Miért néznek hülyének, amiért nem házasként ilyen szinten összekötjük magunkat pénzügyileg?
3 éve együtt vagyunk,majdnem 3 éve együtt is élünk,együtt tervezzük a jövőnket.
Hasonló jövedelmünk van,ami eddig a bankban volt,nem kamatozott.
Most átgondoltuk,befektetnénk,kötnénk biztosítást,ami szintén kamatozik,közöset,egymás kedvezményezettjei leszünk, tehát a közös kassza kicsit jobban összefonódik annál,hogy megvesszük a másik reggelijét.
Párom nővére befektetési tanácsadó,legcélszerűbb volt vele beszélni,ő csak nem ver át alapon,hisz nem kevés pénzről van szó.
Kár volt,egy hete történt,azóta azt hallgatjuk tőle és párom anyjától is,hogy ilyet nem szabad,csináljunk külön megtakaritást,külön biztositást,legyenek a szülők a kedvezményezett ha már nem vagyunk házasok,nehogy közös számlánk legyen,stb,stb.És majd ha megházasodunk,akkor lehet közöset,addig nincs értelme.
Nem vagyunk annyira fiatalok,30-hoz közel vagyunk,nem első kapcsolat,hogy a rózsaszin köd diktáljon (volt olyanban is részem)
Tényleg elvetemült ötlet?
Bármi történhet. Ne hozd magatokat olyan helyzetbe pl., hogy ha az egyiket ne adj isten baleset éri, akkor a másik harcolhat a pénzéért a törvényes örökössel.
Az csodálatos dolog, hogy így megbíztok egymásban, de az élet néha furcsa dolgokat tud produkálni, és ezzel is számolni kell.
Én házasként se csinálnék ilyet. Házas vagyok, de míg együtt éltünk, külön kassza volt, amióta hűzasok vagyunk akkor is úgy van közös kassza, hogy mindenki belead ugyanannyit a közös költségekbe, a maradék fizetéssel mindenki maga gazdálkodik.
Hallottam én már olyat is, hogy a férj otthagyta a feleségét 3 gyerekkel, a közös pénzt meg szépen kivette a számláról és vitte a szeretőhöz. Nagyon cifra dolgok történhetnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!