Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért nem ítéli el a társadalom ugyanúgy a hamis apaságot, mint a családon belüli erőszakot?
Sok volt az egyébként:D
Amúgy egyetértek azokkal, akik szerint a büntetőjog csupán a gyerek érdekei miatt kíméli az anyát, inkább feláldozza helyette a férfit. Jobb megoldás kidolgozásához túl sokat kellene gondolkodni..
húúú milyen borzalmas ha egy gyerek téged szólit apának...
nem a genetika számít
4-es
A gyerek nem tehet semmiről, ő is áldozat. De ettől még nem hagyják szabadlábon azokat az anyukákat akik például lopást követnek el. Én nem feltétlenül börtönbűntetésre gondolok, hanem mondjuk a gyerek felnőtté válása után (tehát amikor már nem lesz veszélyeztetve a gyermek anyagilag) akkor a nőnek meg kell térítenie a férfinek okozott anyagi kárt és nyilvánosan elnézést kell kérnie.
Valami olyan büntetés kéne amely nem érinti a gyermeket mert ő is csak áldozat.
"húúú milyen borzalmas ha egy gyerek
téged szólit apának...
nem a genetika számít"
Én ezt elfogadom, ha egy nő így gondolja.
De akkor erről tájékoztasson engem is:)
18:48-as
És az hogy átverték az nem számít?
Mit szólnál ahhoz, hogy ha a férjed más nőnek csinálna gyereket, aki nem vállalná és neked kéne felnevelni. Biztos kárpótolna téged az hogy anyának szólítana?
Egyébként az a 20 %-os érték erős túlzás. Én 2-4 % körüli arányról olvastam több helyen, de ez még nem csökkenti a jelentőségét, ha csak az arányból indulnánk ki akkor például a gyilkosságot sem kéne büntetni.
"Viszont ha a megcsalás következményei miatt a nők megszégyenülhetnének, a férfiak pedig könnyedén megúszhatnák, az biztos diszkriminációnak minősülne.."
Ha a nő lebukik akkor meg kéne neveznie a biológiai apát is (persze alá kell támasztani DNS teszttel), ha a férfi házas vagy kapcsolatban van akkor gondolom ő is megkapná a magáét a feleségétől/barátnőjétől.
Attól függ, h hol és nem feltétlen a %-ot kell nézni.
Afrikában egyes országokban, Kínában kb büszke ember lehetsz, ha a 6-7 gyereked mind tőled van, de már az egy kakukkfiókának is örülhetsz.
Így ha százalékot nézel, akkor milyen rohadt jó, h csak 15% az arány, mert 100-ból csak 15 az.
De ha már hozzájön, h családonként van 6-7 gyerek akkor kijön, h kb minden családot érinthet a dolog.
Európában egyébként amit én olvastam olyan 10%-ra teszik.
Állítólag a skandinávoknál még rohadt magas meg a japánoknál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!