Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Rendelkezik valaki az alábbi...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Rendelkezik valaki az alábbi szemlélettel, enyhén feminin, modern életfelfogással?

Figyelt kérdés

Nem szeretnék házasságot, egyszerűen felesleges hűhónak, pénzkidobásnak tartom, mivel azt a pénzt be lehetne másba is fektetni. (közös szórakozás, utazás, házfelújítás etc.) Valahogy mindenki "kötelezőnek" tartja a gyerekvállalás előtt. Megnőtt bennem az igény a majdani babához, de úgy vélem, a házasság és a gyerkőc teljesen más lapra tartozik. Szerintetek miért éri meg a házasság? Mivel ad többet a hétköznapokban, mint az élettársi kapcsolat?

A második téma az otthoni szerepek elosztása. Ahová fordulok, mindenhol a nő végzi a háztartás, gyereknevelés szinte egészét. Miért képtelen a férfiak döntő többsége ebben részt vállalni, a nők pedig előásni az önbecsülésüket? Mondjuk úgy fele-fele arányban. Ha már egyszer a sok alfahím úgy szereti hangoztatni, hogy milyen erős meg férfias...lehet bizonyítani a ház körüli helytállásban.

Szerencsére úgy érzem, én minden téren megtaláltam a páromat, aki egyenlő félként kezel, nem pedig háztartási gépként. Írhatnának olyanok is, akik a konzervatív irány felé húznak: miért így csinálják, mennyire leterhelő ez számukra stb.

2014. okt. 11. 22:29
1 2 3 4 5
 31/47 anonim ***** válasza:
33%

Na, erre való a házasság:

http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__hazassag_..

Hogy amikor már nem bírod a másikat, csak bezavar a papír.

Tessék, a kapocs!

Felvállalták annak idején egymást a nagyközönség előtt!

És mire volt jó?

2014. okt. 12. 06:46
 32/47 anonim ***** válasza:
82%

Nézd, mi most úgy élünk a párommal, hogy ő elfogadta az én előző házasságomból született 2 gyermekemet. Nemrég költöztünk össze, nekem még sajnos nem sikerült munkát találnom. Ő sokat dolgozik, így enyém az összes házimunka-gyereknevelés. Ha segíteni szeretne, nem nagyon van mit mert itthon vagyok, ő eltart és ennyi a minimum hogy megcsinálom. Amúgy hétvégén mindig elmosogat, és tudom, ha majd én is dolgozni fogok, segíteni fog, mert ő ilyen. Van ilyen felállás is.

A házassággal kapcsolatban annyi a véleményem, hogy - igazat adva egy-két előttem válaszolónak - a jogi ill. felvállalás szempontból nem rossz az... mondjuk aki már egyszer megégette magát, másképp ál a dolgokhoz.

2014. okt. 12. 08:11
 33/47 anonim ***** válasza:
100%
Nekem van jelentősége, még érzelmi jelentősége is annak, hogy hivatalosan is közeli hozzátartozóvá fogadjuk-e a másikat és közösséget vállalunk-e vele, vagy ezt a részét inkább nem. Mindazonáltal megértem és elfogadom azok álláspontját is, akinek ez semmit nem jelent.
2014. okt. 12. 09:29
 34/47 anonim ***** válasza:
15%

Rengeteget nőt ismerek akik értelmiségiek mégis így képzelik el az életüket vagy így élik és boldogok. Senki se kényszeríti őket.

Sajnos ez a kerdes is alatamasztja hogy a feministak nem egyenlő jogokat akarnak hanem szimplan férfiellenesek.

2014. okt. 12. 10:58
 35/47 anonim ***** válasza:
100%

A házasságban én is így gondolkodok, kérdező. Teljesen feleslegesnek érzem. Stabilak az érzelmeim, a szerelmemmel képzelem el a jövőmet. Ennek ellenére ha neki nagyon fontos a házasság, én belemennék, mert bár számomra nincs jelentősége, de ha ő szeretné, akkor legyen :)

A második részéhez pedig annyit, hogy ha mi nők is elkezdtünk dolgozni, akkor úgy gondolom a férfiaknak is ki kell venniük a rájuk eső részt a házimunkából. Nekem is csak 24 órából áll a napom, amiből 8-12 órát ledolgozok a munkahelyemen, nem vagyok robot, én is szeretek pihenni. Szerencsére a párommal ebben is egyetértünk, így például ő szokott főzni amíg én takarítok. Így egyikünk sem fárad le teljesen és másra is marad időnk.

