Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Működhet úgy egy kapcsolat,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Működhet úgy egy kapcsolat, ha csak az egyik fél hívő keresztény?

Figyelt kérdés
2014. okt. 15. 21:28
1 2 3 4 5
 11/48 anonim ***** válasza:
47%
Épp ezért próbáltam diplomatikusan fogalmazni. Az, aki hívőnek mondja magát, közben pedig nem az előírtaknak megfelelően él, enyhén szólva képmutató. De én tényleg nem tudom megérteni ezeket a kapcsolatokat, mert az, hogy valaki vallásos vagy ateista, alapjaiban ellentétes személyiséget és életfelfogást jelent. Én konkrétan butának és befolyásolhatónak tartom azokat, akiket el lehet varázsolni mesékkel, és sosem tudnám komolyan venni őket, aki pedig hisz, azok szemében valószínűleg rossz értékrendű, tudatlan személy lehetek. Óriási ellentét van a két oldal között. Ha mégis a másik oldalról választ párt valaki, nem tudom elhinni, hogy egyenrangú partnerként tekintenek egymásra, hiszen mindkettő úgy gondolja, a társa valami nagy dologban téved. Lehet toleránsnak lenni, persze.. idegennek. De hogy pont a pároddal ne érts egyet ilyen mélyen, az alapjaiban rezgeti a lécet a kapcsolat alatt. Most képzeld el, mikor a gyereked 3 éves lesz, és tőled azt hallja, hogy a felhők felett csillagok vannak, a feleséged pedig egy felhőn üldögélő pasasról beszél.. És ez csak a jéghegy csúcsa.
2014. okt. 15. 23:10
 12/48 anonim ***** válasza:
47%
Nem akarok gonosz lenni, de nálam nem működne. Egyszerűen nem tudnám komolyan venni úgy, hogy ennyi mindent elhisz.
2014. okt. 15. 23:16
 13/48 anonim ***** válasza:
41%
11-es, bődületes butaságokat írsz, ezért nem is vitatkozok. :)
2014. okt. 15. 23:16
 14/48 anonim ***** válasza:
26%
Engem nem érdekel, hogy vitába szállsz-e vele, de hogy tud egy ateista felnőtt, érett személyként tekinteni egy ennyire manipulálható személyre? Azt is elhiszi, ha bekopogtat valaki és Isaura szemműtétjére gyűjt? Biztos, hogy szellemileg nem partnere egymásnak a két oldal.
2014. okt. 15. 23:23
 15/48 anonim ***** válasza:
80%

Hát ez attól függ.

Hogyha az egyik fél tényleg mélyen vallásos, a másik pedig megrögzött ateista, akkor bizony nem működik szerintem.

Mivel, ha egy vallásos ember mélyen hisz, akkor olyan szabályoknak kell megfelnie, ami sokszor a partnerét is érinti, és ateistakent ha nem is elfogadhatatlan, de legalábbis természetidegen. Mondok példát: egy hithű katolikus nem szexelhet házasság előtt, egy ateista ezt nem biztos, hogy tolerálja. Aztán: egy katolikus nem védekezhet, mert hát Isten ha gyereket akar adni, akkor lesz, ha nem, akkor meg nem. Na most ez pl számomra ateistakent teljes mértékben elfogadhatatlan lenne. Még számtalan ilyen komoly súrlódási pont lehet,amelyek szerintem áthidalhatatlanok.

Szóval szerintem nem működne.

2014. okt. 15. 23:45
 16/48 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk így működik, én nem térítgetem a férjem, nem várom, hogy járjon templomba velem (ő református de nem jár oda sem) őt meg nem zavarja, hogy én megyek vasérnaponként. Csak a karácsonyt kértem, hogy jöjjön velem, mert úgy szeretem együtt az ünnepet, ezt még kibírja :-)
2014. okt. 16. 00:00
 17/48 anonim ***** válasza:
74%

Nade, abban azért egyezzünk meg, hogy nem azokról szól a kérdés, akiknél kimerül a vallás a meggyőződésben és a templombajárásban. Ez nem mély vallásosság, ez tök kommersz.

