Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Rendelkezik valaki az alábbi szemlélettel, enyhén feminin, modern életfelfogással?
Nem szeretnék házasságot, egyszerűen felesleges hűhónak, pénzkidobásnak tartom, mivel azt a pénzt be lehetne másba is fektetni. (közös szórakozás, utazás, házfelújítás etc.) Valahogy mindenki "kötelezőnek" tartja a gyerekvállalás előtt. Megnőtt bennem az igény a majdani babához, de úgy vélem, a házasság és a gyerkőc teljesen más lapra tartozik. Szerintetek miért éri meg a házasság? Mivel ad többet a hétköznapokban, mint az élettársi kapcsolat?
A második téma az otthoni szerepek elosztása. Ahová fordulok, mindenhol a nő végzi a háztartás, gyereknevelés szinte egészét. Miért képtelen a férfiak döntő többsége ebben részt vállalni, a nők pedig előásni az önbecsülésüket? Mondjuk úgy fele-fele arányban. Ha már egyszer a sok alfahím úgy szereti hangoztatni, hogy milyen erős meg férfias...lehet bizonyítani a ház körüli helytállásban.
Szerencsére úgy érzem, én minden téren megtaláltam a páromat, aki egyenlő félként kezel, nem pedig háztartási gépként. Írhatnának olyanok is, akik a konzervatív irány felé húznak: miért így csinálják, mennyire leterhelő ez számukra stb.
1) A házasságnak jogi vonzata is van (és ingyen is össze lehet házasodni, amúgy "közös szórakozás"-nak is elmegy egy jól kitalált "lagzi" - nem kell annak hagyományosnak lennie. Szóval van néhány hasznos jogi következménye a házasságnak. Persze lehetnek hátrányai is. De nyilván nem azért házasodik valaki, hogy aztán elváljon.
2) Mi házasság-pártiakkén a házimunkát sikeresen felosztottuk fele-fele arányban. Pedig számomra a vőlegényem az alfahím. :)
A házasságkötés ingyenes, és nem tart tovább kb. 10 percnél :) Az "esküvő" illetve a lagzi, ami (sok) pénzbe kerül, de az ugye nem kötelező, rengetegen mennek be a hivatalba csak két tanúval, és rendezik el minden pénzkiadás nélkül. Szóval a pénz önmagában nem lehet kifogás a házasságkötés elkerülésére :) Én mindenképpen a férjem felesége akartam lenni, mert számomra ez jelenti a kapcsolat "kiteljesedését", hivatalossá tételét, hogy én már nem "csak" a barátnője/élettársa vagyok, szerencsére a férjem is így gondolkodott. De azt is megértem, akinek ez nem számít, nem vagyunk egyformák...
Szerencsére a férjem az "egyenlő" munkamegosztás híve, sőt, néha ő több házimunkát végez, mint én :) Hozzá sem mentem volna, ha nem ilyen a felfogása, de szerencsére őt így nevelték. Nem kell kapcsolatban lenni egy olyan férfivel, akivel nem egyezik a felfogásotok, ennyi a titka!
A házasság nekem annyival ad többet, hogy több dologban tartozunk össze, mint szimplán érzelmileg. Tehát jogilag, vagyonilag, társadalmilag és ezúton hivatalosan egymás rokonai is leszünk.
A munkamegosztással kapcsolatban az a véleményem, hogy mindenki vegye ki benne a részét.
Szerencsére én is megtaláltam a páromat minden téren.
Modern ??
Inkabb gyava nem mer elkotelezni magad eletfelfogas.
Inkabb ne menj ferjhez ha igy gondolkodsz.
A hazassag rituale gesztus a tisztelet az unnep a megbecsules kifejezese.
Szeretem vallalom megunneplem kicsiben nagyban szuk vagy nagy korben.
Hazimunka ugyan mar..
Egy igazi ferfi segit nem kell osztogatni a munkat
1.én sem vagyok házasság párti,mert a későbbiekben rengeteg jogi procedúra és pénz vesztés lehet belőle.
a másik dolog meg a lényege.
a lényege az,hogy a társadalom és az ismerősök előtt felvállalom a másikat törvényesen is.
namost a törvények engem nem érdekelnek,a társadalom sem,és felesleges pénzem sincsen ilyesmire.
a polgári dolog két tanúval meg a lényegét veszi a dolognak ugye a nyilvános felvállalást,mert ki a fene látja a két tanún kívül?senki.
ez teljesen értelmetlen.
2.a természet törvényeit meg ne borítsuk már fel.
amióta világ a világ az ilyen házi dolgok a nők dolgai.
most 30-40 van csak ez az egyenjogúság mindenben marhaság.
holott az emberek és a nemek sosem voltak és lesznek egyenlőek.
Meg az elso pontoddal egyet is ertek.
De a masodik az kicsapta a biztit. Milyen vilag a vilag, meg termeszet rendje, te oktondi. Igen, lehet, h ezek a nok dolgai voltak evszazadokon keresztul, mert a ferfi elment es vitt haza kezdetben elelmet, aztan penzt. Ha nem tudod eltartani a felesegedet, h csak otthon legyen, magyarul o is dolgozni "kenyszerul", akkor kutya kotelesseged segiteni. Sajnalom a nodet.
"De akkor az csak a jog és a "külalak" miatt van."
Nagyon nem érted, vagy nem akarod érteni.
Az, hogy így szeretlek, úgy szeretlek, egy dolog. Lehet, működni is fog, lehet jól fog működni, természetesen.
De az, hogy valakit felvállaljak, megosszak vele mindent, amim van, felelősséget vállaljak nemcsak magamért, hanem érte is, ami eddig az enyém volt, ezúttal az övé is hivatalosan, az egy komoly döntés, nem kis elhatározás és nagy bizalom kell hozzá.
Eléggé arrogáns és pökhendi stílusban kérdeztél, de azért válaszolok:
- Majd ha nőként annyit keresel, mint én férfiként, na akkor majd beszélhetünk az emancipuncipáciádról. De most legyél szíves nagyon gyorsan hozzál be egy sört a hűtőből, mert kezdődik a film...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!