Miért néznek hülyének, amiért nem házasként ilyen szinten összekötjük magunkat pénzügyileg?
3 éve együtt vagyunk,majdnem 3 éve együtt is élünk,együtt tervezzük a jövőnket.
Hasonló jövedelmünk van,ami eddig a bankban volt,nem kamatozott.
Most átgondoltuk,befektetnénk,kötnénk biztosítást,ami szintén kamatozik,közöset,egymás kedvezményezettjei leszünk, tehát a közös kassza kicsit jobban összefonódik annál,hogy megvesszük a másik reggelijét.
Párom nővére befektetési tanácsadó,legcélszerűbb volt vele beszélni,ő csak nem ver át alapon,hisz nem kevés pénzről van szó.
Kár volt,egy hete történt,azóta azt hallgatjuk tőle és párom anyjától is,hogy ilyet nem szabad,csináljunk külön megtakaritást,külön biztositást,legyenek a szülők a kedvezményezett ha már nem vagyunk házasok,nehogy közös számlánk legyen,stb,stb.És majd ha megházasodunk,akkor lehet közöset,addig nincs értelme.
Nem vagyunk annyira fiatalok,30-hoz közel vagyunk,nem első kapcsolat,hogy a rózsaszin köd diktáljon (volt olyanban is részem)
Tényleg elvetemült ötlet?
Nem ettem meszet,hogy mindeféle brókernetes és társai akármibe belemenjek,amik lenyúlják a befizetés nagy részét és ülnek a maradékon 20 évig.
Befektetési tanácsadó nem csak ilyenben tud segiteni,mi konkrétan egy kisebb összegű élet és balesetbiztositásban,illetve kisebb,de biztos kamatozású befektetésben gondolkodunk,ahol elég 5 évre lekötni a pénzünk,és kivehetjük ha mégsem várjuk meg az 5 évet,csak akkor bukjuk a kamatokat.
Ti csináljátok a legjobban. Nekem sincs sok kedvem házasodni, mert egy házasságnak olyan nagy pénzügyi kockázata van rám nézve, hogy kész életveszély.
Bár egyre inkább próbálják az élettársi kapcsolatot is törvényileg szabályozni, még mindig biztonságoabb egy házasságnál.
Sipparának igaza van.
Nem lennék olyannal együtt,akitől félnem kell,hogy lenyúlja a pénzem,mert meglátta a pin kódom...
Közös gyereket tervezünk pár éven belül...ha a pénzem nem merném rábizni,akkor egy életet hogy bízhatnék rá?
Azért egy gyerek kicsit több mint pármillió forint...
Szerintem ha bízol a párodban, akkor nem baj ha pénzügyileg is jobban összefonódtok. Utána igazából már nincs is semmi oka sem arra, hogy ne vegyen el. :)
37F
Ki beszélte tele a fejeteket ezzel a biztosítás témával? Pénzkidobáshoz igen közeli tett. Kamatozása meg.. számoljatok már utána, könyörgöm. Képtelen vagyok megértni: öntakaréskodás nem sokkal értelmesebb, egyszerűbb? Akkor nyúlsz hozzá, amikor akarsz, arra és oda költöd, ahova, amire akarod. Minek bohóckodni itt mindenféle köztessel? Hogy lehet ezt nem látni, hogy ez a biztosítóknak éri meg? Miér tömitek más zsebét? Pénzügyi analfabéta a nép 90%-a.
Nem, nem éri meg jobban a banknál, de egyáltalában sem éri meg: nem csak a kamatokat bukjátok, ha előbb kiveszitek! Ez a beetető szöveg, de ez nincs így. Tényleg nem értem minek kell a nyerészkedő gondviselés bárkinek is a pénz fölé. Miért érné az meg, ha nem akkor nyúlok a saját pénzemhez, amikor én akarok? Annyira nonszensz az ilyen "gondolkodás". Teletömték a fejeteket valamiért jól hangzó frázisokkal és most azt fújod vissza. Gondolkodj, próbáld meg. Jószándékból írom mindezt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!