Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » 10 év házasság után külön...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

10 év házasság után külön kassza: jogos kérés? Vagy rosszat jelent?

Figyelt kérdés

Tanácsotokat szeretném kérni, mert már nem tudom, mit gondoljak.

10 éve vagyunk házasok, 3 gyerekünk van. A férjem informatikus, nagyon sokat fejlődött a szakmájában, sokat tanult, amiben én támogattam. A beteg anyját is én ápoltam, hogy ne kelljen egy külföldi munkát megszakítania, pedig éppen elég dolgom lett volna a 2 éves "naggyal" és a 3 hónapos újszülött ikrekkel. De úgy gondoltam hogy egy család vagyunk, értünk is dolgozik, megéri.

Most végre egyenesbe jöttünk, sikerült a munkámban is behoznom az itthon töltött éveket, el tudnék menni külföldre pár hónapra tanulni. A gond az, hogy ekkor fizetés nélküli szabadságon lennék. Az utazást, szállást, teljes ellátást fizeti a cég, de fizetést nem kapnék.

A férjem nagyon ki van ezen akadva, hogy ezt mégis hogy gondolom, és hogy márpedig innentől külön számla, külön kassza, külön megtakarítás.

Nem értem, miért nem támogat, miért csinál úgy, mintha valami élősködő lennék.

A munkára szeptember közepéig kell választ adnom, de nem tudom, addig meg tudjuk-e beszélni ezt normálisan.

Mit gondoltok? Jogos, hogy ezt kéri? Én hisztizem túl?

2014. aug. 30. 08:10
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
Nem, plane hogy eddig nem igy volt.
2014. aug. 30. 08:54
 12/31 anonim ***** válasza:
Nem lehet, hogy csak első ijedtségében vágta ezt hozzád?
2014. aug. 30. 09:05
 13/31 anonim ***** válasza:
Ha lesz miből gazdálkodnod ezidő alatt, akkor nyugodtan menj bele a külön kasszára, de papírozzátok is le.... Aztán majd nézd meg a fejét, ha végül majd te keresel többet, mint ő. :)
2014. aug. 30. 09:10
 14/31 A kérdező kommentje:

Nem hiszem, hogy valaha többet fogok keresni vagy akár ugyanúgy.

Leülünk egy ügyvéddel megbeszélni, az még belefér.

2014. aug. 30. 09:12
 15/31 anonim ***** válasza:
30%
Én nem a pénz miatt nem mennék, hanem a férjem és a gyerekek miatt.
2014. aug. 30. 09:39
 16/31 anonim ***** válasza:
86%
Az már régen rossz, ha a házastársak ügyvéd előtt beszélnek...
2014. aug. 30. 10:06
 17/31 anonim ***** válasza:
100%

Nyugodtan menj, a külön kassza meg hülyeség, a házasság alatti ÖSSZES jövedelem jogilag közös.

A helyedben azért kiborítanám a bilit és felszámolnám neki, hogy mennyit adtál neki, amikor ö volt soron.

2014. aug. 30. 11:03
 18/31 anonim ***** válasza:
100%

De most konkrétan mi a férjed problémája, amit a külön kassza megold? Ha egyszer neked kint nem lesz szükséged pénzre, mert a cég mindent áll.

Mert így valós indok nélkül a férjed hisztizik, eddig rohadt kényelmes volt neki, élte a kis megszokott életét, semmit nem kell beáldoznia a másikért, ki volt nyalva a popó, most veszélyeztetve érzi a helyzetét, mert egyszer végre neki is valamit tennie kéne ebben a házasságban és úgy tűnik neki ehhez nem igazán van kedve.

Ülj le vele, mond el neki, hogy te eddig támogattad, mellette álltál, most rajta a sor, hogy ugyanazt megtegye érted, ha te kibírtad otthon évekig a gyerekekkel, talán neki is enni fog pár hónap, főleg segítséggel, ha meg nem, akkor minek kellett neki gyerek.

2014. aug. 30. 11:12
 19/31 anonim ***** válasza:
56%
Igazad van, nem szép tőle, hogy most nem támogat. Eddig fordítva volt, de úgy látszik neki ez volt a természetes. Valahogy próbáld meggyőzni. Még így sem igazságos, de mi lenne, ha megmondanad neki, hogy ha visszajöttel és lesz fizetésed, jó munkád, megadod neki a pénzt, aztán külön kassza. Aztán majd csak lesz valahogy. Én azért elgondolkodnek a helyedben.
2014. aug. 30. 11:17
 20/31 anonim ***** válasza:
76%

Mit beszéltek ügyvéd előtt?

Én nem is értem az egészet... Hány évesek a gyerekek?

2014. aug. 30. 12:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!