Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért néznek hülyének, amiért...

Miért néznek hülyének, amiért nem házasként ilyen szinten összekötjük magunkat pénzügyileg?

Figyelt kérdés

3 éve együtt vagyunk,majdnem 3 éve együtt is élünk,együtt tervezzük a jövőnket.

Hasonló jövedelmünk van,ami eddig a bankban volt,nem kamatozott.

Most átgondoltuk,befektetnénk,kötnénk biztosítást,ami szintén kamatozik,közöset,egymás kedvezményezettjei leszünk, tehát a közös kassza kicsit jobban összefonódik annál,hogy megvesszük a másik reggelijét.

Párom nővére befektetési tanácsadó,legcélszerűbb volt vele beszélni,ő csak nem ver át alapon,hisz nem kevés pénzről van szó.

Kár volt,egy hete történt,azóta azt hallgatjuk tőle és párom anyjától is,hogy ilyet nem szabad,csináljunk külön megtakaritást,külön biztositást,legyenek a szülők a kedvezményezett ha már nem vagyunk házasok,nehogy közös számlánk legyen,stb,stb.És majd ha megházasodunk,akkor lehet közöset,addig nincs értelme.

Nem vagyunk annyira fiatalok,30-hoz közel vagyunk,nem első kapcsolat,hogy a rózsaszin köd diktáljon (volt olyanban is részem)

Tényleg elvetemült ötlet?

2014. máj. 5. 14:12
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:

Mondjuk az életbiztosítás befektetésnek tényleg rossz, mi is csak azért kötöttünk hogy rokont segítsünk (pár éve is 100 körüli jutalékot kapott) , de azóta nem emeljük inflációarányosan. Az meg vicc, hogy mindenki lehet "befektetési tanácsadó".

[link]

2014. máj. 5. 15:31
 22/28 anonim ***** válasza:
A pénzügyi machinációk fényévekre vannak tőlem, ahhoz nem értek, de a párunkkal történő anyagi összefonódás már más. Te ismered, Neked lehet fogalmad róla, mennyire bízhatsz meg benne, én tuti nem néznélek hülyének, maximum akkor (bár akkor is erős a kifejezés), ha csapnivaló emberismerettel rendelkező áldozattípus lennél, aki szélhámosokat fog ki... A házasság léte vagy nem léte nekem nem számít semmit, a házasságok iszonyú nagy többsége sokkal bizonytalanabb, mint az én kapcsolatom a párommal. Jó emberismerőnek tartom magam, meg szoktam érezni, ha valakiben nem bízhatok, ő pedig kivételesen megbízható valaki. Hasonlóan gondolkodom Hozzád: ha összekötöm vele az életem, s akár a gyermekemet is rábízom, akkor a pénzemet miért ne? Az csak pénz, az időm, életem, a belé vetett bizalmam, a gyermekem összehasonlíthatatlanul sokkal több!
2014. máj. 5. 18:11
 23/28 anonim ***** válasza:
Mondjuk én azért nézek furán mert nem lenne egyszerübb összeházasodni és akkor tényleg minden közös?
2014. máj. 5. 18:34
 24/28 A kérdező kommentje:

Hozzáteszem,párom hamarabb bizott meg bennem ilyen téren,nekem régóta van hozzáférésem a számlájához például,ha olyan lennék,már rég eltűntem volna a rajta levő pénzzel együtt.De nem ilyen vagyok,és ő sem.

Idővel fogunk házasodni is,egyenlőre nem foglalkoztat a dolog.

2014. máj. 6. 08:20
 25/28 anonim ***** válasza:
én nem azért nem támogatom, mert nem vagytok házasok. Én azért nem, mert én biztosítónál dolgozom, és tudom, hogy működnek ezek a szerződések. Persze, hogy két szerződést akar, ő ezután kapja a jutalékát, elvonják a költségeket. Igen, kamatozik, de általában 10 éven belül kevesebbet ér, mint amit befizettek. Mondom ezt úgy, hogy szeretem a munkám, jónak is tartom, de azért kérdezzettek rá a kezdeti költségekre. Van, ahol 13 %-ot vonnak 10 évig. Nem kevés. Két szerződésre persze már 2x x összeg....
2014. máj. 6. 13:52
 26/28 A kérdező kommentje:

Befektetési tanácsadó nem csak hosszú lejáratú életbiztositásban gondolkodik.

Tudom,hogy ezek az unit-linkedes biztositások az első 1-2 év befizetését le is nyelik,olyat nem kötünk.

egyszerű élet és balesetbiztositást kötünk,illetve többféle lekötést csinálunk,amik ha nem is sokat kamatoznak,de biztosak,és nem ott kezdenek,hogy kismillió dij.

De párom nővérének a segitségét nem vesszük igénybe, hiába ért hozzá,sajnos az anyja hatására kinézem belőle,hogy ő is ránksózva valami olyat,ami nekünk nemjó (hogy csakazért is az legyen,hogy ők megmondták).

így marad a saját kútfő,minden alapos átnázése,és több helyre,kisebb összegek befektetése.

2014. máj. 6. 14:24
 27/28 anonim ***** válasza:

Igen, befektetés ügyben legjobb ha az ember maga tájékozódik, másokra nem hallgat.

Tipikus hogy "befektetési tanácsadó" mindig olyat akar rád sózni, amin neki nagy a jutaléka, ha véletlenül bejön nektek is, akkor egy ideig együtt örülhettek, aztán mikor már nem akkor ő a globális piac előre nem látott kedvezőtlen alakulására fogja, de neki emiatt igazán nem kell bánkódnia.

Amikor "befektetési tanácsadók" hívnak telefonon, mindig felajánlom nekik, hogy én is szívesen befektetném az ő pénzüket. :)

2014. máj. 6. 14:35
 28/28 A kérdező kommentje:

Eredetileg azért kértük volna befektetési tanácsadó segitségét,mert párom nővére az,és úgy gondoltuk,ránk nem sózna ránk olyat,amin bukunk.

De most már hiába bizonygatja,hogy ő csak jót ajánl,már nem vagyok hajlandó meghallgatni sem,már nem bizom benne.

Inkább marad a józan paraszti ész,és kismillió apróbetűs szöveg átböngészése.

2014. máj. 6. 15:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!