Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Feleségek hogyan vezetitek a háztartást? A férjetek besegít a házimunkába? Ő általában mit csinál?
Én 2 naponta főzök, a férjem besegít,( krumplit pucol stb...) aztán elmosogat én meg elpakolok, a napi kis munkákat ( felsöprés, rendrakás...) én csinálom ,nagytakarításnál mindketten törölgetünk, pakolászunk.
Tulajdonképpen minden el van osztva, kinek éppen mihez van kedve.
Nem "besegít"....Megosztjuk a feladatokat, mert mindketten dolgozunk. Én valamivel több házimunkát végzek mert hamarabb érek haza a munkából, nekem van rá időm. Ő többet dolgozik, később ér haza. A hétvége nagyobb részét meg nem erre akarjuk pazarolni.
Én jobban szeretem a benti teendőket.
A heti 1 kis bevásárlást ő intézi , csekkeket fizet be, drogériába megy nekem, kiteregeti hétvégén a mosást.
Port töröl, elmosogat ha épp kell, kiviszi a szemetet, begyújt, fát vág, füvet nyír,, megmetszi a fákat a kertben.
Csirkét együtt vágunk. Ő fejezi le őket, én feldolgozom. Kb mindent szívesen megcsinál, csak főzni ne kelljen:) azt meg én szeretem ....szóval semmi gond.
A kedvenc sütinket együtt csináljuk, de ő kezeli a sütőt, illetve ő gyújtja be a sütőt a pizzához is:) A havi 1 nagy bevásárlásra együtt megyünk. Az ablakokat 3 havonta együtt tisztítjuk.
Én Esténként főzök. Minden nap annyit, hogy jusson neki vacsorára, és másnap egy nagyobb adagot dobozban visz magának ebédre, 3 szendvics mellé.
Főzés után elmosogatok mindig, így kb 5 percig tart. Letörlöm a pultot, a tűzhelyet. Hetente 2x hétköznap felsöprök, felmosok az egész házban, hetente egyszer, péntekenként kinyalom a fürdőszobát, 2 havonta egyszer kitisztítom a járólapok közti fugákat a konyhában és a fürdőben, télen havat lapátolok. Nagyjából ennyi.
Mindennap főzök, mert páromnak nincs lehetősége elmenni ebédelni és a munkahelyen egy mikrón kívül más opció nincs. Ez úgy néz ki, hogy munka után elém jön. Elmegyünk bevásárolni, hazahozza a szatyrot, amit megpakolok. Utána ő aprít, vág, reszel, stb. Én tűzreteszem az ételt. Addig beszélgetünk a konyhában. Megkóstoltatom vele a "főztömet", hogy kell-e még bele valami. Együtt megvacsorázunk, a maradékbók lesz a másnapi ebéd.
Házimunka:
Egy dolgot kijelentett, hogy azt nem szereti: ez a porszívózás. Ezt én csinálom. Én viszont utálok felmosni: ez az ő dolga.
Minden mást szívesen megcsinál, csak mondjam neki. Gondolatolvasásból még kicsit gyenge, de mindig kérdezi, hogy tud-e valamit segíteni :)
Mos, tereget, mosogat, port töröl, kiviszi a szemetet, letakarítja a konyhapultot és a tűzhelyt, ablakot most, stb. Amit nem szokott az a wc tisztítás, de mondjuk nem is kértem rá soha. Általában megcsinálom a házimunkát, de ha már dög fáradt vagyok, vagy csak nincs elég időm, akkor megkérem, hogy segítsen.
Mivel egy 34 nm-es "villában" lakunk, ezért hetente 1x takarítunk normálisan (értsd: porszívózás, fürdő tisztítás, portörlés, felmosás, stb) A konyhában eluralkodó kupit naponta számoljuk fel.
Nálunk nagyjából fele-fele, de elég rendszertelen életet élünk, ezért teljesen esetleges, hogy ki mit csinál.
Annyi, hogy amit egyikünk nem szeret vagy nem tud jól megcsinálni, azt inkább vállalja a másik. Én például nem bírom a porszívót, ezért ő szokott porszívózni, ő utál mosogatni, ezért azt én szoktam. Takarítani a nagy felületeken tud, de az apróságokat (pl. az ágytámla tetején lévő port) nem veszi észre, így azt én takarítom le. Bár olyan is van, hogy ha néhányszor látja, hogy én megcsinálom, akkor utána eszébe jut és ő is megcsinálja. Húsos ételeket ő csinál, mert én undorodom a nyers hústól. Vécét én takarítok, mert ő meg attól undorodik.
Postára, bevásárolni együtt járunk, de én tartom fejben a csekkek határidejét (mindig a lehető legkésőbbi nap megyünk, hogy ha addig befut még egy csekk, azt egyszerre be tudjuk fizetni).
Főzni minden hétvégén szoktunk, olyankor ő csinál valamilyen pörköltet vagy sült húst. Hétköznap nem mindig főzünk, az első napokra általában kitart a hétvégi kaja, utána meg ha van időm, akkor én csinálok valami gyors ételt. Ő munka után nem főz, akárhányszor próbálkozott, katasztrófa lett, annyira elfárad, hogy képes elaludni, miközben odaég az egész. Van hogy végül egész héten nem főzünk, de nem baj, az én munkahelyemen nagyon jó menza van, ráadásul zárás előtt féláron el lehet hozni kajákat, ha marad valami finom, akkor szoktam hozni neki. De ha nem, akkor igazi férfi módjára tökéletesen elvan pizzán és gyroson :)
Takarítani általában hétvégén szoktunk, de változó, hogy mikor milyen alaposan. Most alaposabb volt, mert volt időnk, de múlt hétvégén például annyi történt, hogy felsöpörtünk a konyhában meg a szobában a szőnyeg körül. Gáz, de azt az egy szabadnapunkat nem takarítással akartuk tölteni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!