Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ezt jelenti az eskü szövegében a "jóban-rosszban"?
Hogy elnézem a házastársamnak, sőt, kiállok mellette teljes mellszélességgel, ha baromságot csinál? Sokadszorra?
Jelen esetben nem először hozott össze szép kis adósságot, miközben hónapokig hazudozott, hogy plusz munkából van a pénz. Amikor már nagyon követelték rajta a kölcsönzői az összeget, akkor borult ki a bili. Pedig korábban már történt ilyen, akkor az összes spórolt pénzünk ráment, hogy rendezzük az adósságait, de nem hittem, hogy újra megtenné. És mégis megtette. Egyébként is válságba került a házasságunk, így húzta-halasztotta bevallani, a tartozás meg egyre csak szaporodott.
A magyarázat az, hogy nekem és a gyereknek akart jobb életet biztosítani (ami esetünkben annyit jelentett, hogy havonta egyszer-kétszer elmentünk étterembe kajálni, elvittük a gyereket állatkertbe és kb. havonta költöttem magamra 5000 forintot ruhára). De az a vicc az egészben, hogy ha nem úszott volna el valahol, akkor ezeket a rendszeres fizetésünkből is megtehetnék, ketten több mint 300ezer forintot keresünk. Ezért nem is gyanakodtam.
Úgy érzem, hogy engem akar bűnbaknak beállítani, lelkiismeretfurdalást okozni, mert csak én tudom kihúzni a bajból, bár spórolt pénzem nekem sincs, de csak én vagyok hitelképes a családban. Így mos tök természetes, hogy felveszek személyi kölcsönt, hogy ő kifizethesse a hitelezőit, nekem meg 7 évig a nevemen lesz egy hitel a semmiért.
Vagy én látom rosszul és ennek teljesen magától értetődőnek kellene lennie? Teljesen kétségbeestem, legszívesebben elmenekülnék a helyzet elől, de másrészt meg nem hagyhatom bajban. Viszont úgy érzem, hogy a felelőtlensége már már beteges szintet ütött meg, mert veszélybe sodorta a gyereke jövőjét is a viselkedésével.
Hogy látjátok a helyzetet?
JÉZUSOM.
Havi 3kilóból még egyedül is el tudnád tartani magadat és a gyermekedet....
Ú a fenyegetőzés a legrosszabb... Nem tudsz akkor mit csinálni, mint valahogy segítesz a személyi hitellel törleszteni az adósságát, és ez mellett valahogy szerényen még magadnak is teszel valahogy félre.
Szerintem tisztázd vele,hogy ez volt a legutolsó dobása, és ez a legutolsó hogy kisegíted a bajból....
Jűban-rosszban.
És nincs nyaralás, nincs állatkertezés, és nincs éttermezés és a kezedbe veszed az összes pénzügyi dolgokat, és leteteted a fizetését, mikor megkapja. Fillérre. És te is leteszed.
Ez az egyetlen megoldás, hogy kigyertek abból amiben vagytok és megszokja, hogy ne úgy éljen mint válság előtt éltek az emberek, hanem alkalmazkodjon a megváltozott körülményekhez idegösszeroppanás nélkül. Tök egyértelmű, hogy a társad még ezt nem tanulta meg, de nem is volt úgy nevelve, hogy tudja milyen az mikor nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!