Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Működhet úgy egy kapcsolat, ha csak az egyik fél hívő keresztény?
Hát ez attól függ.
Hogyha az egyik fél tényleg mélyen vallásos, a másik pedig megrögzött ateista, akkor bizony nem működik szerintem.
Mivel, ha egy vallásos ember mélyen hisz, akkor olyan szabályoknak kell megfelnie, ami sokszor a partnerét is érinti, és ateistakent ha nem is elfogadhatatlan, de legalábbis természetidegen. Mondok példát: egy hithű katolikus nem szexelhet házasság előtt, egy ateista ezt nem biztos, hogy tolerálja. Aztán: egy katolikus nem védekezhet, mert hát Isten ha gyereket akar adni, akkor lesz, ha nem, akkor meg nem. Na most ez pl számomra ateistakent teljes mértékben elfogadhatatlan lenne. Még számtalan ilyen komoly súrlódási pont lehet,amelyek szerintem áthidalhatatlanok.
Szóval szerintem nem működne.
Nade, abban azért egyezzünk meg, hogy nem azokról szól a kérdés, akiknél kimerül a vallás a meggyőződésben és a templombajárásban. Ez nem mély vallásosság, ez tök kommersz.
De utolsó azért gondolom csak védekeztek, gondolom nem kötelező tartani a böjtöt, esküvő előtt is voltatok együtt gondolom. Ezt azért el lehet viselni, mivel ez tök átlag, nem pedig vallásosság szerintem.
11-esnek igaza van pedig.. Jő nem a felhőn üldögélsben..
Az igaz hívők nagyon fontos szabályok szerint élnek, nem csak arról szól,hogy hiszenk Istenben vagy sem, hanem
Nem érintkeznek házasság előtt, nem élnek együtt csak űgy, csak akkor élnek nemi életet a gyereket akarnak, a kaolikus vallás (erre vetítem , mert ezt ismerem) elíteli a fogamzásgátlást...stb..
Tehát nálam a hívők ezeket betartják..
Innen jön, hogy mennyire híő..
Pl a féjem hisz, és Katolikus, és jart( már nem) templomba 17 évesen még ministrált ..stb...tanaik egy reszéel ért egyet, a szabályaik jó részével nem. Elavultnak tartja..stb..
Én hiszek Istenben, de az ember alkotta vallásokban nem.
Nem hiszem, hogy Isen alaha is anynira beleszót volna az életünk mindennapjaia, mint amennyire ők hiszik. A Bibliát nayon okos olvasmánynak tartom, de nem hiszem el, hogy azt nem emberek, emberi o dolkodássa irták...
Tehát mi tudunk együttműködni..
De egy olyan emberrel nem tudtam volna, akivel össze kell házasodjak azért, mert szexelünk, vagy azelőtt, hogy éltem volna vele együtt..es ez csak 1 dolog..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!