Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
10 év házasság után külön kassza: jogos kérés? Vagy rosszat jelent?
Tanácsotokat szeretném kérni, mert már nem tudom, mit gondoljak.
10 éve vagyunk házasok, 3 gyerekünk van. A férjem informatikus, nagyon sokat fejlődött a szakmájában, sokat tanult, amiben én támogattam. A beteg anyját is én ápoltam, hogy ne kelljen egy külföldi munkát megszakítania, pedig éppen elég dolgom lett volna a 2 éves "naggyal" és a 3 hónapos újszülött ikrekkel. De úgy gondoltam hogy egy család vagyunk, értünk is dolgozik, megéri.
Most végre egyenesbe jöttünk, sikerült a munkámban is behoznom az itthon töltött éveket, el tudnék menni külföldre pár hónapra tanulni. A gond az, hogy ekkor fizetés nélküli szabadságon lennék. Az utazást, szállást, teljes ellátást fizeti a cég, de fizetést nem kapnék.
A férjem nagyon ki van ezen akadva, hogy ezt mégis hogy gondolom, és hogy márpedig innentől külön számla, külön kassza, külön megtakarítás.
Nem értem, miért nem támogat, miért csinál úgy, mintha valami élősködő lennék.
A munkára szeptember közepéig kell választ adnom, de nem tudom, addig meg tudjuk-e beszélni ezt normálisan.
Mit gondoltok? Jogos, hogy ezt kéri? Én hisztizem túl?
Nem hiszti, a család rendesen egy olyan egység, ahol együttműködnek a szereplő...
Jobbik eset az, ha szimplán féltékeny, hogy már te is lehetsz "valaki" - rosszabbik esetben elszállt, hogy a tehervállalásodat kihasználva sikeres lett, és most a sikerességének megfelelő nő után néz.
Nem tudom, tanácsolnám-e, de, ha elváltok, feleződik minden vagyon, és valszeg szép gyerektartást is fog fizetni, arra meg vehetsz fel hitelt... ezt vázold neki: szerintem érteni fogja.
Nem jogos.
Férjecske nem szereti a sikeres nőket...
Szóval amikor ő volt fizetés nélkül az nem baj, de amikor te lennél akkor közös kassza? Hát tudod mikor...önző mocsoládé az ilyen már bocs.... Neki az a kényelmes ha te ott vagy, és foglalkozol a gyerekekkel.
Biztos hogy rosszat jelent 10 év után a külön kassza kérése. Először is nagyon anyagias a férjed. Amikor ő nem kapott fizetést az rendben volt, de ha te pár hónapig nem hozol a családi kasszába az már nem fér bele? Másodszor nagyon önző és irigy veled a férjed. Amikor te estél ki a munkából azért hogy neveld a gyerekeiteket meg ápold az ő anyukáját az rendben volt, de ha te a családi munkából esnél ki egy időre hogy karriert építs az már nem fér bele?
Nem jogos, hogy ezt kéri tőled, hogy így bánik veled. Nem hisztized túl, ne hagyd magad! Hol marad az egymás segítése, az egymással való törődés? Ha ő így bánik a saját feleségével akkor mit vár a többi embertől, ők hogy bánjanak veled? Érted...
Lehet, hogy egészen más a baja, nem a pénz, csak ebben csapódott le, ezt tudja észérvekkel alátámasztani. Nem könnyű egy anya nélküli családot elvezetni hónapokig. (Nőként nagyképűen azt gondolom, hogy egy apa nélkülit könnyebb, mint egy anya nélkülit, de lehet, hogy tévedek.) Én félnék a megcsalástól mindkét oldalon és ebben a helyzetben Te tudnál könnyebben bepasizni, neki ott vannak a gyerekek. Bár megjegyzem, neki sem lenne nehéz. A házasságotoknak és a családnak is nehéz időszak, nem gondolom, hogy a pénzen aggódik, sokkal inkább minden más aggasztja, csak így tört ki belőle. Nem akarja, hogy elmenj. Szerintem nem a szakmai előmeneteledet sajnálja tőled, hanem attól fél, hogy ez az egész mivel fog járni.
A pár hónap mennyit jelent? 2 hónapot, vagy fél évet? Mert nem mindegy.
Utolsó, azért fél év sem olyan orbitálisan megoldhatatlan dolog. Hány olyan család van ahol az egyik fél( és nem minden esetben a férfi) külföldön dolgozik, állandó jelleggel, és pár havonta jár haza? Na látod.Mégis támogatják egymást. Megcsalni akkor is meg lehet a másikat ha otthon van mindenki. Akarat kérdése.
A férjed hozzáállása undorító. Nem a cselédje, bébicsősze vagy. Állj a sarkadra, próbálj meg beszélni vele. Ha anyósoddal jóban vagy próbáld megkérni,hogy beszéljen a fiával(merthogy ő ezek szerint támogatna). Ha nem enged a fafejűségéből, bennem felmerülne, hogy ez a férfi nem is szeret engem.. akkor meg nincs értelme az egésznek.
Akkor nem kellett félni a megcsalástól, amikor ő volt távol? Nem értem, most miért lenne erre nagyobb esély.
4 hónapról van szó, havonta 2x hazajövök amit a cég fizet.
Kérj árajánlatot azokra a dolgokra, amiket ingyen megcsináltál neki eddig, és nyújtsd be a számlát! Utána mehet a külön kassza.
De nem tudom, ha jogilag közös a pénz, hogy teheti ezt meg.
Kérd ki ügyvéd véleményét!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!