De utolsó azért gondolom csak védekeztek, gondolom nem kötelező tartani a böjtöt, esküvő előtt is voltatok együtt gondolom. Ezt azért el lehet viselni, mivel ez tök átlag, nem pedig vallásosság szerintem.

2014. okt. 16. 00:21
 18/48 anonim ***** válasza:
100%
Ha tényleg hívő az egyik fél az nem egyszerű. 2 kérdés van amin tapasztalatom szerint borulnak a dolgok a gyereknevelés és az adakozás. Eleve ilyen kapcsolatba belemenni ezért sem ajánlatos. Ha közben alakul így mert pl. az egyik fél megtér az más kérdés, de nem egyszerű akkor sem.
2014. okt. 16. 01:25
 19/48 anonim ***** válasza:
Nálunk is ez van, én hiszek, a párom nem.Vagy inkább mondjuk úgy, hogy ő nem foglalkozik ezzel a kérdéssel.Engem sem úgy kell elképzelni, hogy minden héten templomba járok, vagy nem szexelünk házasság előtt, stb.Egyszerűen a vallás számomra egy minta, ami egy támpontot ad, hogy hogy éljem az életemet( pl. segíteni másoknak, amennyit csak tudok, nem önző lenni, nem hazudni, stb.)És soha nem szoktam őt, sem mást térítgetni vagy ilyesmi, én inkább a viselkedésemmel mutatok példát.Egyesek itt mondták, hogy befolyásolhatóak a hívők, szerintem ez tökre nem így van.Nincs bizonyíték arra sem, hogy van Isten, arra sem, hogy nincs, tehát ez az egész csak arról szól, hogy TE melyik verziót hiszed el.De ettől még nem kell hülyézni egymást, hiszen, mint már mondtam, egyikre sincs konkrét bizonyíték.Visszatérve a páromhoz, lehet, hogy nálunk ez azért nem probléma, mert ő nem tart engem hülyének azért mert én hiszek, és ő egy nagyon jó ember.Sokat gondolkodtam már rajta, hogy szerintem valójában ő nem is ateista, csak lehet, hogy még nem találkozott úgy igazán ezzel a dologgal :-)
2014. okt. 16. 06:52
 20/48 anonim ***** válasza:
21%

11-esnek igaza van pedig.. Jő nem a felhőn üldögélsben..

Az igaz hívők nagyon fontos szabályok szerint élnek, nem csak arról szól,hogy hiszenk Istenben vagy sem, hanem

Nem érintkeznek házasság előtt, nem élnek együtt csak űgy, csak akkor élnek nemi életet a gyereket akarnak, a kaolikus vallás (erre vetítem , mert ezt ismerem) elíteli a fogamzásgátlást...stb..

Tehát nálam a hívők ezeket betartják..

Innen jön, hogy mennyire híő..

Pl a féjem hisz, és Katolikus, és jart( már nem) templomba 17 évesen még ministrált ..stb...tanaik egy reszéel ért egyet, a szabályaik jó részével nem. Elavultnak tartja..stb..

Én hiszek Istenben, de az ember alkotta vallásokban nem.

Nem hiszem, hogy Isen alaha is anynira beleszót volna az életünk mindennapjaia, mint amennyire ők hiszik. A Bibliát nayon okos olvasmánynak tartom, de nem hiszem el, hogy azt nem emberek, emberi o dolkodássa irták...

Tehát mi tudunk együttműködni..

De egy olyan emberrel nem tudtam volna, akivel össze kell házasodjak azért, mert szexelünk, vagy azelőtt, hogy éltem volna vele együtt..es ez csak 1 dolog..

2014. okt. 16. 07:15
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!