Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Egy polgári esküvőt hogy lehet személyesebbé, meghittebbé tenni?
Különböző vallásúak vagyunk a párommal, ezért nem lehet templomi esküvőnk. Mindig olyan ridegnek tartottam a polgári esküvőket (amiken voltam mindig csak kosztüm volt a menyasszonyon, semmi személyes eskü stb.), így viszont, hogy csak polgárink lehet szeretném, ha nem lenne ilyen szimpla.
Akinek csak polgári esküvője volt, tudna tanácsot adni? És anyakönyvvezető-függő, hogy lehet-e esküt mondani? Vagy egyáltalán nincs erre lehetőség?
Előre is köszönöm :)
Megkérdezitek az anyakönyvezetőt. Amúgy bármit csinálhattok jóformán, egyáltalán nem megkötés a kosztüm, nyugodtan lehet esküvői ruhában is (anyumék is így házasodtak, pedig hírből sem vallásosak).
Ha esküt akartok mondani, szépen odamentek az aktuális emberhez, és megbeszélitek vele. Ha nem áll kötélnek, kerestek mást. Ott, és annál esküdtök, ahol és akinél akartok :)
Miért nem lehet templomi esküvőtök? Én i s a személyes versekre zenékre gondolnék, belefonhatnátok valami kis személyes eskütételt, ugyanúgy szülő búcsúztatót, amit ti mondtok el, nem az anyakönyvvezető ilyesmi.
És persze ugyanúgy menyasszonyi ruha...
Ezek szerint csak azok a polgári esküvők voltak túl egyszerűek, amiken én voltam :)
Párom családja és az én családom eltérő vallásúak, és nem szeretnénk "családi háborút" és haragot kiváltani, ezért nem lehet templomi esküvőnk.
Köszönöm szépen a válaszokat.
Sőt még el is hívhatjátok a esketőt!
Mi egy vadászházba esküdtünk jó messze a civilizációtól és eljött oda a nő. Ott adott össze minket a réten.
Az igazság az, hogy velük még nem beszéltünk, csak nemrég volt az eljegyzés, és csak a tervezgetés legelején vagyunk. Soha nem került szóba ez a téma a családban.
Bár abban a vallásban, amiben a párom szülei szolgálnak (direkt nem szeretném pontosítani), nincs is templomi esküvő, csak egy előadás a polgári szertartás után...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!