi???) nem tudnék felnézni. De ami a legszörnyűbb, hogy ezt mindig a nők mondják róluk, mintha fogyatékosok lennének.)

2014. febr. 12. 02:04
 42/43 anonim ***** válasza:

hát a krumpli pucolás pont nem megy neki:D de kevergetni szokott:D

amúgy ilyesmit nem szedek több pontba:)

de pl ő is szokott sütni főzni hétvégén. a teregetés mindig az övé, a portörlést együtt csináljuk.

de a többit jobban szeretem én csinálni mert ha rábízom akkor nekem is végig kéne rajta menni újra... mert szerinte pl a kuka alatt nem kell felsöpörni, felmosni mert úgysem látszik:D

De egyébként egyszerű oka van annak hogy én szeretem a tipikus házimunkát megcsinálni. A férjem sose élt egyedül. Előttem az anyjával lakott, mert elég fiatal volt amikor összejöttünk. Alig 21 éves. És az anyja mindent megcsinált neki meg a húgának....szóval na...nagyobb dolgokat sem tud emiatt főzni....pl spagettit, mert nem tudja mi kell bele, mert sose csinálta. Nem indított el soha mosógépet mert az anyja megcsinálta...

Akkor kezdett el dolgokat csinálni amikor hozzám költözött. pl egy rántottát , tükörtojást meg tud sütni:) melegszendvicset...de a csirkét már nem tudja mert gőze sincs meddig kell... múltkor is nyers maradt a rántott csirke közepe amit ő sütött, pedig mirelit volt:D

De megcsinál minden apró dolgot ami nekem jól jön. Viszont olyasmit nem bízok rá ami miatt nekem plusz munkát kéne végeznem:)

A csap megszerelése amúgy nálunk elég gyakori. hétvégén is megcsinálta egyszer, meg pl tegnap is.

2014. febr. 12. 15:33
 43/43 anonim ***** válasza:
Ha kb egyforma a fizetésének és mégis ez a felállás, akkor te buta vagy. Hiába a diploma.
2019. aug. 8. 11:12
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!