Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Egy polgári esküvőt hogy lehet személyesebbé, meghittebbé tenni?
Figyelt kérdés
Különböző vallásúak vagyunk a párommal, ezért nem lehet templomi esküvőnk. Mindig olyan ridegnek tartottam a polgári esküvőket (amiken voltam mindig csak kosztüm volt a menyasszonyon, semmi személyes eskü stb.), így viszont, hogy csak polgárink lehet szeretném, ha nem lenne ilyen szimpla.
Akinek csak polgári esküvője volt, tudna tanácsot adni? És anyakönyvvezető-függő, hogy lehet-e esküt mondani? Vagy egyáltalán nincs erre lehetőség?
Előre is köszönöm :)
2012. júl. 13. 20:50
11/18 A kérdező kommentje:
7-es válaszoló: ez nem is rossz ötlet. Máris sokkal hangulatosabb, ha nem egy hivatalos teremben kell összeházasodni :)
Köszönöm mindenkinek
2012. júl. 13. 21:26
12/18 anonim válasza:
Gyújtsatok gyertyákat. Nekem ez jutott eszembe :D Vagy legyen szabadban,egyszer voltam szabadtéri esküvőn és volt olyan rózsás diadalív vagy micsoda annyira szép volt :)
13/18 anonim válasza:
Olyan nincs, hogy nem lehet templomi esküvő. Még afrikai törzsből származó férfi és görögkatolikus nő között is láttam már templomi esküvőt. Sőt katolikus férfi és istentagadó nő is házasodott már össze templomban, megvannak a maga szabályai, de olyan nincs, hogy NEM LEHET, max. nem tudtok megegyezni.
14/18 anonim válasza:
A kérdésedre a válaszokat már leírták, nekem sokszor meghatóbb egy polgári esküvő, mint egy templomi,ha jól beszél az anyakönyvvezető. Voltam olyan polgárin, ahol két ember szavalt, egymásról szerelmes dolgokat, ami nagyon megható volt. Olyan volt, mintha a pár gondolatait mondanák. Amit nem tudsz jól, hogy nem lehet templomi esküvőtök. Dehogynem. Nekem volt úgy, hogy az egyik fél katolikus vallású volt, a másik evangélikus. Persze együtt kell működni, de lehet. Ott 2 pap volt, nekem az evangélikus pap mondta az eskü szövegét, a (volt) férjemnek a katolikus. Pedig az én exanyósom nagyon-nagyon vallásos, túlzottan is, mégis így volt.
15/18 anonim válasza:
Hidd el, lehet templomi. Katolikus mindenképp, elég, ha csak te vagy megkeresztelve, a párodnak nem is kell. Sok helyen van már ilyen! És nem kell a család előtt tartanotok, ha nem akartok balhét. Elég egy kis templom, a pap, a két tanú és ti! Én ennél meghittebbet el sem tudok képzelni! Számomra egy polgári sosem lesz meghitt, pedig voltam már egy párszor. (lepontozhattok emiatt, de akkor is ez marad a véleményem)
16/18 anonim válasza:
Előadás? Akkor ezek Jehova Tanúi... Szerintem jó tanácsokat kaptál fentebb, a külön helyszínt főleg érdemes megfontolni, ha nem sérti a szertartás méltóságát, ki szoktak menni.
17/18 anonim válasza:
Szerintem is egy szabadtéri esküvő nagyon hangulatos lenne! Én a helyetekben valami szép kis tavat néznék ki, és csináltatnék oda ilyen virágos-tüllös boltívet, vagy ilyen kis pavilon félét szépen feldíszítve, lehetne homok ceremónia is akár. Nagyon szép, különleges és maradandó emlék lenne minden vendégeteknek és persze Nektek is!
18/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, a későbbiekben megbeszéljük a templomi esküvős dolgot, tényleg elég meghitt lenne "titokban" megtartani.
2012. júl. 14. 23:28
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!