2014. okt. 12. 11:08
 36/47 anonim ***** válasza:
69%

Nem igazán értem, h sokan miért veszik garanciának a házassági papírokat! Érzelmek változnak. Hogy köt valaki szerződést változó dologra? Szerintem csak ezzel akarják bebiztosítani magukat, hogy amitígért be is fogja tartani. Nem a mesében vagyunk! Mindenki addig tartja az ígéretét, amig megéri neki! Senki nem hülye, h benne maradjon rossz házasságba, mégha az meg is ígérte! Manapság az emberek jobban szeretik a saját életüket, minthogy felálldozzák. Igen, sajnos, van olyan amikor nem tudnak kimozdulni a kapcsolatból pénzhiány miatt, vagy mert a másik terrorban tartja őket, de az más téma.Lehet h házasság már inkább nem az érzelmekről szól, hanem az anyagi gyarapodásról, meg a gyerek közösen felneveléséről. Vannak pasikban is olyanok, ajkik szeretik a biztonságot, meg a kiszámíthatóságot,meg h el legyenek látva. Ők házasság pártiak.

Ha konfliktusok merülnek fel a házasságban, és ott a közös vagyon, meg gyerek, akkora házasok jobban rá vannak kényszerülve arra, h ha nem akarják elveszteni a házat, vagy h a gyerekük külön külön szülőhöz menjen haza, akkor muszáj nekik érzelmileg dolgozni a kapcsolaton.A pénz meg a gyerek miatt inkább elkezdenek a probléma megoldásán dolgozni, márcsak azértis mert rövid az élet és nem akarják egymást kerülgetni a házban, vagy gyülöletben élni, akkor bizony a sérelmeket fel kell dolgozni, el kell engedni, és mindenkinek saját magán kell változtatni, h a párjának jó legyen. Persze házasságokon belül is van olyan amikor van egy elnyomó, ésa másik túlságosan alkalmazkodik hozzá.

Házasságnak van jellemformáló tulajdonsága, de millió az elfojtottdolog isa felekben, amikor lenyelik a békát, csak mert fent akarják tartani a közös lakást, meg az "idilli családi képet"

Én se vagyok házasság párti, túl sok képmutatást kényszert látok benne, attól, h társadalmilag ez astátusz a jobban elfogadottab, meg széles körben elterjedtebb, nem biztos h lelkileg mindenkinek egészséges is.

Nem hiszem h azért megyszét sok házasság mert nem tudnak egymással jól együttműködni..sok emberre nem lehetezta sablont rrrrr

2014. okt. 12. 11:10
 37/47 anonim ***** válasza:
Az első kulcsszó: "jeti" ??? :DDD
2014. okt. 12. 11:25
 38/47 anonim ***** válasza:

2. válaszoló szívemből szólt. Számomra is így teljes a kapcsolatunk, így érzem azt, hogy barátnő, élettárs lehet több is, de feleség, jobb esetben csak egy. És ezzel most nem degradálom le az élettársi kapcsolatokat, ismerek olyanokat, akik több tíz éve élnek így szépen, szeretetben. Nem a kapcsolat minőségére céloztam, hanem számunkra a lelki / érzelmi oldalát erősítette ezzel.

És valóban lehet csak két tanúval esküdni.

2014. okt. 12. 11:39
 39/47 anonim ***** válasza:
43%

örülj h valaki el akar téged venni,a párod nyilván egy kutya..

viszont vannak egyenrangú párkapcsolatok,de ott egyik fél sem beszél így mint te

amúgy házasodni lehet 2 tanúval is szinte ingyen, a gyereknek meg minden szempontból az a jó ha apa-anya házas

2014. okt. 12. 11:44
 40/47 anonim ***** válasza:
11%

a házasságnak szentsége van. egy szövetség,amiért dolgozni kell és csak akkor működik ha kölcsönös a szeretet a tisztelet. ha nektek egyik sem számít ne házasodjatok de ne is degradáljátok le azt aki igen.

amúgy a te stílusod annyiban modern,h te is egy mai tipikus ellenszenves ribi vagy,akit a férfiak 99%-a bottal sem piszkálna meg hát még h elvegye

2014. okt. 12. 11:47
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!